Vážení, jsem prodejce, to už asi každému doklaplo. Nejsem běžný prodejce, nemám e-shop a prodejnu mám na něco jiného. Mám velmi vřelý vztah k TT. Kdo mě zná, ten to ví. Mí kamarádi vodí ke mně domu své manželky aby jim dokázali, že oni (kamarádi) jsou ještě normální..

No a teď vážně. Tyhle nabídky a předobjednávky!! slouží k tomu, aby si výrobce udělal představu o tom, jaký bude o model zájem. Já třeba jako prodejce exkl. série když nabídnu tyto své modely, budu podle objednávek vědět, jak velký je o kterou verzi zájem a mohu do určitého času "doladit" jednotlivé počty tak, aby se dostalo na každého, kdo o to projeví zájem. Pokud tedy vím, že o mou verzi 750 346 ČD je větší zájem, než o jinou verzi ČSD, mohu navýšit, v rámci objednaného počtu 1000 ks, tento model na úkor druhého tak, abych samozřejmě vyprodal celou sérii a taky aby se dostalo na všechny. Jistě by nemělo smysl vyrobit jednotlivé verze striktně po 250 ks a jednu verzi uplně rozprodat přičemž mi druhá verze zůstane na skladě. A přitom o tu první verzi by byl ještě zájem, ale smůla...neměl jsem odezvu z trhu, nemohu sloužit.
U výrobce, ať je to Kuehn nebo Roco, je to úplně stejné. Akorát v jiných číslech. Nikdo nevyrábí extra kusy nad objednávky. Všimněte si, že i Tillig na to přišel a na své novinky, pokud si je nepředobjednáte, čekáte o několik měsíců déle na další edici..
Takže, pokud máte zájem o tu svou mašinku v té které barvě, je dobré ji mít objednanou. A nebo ne, ale pak se na vás nemusí dostat. Je to jen a jen na vás, zákaznících.
Na případné dotazy a reakce se těší
David Strupp
DS Model