Mot. vůz M 152 TT MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Mot. vůz M 152 TT MTB

Příspěvekod Vašekn » pát 16 črc, 2021 4:37 pm

Ve své odpovědi nepíši , že motorek je přišroubován dvěmi šroubky,ale spodek motoraku k závaží.Zatim jsem nekoupil model od MTB, který by byl v pořádku.Vetsina má špatný rozchod kol,u velkých motoraku spřáhla.Jako plus se mi líbí , že nejsou používány bandáže.Tillig u motorových lokomotiv užívá dvě bandáže a odběr proudu je na výhybkách problematický.Koupe vozidel od MTB je většinou jediná šance jak získat český model.Rad modely stavím sám ,ale pro mnoho lidí je to nedostupné.
Vašekn

Příspěvekod Zlámalík » sob 17 črc, 2021 9:42 pm

dudlifuk píše:... Som schopny si model vyrobit uplne od zaciatku z vlastnych komponentov, ziadna stavebnica. Tak isto som schopny si tovarensky model opravit alebo upravit k obrazu mojmu, a je je dno ci je to MTB alebo Roco. Ziadny vyrobca dnes nevyraba dokonaly model, aspon v TT nie. ...Takze priatelu, zamysli sa nad tym co si napisal a nabuduce si podobne komenty odpusti. ...

Kolego, a díky takovým, jako jsi ty, tady přežívá tento bordel.
Ano - koupím tovární model a předělám jej na něco jiného. Jsem modelář.
Ale - koupím tovární model a musím jej opravit, aby vůbec fungoval? Jsem debil.
"Nikdo jiný české/slovenské modely nevyrábí..." - a to znamená, že budu akceptovat polotovar za cenu hotového modelu? Přesně na takové pitomce MTB spoléhá. Tak si to užijte.
Promiňte mi ty výrazy, ale dokud se budeme chovat takto, nikdy nedonutíme výrobce to dělat pořádně.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod HonzaM » ned 18 črc, 2021 5:40 am

Pavel 152 píše:Takový motor tam dávají,

https://de.aliexpress.com/item/10050019 ... 4e94bd3-16

Je strašně drahý.
Pavel

Je to přes půl světa a čekám na to jeden až dva měsíce (většinou dřív než slíbí), pošta mi to pŕinese až domů, Tak mi tenhle motor mi přijde na stovku To je drahé? Od července je připočítáno DPH, tak to bude za sto dvacet.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod workous » ned 18 črc, 2021 11:59 am

Je tu někdo kdo tuto závadu reklamoval? Tuto velikost nemodeluji jen mne to zajímá...
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Ferys » ned 18 črc, 2021 2:26 pm

Tak já asi budu první, nebo jediný, kdo bude reklamovat. Včera jsem osadil model dekodérem a konečně otestoval na kolejišti. Téměř na každé výhybce a angličanu model vypadne. Jak na zaštěrkovaných, tak čistých v SN. Jiné modely MTB, Roco, Kühn nemají problém. Jsem zklamanej a slušně řečeno dost naštvanej.
TT Ep. III/IV, DCC TC
Ferys

Příspěvekod RSC » ned 18 črc, 2021 7:25 pm

Ferys píše:Tak já asi budu první, nebo jediný, kdo bude reklamovat. Včera jsem osadil model dekodérem a konečně otestoval na kolejišti. Téměř na každé výhybce a angličanu model vypadne. Jak na zaštěrkovaných, tak čistých v SN. Jiné modely MTB, Roco, Kühn nemají problém. Jsem zklamanej a slušně řečeno dost naštvanej.

Je rozchod kol v pořádku?
Zda to není MTB klasický problém s rozchodem kol, který lze srobnat do mezí, ale štve to. Jistě, mělo by to být v pořádku. Zažil jsem to u více modelů MTB, kde jsem rozchod kol dával do správných mezí, aby se vyskakování nedělo... M152 MTB nemám, ale čekám, že konstrukce kol je stejná.
Poprvé se mi to stalo na veselé krávě, což byl asi můj první či druhý MTB model a na zelené 743 to bylo také. Když jsem našel, kde to je, raději jsem si ušetřil čas a poštovné. Ano, špatná to metoda řešení, ale pro mne jaksi přijatelnější.
RSC

Příspěvekod Zlámalík » ned 18 črc, 2021 8:37 pm

RSC píše:[Když jsem našel, kde to je, raději jsem si ušetřil čas a poštovné. Ano, špatná to metoda řešení, ale pro mne jaksi přijatelnější.

