Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2011 !!

Příspěvekod DS Model » pon 20 zář, 2010 10:45 am

...a já si říkal, odkud vítr vane..no pak tedy ano, když to vidí pan Jirásek takhle, není k tomu co dodat...a k němu také ne :D
Vážení, jsem prodejce, to už asi každému doklaplo. Nejsem běžný prodejce, nemám e-shop a prodejnu mám na něco jiného. Mám velmi vřelý vztah k TT. Kdo mě zná, ten to ví. Mí kamarádi vodí ke mně domu své manželky aby jim dokázali, že oni (kamarádi) jsou ještě normální.. :D Proto jsem šel do projektu Brejlovec, proto jsem zdarma dodal panu Kuehnovi veškeré podklady včetně CAD výkresů a proto (za to) dělám svou exkl. sérii.
No a teď vážně. Tyhle nabídky a předobjednávky!! slouží k tomu, aby si výrobce udělal představu o tom, jaký bude o model zájem. Já třeba jako prodejce exkl. série když nabídnu tyto své modely, budu podle objednávek vědět, jak velký je o kterou verzi zájem a mohu do určitého času "doladit" jednotlivé počty tak, aby se dostalo na každého, kdo o to projeví zájem. Pokud tedy vím, že o mou verzi 750 346 ČD je větší zájem, než o jinou verzi ČSD, mohu navýšit, v rámci objednaného počtu 1000 ks, tento model na úkor druhého tak, abych samozřejmě vyprodal celou sérii a taky aby se dostalo na všechny. Jistě by nemělo smysl vyrobit jednotlivé verze striktně po 250 ks a jednu verzi uplně rozprodat přičemž mi druhá verze zůstane na skladě. A přitom o tu první verzi by byl ještě zájem, ale smůla...neměl jsem odezvu z trhu, nemohu sloužit.
U výrobce, ať je to Kuehn nebo Roco, je to úplně stejné. Akorát v jiných číslech. Nikdo nevyrábí extra kusy nad objednávky. Všimněte si, že i Tillig na to přišel a na své novinky, pokud si je nepředobjednáte, čekáte o několik měsíců déle na další edici..
Takže, pokud máte zájem o tu svou mašinku v té které barvě, je dobré ji mít objednanou. A nebo ne, ale pak se na vás nemusí dostat. Je to jen a jen na vás, zákaznících.
Na případné dotazy a reakce se těší

David Strupp
DS Model
DS Model

Příspěvekod mben » pon 20 zář, 2010 11:14 am

Pana Jiráska neznám, evidentně však má zkušenost s mistifikací Deltaxu "Bastard". Já ji tedy mám taky a pořád ještě nevyúčtovanou (pokum má ještě někdo stejný problém nahlašte se mi, mám kamaráda právníka). Zkušenost jsem ale využil jinak. Brejlovce jsem objednal, ale NEZAPLATIL. Finanční narovnání provedu až z ručky do ručky.

Mcihal Beneš
mben

Příspěvekod DS Model » pon 20 zář, 2010 11:25 am

..Ano, Bastard ves. Deltax - to je bohužel smutná realita. Ale prodejců je jak hub po dešti, takže podle sloganu "dvakrát do stejné řeky.... "
Jak jsem psal, je to na každém z vás :-)

ds
DS Model

Příspěvekod holomek » pon 20 zář, 2010 11:29 am

mben píše:Pana Jiráska neznám, evidentně však má zkušenost s mistifikací Deltaxu "Bastard". Já ji tedy mám taky a pořád ještě nevyúčtovanou (pokum má ještě někdo stejný problém nahlašte se mi, mám kamaráda právníka). Zkušenost jsem ale využil jinak. Brejlovce jsem objednal, ale NEZAPLATIL. Finanční narovnání provedu až z ručky do ručky.

No myslím, že o Deltax-Bastard ve článku ani tak nešlo... byť ve svém příspěvku máš pravdu

DS Model píše:Vážení, jsem prodejce, to už asi každému doklaplo. Nejsem běžný prodejce, nemám e-shop a prodejnu mám na něco jiného. Mám velmi vřelý vztah k TT...........

Davide, já myslím, že v tom článku ani tak není reakce na Tebe, ale na eshop spojený se zdejším fórem. Jinak mnoho z nás ví, "co jsi zač" a jsme rádi, že hlavně díky Tobě nám Kuehn ty mašiny vyrobí... Víc se asi nemá cenu v tom článku patlat, ať se tady nerozjede nesmyslná diskuze.
TH.
Naposledy upravil holomek dne pon 20 zář, 2010 3:43 pm, celkově upraveno 2
holomek

Příspěvekod DS Model » pon 20 zář, 2010 11:40 am

"Děkuju náčelníku, že jsi se mě zastal ":-)
ds
DS Model

Příspěvekod 2111 » pon 20 zář, 2010 5:29 pm

Ahoj všem,můžu říct,že díky Davidovi máme na trhu nejlevnější modely a to můžu říct,protože ho znám osobně.
2111

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 20 zář, 2010 7:54 pm

2111 píše:Ahoj všem,můžu říct,že díky Davidovi máme na trhu nejlevnější modely ...

