TT víkend

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: TT víkend

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 24 zář, 2010 10:34 am

jojo :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod pavel » pát 24 zář, 2010 10:43 am

Hříbek píše:Nakonec jsou tu jiní, kteří se nám téčkařům starají o vzedmutí hormonální hladiny, viz Kuehn a Roco s ohlášenýma Brejlema. :D

Hlavně kde na těch X brejlovců vzít a nekrást :lol:
pavel

Příspěvekod Mirek Moc » pát 24 zář, 2010 10:45 am

Musím se přidat k názoru , že kvalita TT víkendu ve Všestarech rok od roku upadá.
Pěkné reportáže z minulých ročníků jsou zpracované na http://www.vlacky.com/foto_akce/2009/vsestary/ , další fotky z těchto akcí jsou na stránkách Deltaxu , ale ten je dlouhodobě nefunkční a napadený viry ( viz jiné téma) . A to je pan Rejl hlavní zastupce firmy TILLIG v Čechách :cry: Ještě že máme nové hráče na trhu TT jak píše "Hříbek".

Kromě Hektora 720 053-8 bude na TT víkendu dostupný i model osobního vůz Bdmtee ČD v barvách Najbrt (bude to jeho německá podoba - WC na konci vozu místo na představku) .
Obrázek.
Mirek Moc

Příspěvekod Hříbek » pát 24 zář, 2010 10:58 am

Kromě Hektora 720 053-8 bude na TT víkendu dostupný i model osobního vůz Bdmtee ČD v barvách Najbrt (bude to jeho německá podoba - WC na konci vozu místo na představku) .
Obrázek.[/quote]

No to je takovej paskvil.
Já jsem před lety, nevím už, který to byl ročník, ale myslím jeden z prvních, koupil na TT víkendu dva vozy
úplně stejné, jako je ten na fotce, jenže v tehdy novém zbarvení ČD, tj.zeleno bílá varianta.
Tehdy jsme za to byli rádi, ale je to vpodstatě úplně jiný model, než vozy Bymee, co u nás jezdí.
Jiný podvozky, jiný dveře, jiný počet oken, jiný uspořádání interiéru (WC), jiná čela vozu atd.atd...
Když to člověk dnes srovná s tím, kolik humbuku bylo kvůli pár drobným detailům (teď nemám na mysli podvozky)
u nového Tillig Hektora, tak se musím jenom pousmát.
Holt požadavky modelářů a sběratelů u nás jdou zaplaťpánbůh nahoru a výrobci i prodejci s tím musí počítat.
Dneska už bych se moc rozmýšlel, jestli takový model koupit.
Hříbek

Příspěvekod radekkrupka » pát 24 zář, 2010 11:11 am

Hříbek píše:Já jsem před lety, nevím už, který to byl ročník, ale myslím jeden z prvních, koupil na TT víkendu dva vozy
úplně stejné, jako je ten na fotce, jenže v tehdy novém zbarvení ČD, tj.zeleno bílá varianta.
Tehdy jsme za to byli rádi, ale je to vpodstatě úplně jiný model, než vozy Bymee, co u nás jezdí.
Jiný podvozky, jiný dveře, jiný počet oken, jiný uspořádání interiéru (WC), jiná čela vozu atd.atd...

A přesto je po těch zelených vozech sháňka jako hrom :) Viz aukce na aukru, kde ceny těch vozů lezou velmi velmi vysoko... Holt jiná alternativa na trhu není.
Zase je potřeba si uvědomit, že na TT víkend dokáže organizátor připravit defacto pouze model, který vznikne pouze změnou barevného provedení jiného modelu, na který má výrobce (tedy Tillig) formu. Jinak byste si nikdo ten model nekoupili, protože by stál majlant a výrobce by do toho ani nešel!
radekkrupka

Příspěvekod Hříbek » pát 24 zář, 2010 11:18 am

A přesto je po těch zelených vozech sháňka jako hrom :) Viz aukce na aukru, kde ceny těch vozů lezou velmi velmi vysoko... Holt jiná alternativa na trhu není.
Zase je potřeba si uvědomit, že na TT víkend dokáže organizátor připravit defacto pouze model, který vznikne pouze změnou barevného provedení jiného modelu, na který má výrobce (tedy Tillig) formu. Jinak byste si nikdo ten model nekoupili, protože by stál majlant a výrobce by do toho ani nešel![/quote]

No to je asi pravda.
Sakra, že bych to skoupil a pak zkusil vyaukrovat?
Hned by byly prachy na těch X Brejlovců, jak se někdo ptal, kde na ně vzít! :lol:
Hříbek

Příspěvekod Scoot » stř 10 lis, 2010 12:16 pm

Modeláři velikosti TT v ČR spojte se:
Vážení kamarádi a přátelé velikosti TT.
Konečně tu již bude 11.TT víkend, snad jsme se dočkaly.