A tak děkujeme, můžeme na to kálet i dál, však vy si ty kolečka srovnáte sami.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Pavel 152 » ned 18 črc, 2021 9:27 pm

Stalo se mi taky, že vyreklamovaný model měl jinou závadu nebo už nebyl k dostání stejný typ.
Jestli máš pohon tichý bez vibrací, tak neriskuj a stáhni si k sobě disky kol sám. Odklopení převodovek budeš provádět při čištění sběračů stejně. A stisknutí je maličkost.
Pavel
Pavel 152

Příspěvekod Jan+Bjoern » pon 19 črc, 2021 9:31 am

Pavel 152 píše:Stalo se mi taky, že vyreklamovaný model měl jinou závadu nebo už nebyl k dostání stejný typ.
Jestli máš pohon tichý bez vibrací, tak neriskuj a stáhni si k sobě disky kol sám. Odklopení převodovek budeš provádět při čištění sběračů stejně. A stisknutí je maličkost.
Pavel

Uprava pripravku na montaz dvojkoli je otazkou 10, max. 15 minut. Stacilo by vlozit do nej podlozku o sile odpovidajici rozdilu mezi spravnym rozchodem podle NEM a tim prilis sirokym, aby byl vysledny rozchod spravny. To si vyrobce skutecne nedokaze najit tu chvilku a opravit to? Radsi at s tim kazdy zakaznik ztrati more casu? To plati pokud dvojkoli vyrabi sam. Pokud jsou z Ciny a on spatne specifikoval rozchod v objednavce, tak je to horsi. Musel by chybu sam opravovat nebo objednat nova dvojkoli se spravnym rozchodem.
Vy si to dokazete opravit. Ja taky. Ale co kdyz masinku koupi mamca malemu klukovi? Ten si to sam tezko opravi a z modelu, ktery kvuli slendrianu nedokaze projet pres vyhybky nebude mit prilis radosti.
Jan+Bjoern

Příspěvekod Pavel 152 » pon 19 črc, 2021 11:43 am

Taky je mošno v přípravku udělat otvory pro plastové hřídelky, dorazy na hřídeli jsou správně.
A jak to MTB opravuje pro zákazníky Elriwy, to si přeposílají balíčky sem a tam? Co o nich píšou na TT board.
Pavel
Pavel 152

Příspěvekod marian1311 » pon 19 črc, 2021 1:26 pm

No ja mam pocit , ze to montuju tak nejak asi od oka , lebo ak by mali pripravok sablonu , tak by asi jedno dvojkolie nemalo rozchod 9,98 mm a druhe 10,47mm.
Takto to mam ja. Mam na stole rozobrane. Ale toto beriem ako jednoduchu upravu. Subleru mam , takze nie je problem nastavit ako ma byt.
marian1311

Příspěvekod vojtas » pon 19 črc, 2021 2:05 pm

Dvojkolí jsou rozhodně montovaná od oka. Na mám kusu bylo jedno kolo správně až k dorazu a ostatní tak různě. Asi proto se problém na kolejivu tillig neprojevil. dolisovat to jde opatrně i kleštičkami, stačí se pohybovat po obvodu kola a kontrolovat si to, a dvojkolí pak bude šmajdat méně, naž z továrny...

Kdybych na modelu nevyměnil nárazníky ještě před tím, než mě ho napadlo zkusit na filigránu, na 100% bych vracel. Na okenních rámečcích se zoufale drží poslední zbytky hliníkové barvy, a to jsem to měl v ruce tak možná pětkrát za dobu, kterou mám model doma.
TT
vojtas

Příspěvekod petrha » stř 04 srp, 2021 2:24 pm

workous píše:Je tu někdo kdo tuto závadu reklamoval? Tuto velikost nemodeluji jen mne to zajímá...

Já to reklamoval, a měli by tak udělat všichni. MTB asi hledá hranici kde končí trpělivost těch, kteří jim promíjeli nějaké nepřesnosti, tak u mě jí tímto výrobkem (ani tomu nebudu říkat model) našli. Ano opravit by se to možná dalo, ale nejsem debil! To by nám taky zachvíli mohli za 3.500 Kč prodávat lokomotivy v pytlíku jako puzzle
petrha

Příspěvekod vvitty » čtv 05 srp, 2021 9:58 am

Na lisovani dvojkoli jsou pripravky uz od prvnich modelu. A postupne se prechazi na montaz CNC strojem.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Pavel-HP » čtv 05 srp, 2021 12:58 pm

No právě, už od prvních a leknutí z toho, že na rozkolí je i nějaká ta norma.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)