...s tím mohu jen souhlasit. Nechtěl jsem odkazem rozpoutat diskuzi o Davidovi S. Jen informovat, jak si "PAN J" hledá svá "investigativní" témata... :roll:
Už aby ti brejlovci byli... 8)
Michal Vaniš

Příspěvekod DS Model » pon 20 zář, 2010 8:11 pm

Pan J :-) se mi soukromně ozval na můj e-mail, že to on nepsal a že to psal někdo z přispěvatelů... Pokud se nebudete zlobit, já už bych tohle téma nechal spát a zbytečně bych s tím neztrácel čas :-)
Pěkný večer .. a nebo den :-)

David S.
DS Model

Příspěvekod Scoot » úte 21 zář, 2010 6:37 am

Myslím si, že trh TT v ČR a jeho cenovou politiku. Rozpohyboval někdo úplně jinný než D.S.
Je vidět, že obchodníci vedou cenovou válku a nejen tu. Různě se osočují, pomlouvají a bonzují u svých obchodních zástupců. ten malý český závistivý obchodník. V zahraničí se toto nedělá, vše má svou úroveň.
Scoot

Příspěvekod DS Model » úte 21 zář, 2010 7:20 am

Naprosto souhlasím. Všude "okolo" je běžné, že z doporučené ceny "sundá" obchodník maximálně 10% z ceny.(vyjma akcí, to je jasný..) No a podívejte se, co se děje u nás. Obchodníci ve snaze urvat si co největší kus jdou s cenou tak dolu, že na tom paradoxně vůbec nic nevydělají. Řeknete si, že je to dobře, protože modeláři to pak mají levnější...no jo, ale položte si otázku, co až ten obchodník pochopí, že to vlastně dělá zadarmo (skoro) a že se mu vyplatí se nechat třeba zaměstnat a na tohle se vyprdne...zmizí jeden obchod. A pak další....A co se stane, až téčko nebude vidět nikde na pultech? Každý potenciální nový zákazník si koupí třeba H0, prostě proto, že o téčku se nedozví. No a dál?? Téčkařů bez "náboru" nových duší bude ubývat. S tím jde v ruku ruce menší kupní síla a menší zájem o výrobu nových modelů (nenechte se zmást tím, že najednou dva výrobci začnou vyrábět české loko, to má příčiny někde jinde...)
Co dál,...? zmizí téčko pro nezájem obchodníků?? Já doufám, že ne,...že se to někde zastaví. Ono to jde totiž dělat jen dvěma způsoby. Buď se chovat jeko regulérní obchodník a zboží budu regulérně nabízet se vší parádou, která je k tomu potřeba. Bude to o něco dražší, to ano, ale budu se moci spolehnout na to, že když budu potřebovat jednu kolej, dojdu se ve svém městě do nějaké modelářské prodejny a tam ji budou mít a já nebudu muset čekat na to, až ji objednají..... a nebo každý bude mít svého obchodníka, který to dělá doma v garáži, skladem má minimum a všechno musí objednávat.
Fakt tohle chceme?? Na to si musí každý odpověď dát sám...
Jak je možné, že obchody s modelařinou za našimy hranicemi fungují a prosperují...?? Proč se pro německé zákazníky vyrábí daleko víc exkl. sérií....?? No prostě proto, že si to může obchodník dovolit...
Fuj, to jsem se rozepsal..
Takže - pojďme se vrátit k diskuzi o mašinkách, tohle nahoře, co jsem napsal je spíš na bolení hlavy...

Ahoj

David
DS Model

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 21 zář, 2010 7:37 am

Ja k tomuto tematu jen toto, ze akcni cenu pro Brejlovce stanovil Kuehn sam, tzn. jina cena na objednavky do konce zari. Tzn. tuto cenu jsem promitl do koncove ceny misto toho abych si zvedl marzi.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » úte 21 zář, 2010 7:41 am

DS Model píše:Jak je možné, že obchody s modelařinou za našimy hranicemi fungují a prosperují...?? Proč se pro německé zákazníky vyrábí daleko víc exkl. sérií....?? No prostě proto, že si to může obchodník dovolit...

...no on ten německý trh s jeho tradicí, velikostí a kupní sílou je kapánek trochu jinde. Tomuhle se nevyrovnáme i kdybychom měli platy jak ve švajcu... Mne by zajímalo spíše srovnání s podobnými zeměmi, jako jsme my. Jak jsou na tom např. Holandsko, Belgie, Švédsko, Norsko, Finsko a pod.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod DS Model » úte 21 zář, 2010 7:47 am

No to se zase bude těžko srovnávat s ohledem na zastoupení H0 vers. TT. Pro TT jsou tradiční země "východního bloku". Jinde je tradice spíš H0...
Ale jinak ano, němci jsou hravější...

David
DS Model

Příspěvekod George V. » úte 21 zář, 2010 7:49 am

...myslel jsem to samozřejmě obecně pro železniční modelářství jako takové.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod DS Model » úte 21 zář, 2010 8:15 am

George V. píše:...myslel jsem to samozřejmě obecně pro železniční modelářství jako takové.

aha, tak to ano. To je jasný..
DS Model

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)