Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Modely T466.2/742/740 od MTB Model v TT

Příspěvekod MiG » úte 18 říj, 2016 8:17 am

peter.sid8 píše:Sme predsa 15 mil. trh (ak zratam slovenkych a ceskych modelarov) Peter

Fakt?

MTB nás o žádnou možnost ze strany ostatních výrobců neobírá.
Podívejte se na výprodejové akce Elriwy a popřemýšlejte o tom, co to znamená pro výrobní firmu.
MiG

Re: Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Příspěvekod peter.sid8 » úte 18 říj, 2016 8:23 am

v prvom rade musim "stopit" primarne naklady. Potom na tom modely cosi zarobit a ostatne nech ide do vypredaja. To je uplne normalna firemna a predajna "politika" Robia to vsetci od Samsungu az po Skodu.

To ze MTB ma na stranke vypredane, neznamena ze v obchodoch su tie modely tiez vypredane. Napriklad ČD 714 sa da najst aj zo desat kuskov
Tie ich zelene, cervene a modre bodky by som povazoval tiez za lajdactvo MTB :D
peter.sid8

Příspěvekod vvitty » úte 18 říj, 2016 9:11 am

peter.sid8 píše:To ze MTB ma na stranke vypredane, neznamena ze v obchodoch su tie modely tiez vypredane. Napriklad ČD 714 sa da najst aj zo desat kuskov
Tie ich zelene, cervene a modre bodky by som povazoval tiez za lajdactvo MTB :D

Vetsina obchodniku (resp. eshopu, at jsem presny) uz 714 nema podle webu skladem vubec nebo ma poslednich par kousku.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jiřik » úte 18 říj, 2016 10:25 am

VojtikJ píše:
rendo píše:
Jeff Hopper píše:Já bych z hodnocením počkal, až bude opravdu seriový stroj a né tadle prototypovka.

Presne tak :!: Treba si pockat,az ked bude v predaji.Potom porovnavat :idea:

je zajímavý že u dané firmy se to může hned jak se ukáže první render nebo dokonce fotka reálné mašiny :lol:

Můžu se tě zeptat proč tu neustále dokola rozpoutáváš něco, co je důvodem, že modeláři u kterých je na co koukat sem přestávají přispívat. Proč provokativně reaguješ na dva lidi, kteří se to tu svými dvěma příspěvky snaží uklidnit??? Byla by to tu pro tebe potom nuda?

Vždyť to stačí napsat jednou. Líbí se mi to a to z důvodu toho a toho a nebo naopak. Toto platí pro více jedinců ať z té či z druhé strany ringu. Kdyby jste radši na deset příspěvků toho druhu vložili jeden příspěvek s fotografií vaší práce (od lokomotivy až třeba po napatinovaný krumpáč), zasloužili by jste se o toto společenství nesrovnatelně více...
Vážně se vám líbí v jakém stavu to zde je? Mě ne!
Jiřik.

P.S.: "Nejsem zarytým ultras žádného výrobce, ani tuzemského ani přespolního, takže si vyprošuji útoky tohoto druhu na mou osobu, které zákonitě přijdou."
P.P.S.: "Doufám, že jste pochopili, že tento můj příspěvek nemá za cíl zde přiživovat či dokonce rozpoutávat nové vášně zacházející kolikrát až pod úroveň čtvrté cenové. Ani na něj nemusíte reagovat, stačí když se zachováte v souladu s druhým odstavcem..."
http://jirik581.rajce.idnes.cz/
TT jako koníček pro zábavu...
Jiřik

Příspěvekod Radek Strnad » úte 18 říj, 2016 11:46 am

No, je fakt, že bych tu docela rád viděl práce některých vášnivě diskutujících jedinců. U některých jsou příspěvky do DF jen na téma co je špatně, jak by to mělo/nemělo být, ale nějaký jejich vlastní výtvor zde postrádám. Byly doby, kdy jsem sem chodil s napětím, co nového v jakém tématu(modelářském, ne plkacím) bude, kdo co nového vymyslí, postaví. Nové informace v TT komunitě jsou ovšem v poslední době většinou jen o novinkách a co je/není blbě. Trochu málo. Ještěže v H0 jsou bastlíři, kteří pracují rychle, pěkně a ještě se nebojí jít s kůží na trh a svou práci zde dávají v plen. Prostě se musíme smířit s přístupem MTB, každý nechť si koupí, co se mu líbí a že nám nikdo už nic kvůli MTB nevyrobí????? On nám T-éčkařům někdo někdy už něco vyrobil?????? Vše jen většinou hodně kompromisní ČSD/ČD verze německých předloh, až na čestné výjimky Roco(Brejle), Kuehn(jakoby náhodou zase Brejle, Bastardi spíš protože byli i u DR/DB)) a teď Kocour od Tilliga. Zase taková záplava ryze českými modely od tří konkurenčních firem to tedy za ta léta není, že. :mrgreen: Radši pojďte něco dělat.......a dát to sem, místo slintání dokola o ničem. Já bych dělal, ale záda mě bolí tak, že sice můžu sedět, ale když se pak zvednu, tak pak při chůzi jakoby pořád sedím :lol: . Dnes jsem byl na RTG a zítra k neurologovi. Těším se. :lol:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Jacek » úte 18 říj, 2016 12:15 pm

Radku, zlatá slova :!:
Jacek

Příspěvekod Střelec » úte 18 říj, 2016 5:54 pm

Ještě, že mě tahle problematika minula. Můžete mi doporučit nějaký povedený ¨věžák'' od spolehlivého výrobce? Děda s touhle záležitostí absolvoval za první republiky pár jízd jako strojvedoucí (bohužel nespecifikoval konkrétní variantu a už se ho nezeptám...), takže bych si ho rád zařadil do sbírky. Sám si ho pojízdnej a koukatelnej zároveň postavit nedokážu - nemam na to ruce, ani výbavu.
Střelec

Příspěvekod Rudolf » úte 18 říj, 2016 6:06 pm

VojtikJ: pokud tady budeš pořád provokovat, dostaneš BAN.

Admin
Rudolf

Příspěvekod Jiřik » úte 18 říj, 2016 6:17 pm

Radku také s tebou souhlasím ve všem co jsi napsal. Ono tu je taky na co koukat i když né moc často. Například ta tvoje rosnička, to je majstrštyk. :wink: Taky se jí pokouším předělávat, ale nějak to poslední dobou uvázlo na mrtvém bodě. Až zase postoupím dál, tak to vložím k té tvé. Jinak u doktorů ti držím palce ať ti to dobře dopadne.
Jiřik.
http://jirik581.rajce.idnes.cz/
TT jako koníček pro zábavu...
Jiřik

Příspěvekod MiG » úte 18 říj, 2016 6:26 pm

Střelec píše:Můžete mi doporučit nějaký povedený ¨věžák'' od spolehlivého výrobce? Děda s touhle záležitostí absolvoval za první republiky pár jízd jako strojvedoucí (bohužel nespecifikoval konkrétní variantu a už se ho nezeptám...), takže bych si ho rád zařadil do sbírky. Sám si ho pojízdnej a koukatelnej zároveň postavit nedokážu - nemam na to ruce, ani výbavu.

možná tento... http://www.tt-zeleznice.cz/products/motorovy-vuz-rady-m120-4-vezak/
MiG

Příspěvekod freekey » úte 18 říj, 2016 7:29 pm

Jsem pro ban pro VojtíkaJ

Myslím, že tohle a podobná fóra jsou vhodným místem pro diskuze nad chybami modelů jednotlivých výrobců. Ne každý má možnost modely kvalitně porovnat s realitou, ale i přes to by třeba chtěl mít ve sbírce kvalitní model. Myslím, že fórům je ideální k načerpání informací a následnému rozhodnutí o nákupu. Nezastávám názor, že kritika modelů na fóru je špatná věc. Vážím si TTmiliho za to, že dokáže napsat, co konkrétně je špatně, čeho si všímat a na co se zaměřit při nákupu.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod Jacek » úte 18 říj, 2016 8:38 pm

freekey
to je vtip roku, jen blázen by při nějakém rozhodování šel na toto fórum, viz Radkův příspěvek.
Jacek

Příspěvekod VojtikJ » úte 18 říj, 2016 8:57 pm

freekey píše:
Myslím, že tohle a podobná fóra jsou vhodným místem pro diskuze nad chybami modelů jednotlivých výrobců. Ne každý má možnost modely kvalitně porovnat s realitou, ale i přes to by třeba chtěl mít ve sbírce kvalitní model. Myslím, že fórům je ideální k načerpání informací a následnému rozhodnutí o nákupu. Nezastávám názor, že kritika modelů na fóru je špatná věc. Vážím si TTmiliho za to, že dokáže napsat, co konkrétně je špatně, čeho si všímat a na co se zaměřit při nákupu.

jen že kolik modelářů jde na net hledat recenze? Kolik modelářů se projevuje na internetu? S tím souvisí kolik z těch co jsou online je zde?

Jsem pro ban pro VojtíkaJ jsem pro zrušení účtu. Nejsem sám koho zdejší fórum zklamalo.
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod freekey » úte 18 říj, 2016 9:00 pm

Jacek: Spíš přání :-(

Ale dřív tu opravdu bývala spousta srovnávacích fotek a informací.

VojtikJ: Forum je takové, jací jsou přispěvatelé :-( Já hledám mezi řádky to co mě zajímá. Mnoho věcí přecházím. Jinak to nejde. Ale tentokrát mě zaujal TTmilli, tak jsem si "omylem" pročetl i reakce na něj.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod sidlo » stř 19 říj, 2016 5:45 am

VojtikJ píše:jsem pro zrušení účtu. Nejsem sám koho zdejší fórum zklamalo.

Tak to je ta nejhorší cesta. Modelařit máme pro radost. Už jsem tu zažil nějaké případy, že se lidi nechali znechutit kritickými, někdy i jedovatými, příspěvky. To je ale špatně. Berme fórum takové jaké je. Jsou tu i dobré věci.

Přeju hodně radosti při stavbě Hronova.
sidlo

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)