Patřím mezi pár odvážlivců, kteří zaplatily již z jara zálohy.
Byl jsem (asi 2x) upozorněn na skutečnost, že jsem nezaplatil a že by jsem mohl přijít o exkluzivitu.(na dotazy od jara, kdy už bude TT víkend jsem dostal odpověď ke konci září)
Ano nikdo nás nenutil, ale jak bylo psáno pouze 100ks a přišly by jsme o "exkluzivní model".
Tak jsem zaplatil a cca. 3/4 roku čekal....A pak zaplakal..

Ejhle, co to je za exkluzivitu, když hotové modely lokomotiv a vagónů (Najbrt) byli ke koupi na veletrhu v Lipsku. A cena složeného modelu o 200kč vyšší téměř zanedbatelný rozdíl. Teď se povleču za zimy a deště do Všestar (Meky TT prdelákova) na TT víkend a kde snad i to sele na rožni pana Prchlíka čeká již od jara.

Celou tu dobu mě napadá několik otázek a chci se s vámi o ně podělit.
Pokud by jsme spolu držely basu....a domluvily se: něčeho by jsme dosáhly...měly by jsme požadovat nějakou slevu na tak exkluzivní model...a co tt klub..mlčí
Uvědomujete si že jsme národ modelářských tt bačkor a necháváme sebou vorat nejen obchodním zástupcem, ale i samotnou firmou tillig?
I když ničeho letos již nejspíš nedosáhneme. Jedna věc se přeci jen touto akcí povedla?
Ztráta důvěry ve f. Tillig a obchodního zástupce pro ČR.
Kde soudruzi v NDR udělaly chybu?
Kdo za to může?...Myslím si že oba...pokud by, za to mohl jen obchodní zástupce, dobrá firma by se již tak schopného zástupce zbavila. Dostalo se vám již nějaké OMLUVY? a vysvětlení? snad dostaneme nějaký dárek... Keci, keci, keci... ani si nepřejte vědět jak dlouho, už ty modely leží ve skladě v Sebnitz. Berou nás u držky a my si to necháme líbit.

A tak silně pochybuji, že by se po těch všech zkušenostech uskutečnil další 12. TT víkend ve Všestarech, opravdu rozumný člověk nedá na záloze ani korunu. Je to škoda promarněná šance.

A tak se přátelé a kamarádi modelové velikosti TT se na vás opravdu těším na poslední víkend ve Všestarech.
Na viděnou Skot
Scoot

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 10 lis, 2010 12:50 pm

Hodně silná slova ,máme v čechách firmy co dělají pro TT dost ,ale škoda ,že není tady firma jako je roco atd aby dělali seriově naše a slovenské dráhy ,myslím tím lokomotivy i vagony tak jak si všichni přejeme ,no jo vše je o penězích ,ale zahraniční firmy by si mohli uvědomit ,že i naše ,našich dětí třeba jednou budou stavět ,sbírat modely tak nevím proč se toho bojí nebo nechtějí vyrábět toho víc a chrlí na trh jen svoje .Vím v Německu je to trend .. :?:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod maayaa » stř 10 lis, 2010 2:54 pm

Jestli ještě nějaký TT víkend bude,o čemž silně pochybuju.Hodně si rozmyslim nějakou účast co se workshopu týká.Ani mě nenapadá co by tam muselo být za model,který by mě přiměl poslat peníze do někam a čekat jestli něco bude.Ani tak mi nevadí,že je to až teď,ale taky jsem dostal e-mail o nezaplacení a to dost brzy po přihlášení na WS a pak 1/2 roku nic.Ať mi pan Rejl netvrdí že je takovej problém napsat alespoň krátký informační mail co se děje a rozeslat všem.
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Příspěvekod ef605 » stř 10 lis, 2010 5:48 pm

Proč výrobci nevyrábí české modely? Dle mého názoru je vše v kupní síle. Němci jsou trochu jinde než my, tak pro výrobce není náš trh tak zajímavý. K TT víkendu můj komentář. Vzhledem k tomu, že bydlím blízko Všestar tak se zajedu podívat. Mám v plánu utratit cca 11.000 Kč ale uvidíme dle cen, pokud budou větší než v eshopech tak nekoupím nic a ušetřím. Doufám, že bude víkend zvládnut lépe organizačně, vždy tam byla tlačenice a obsluhy aby se člověk doprošoval aby ho obsloužila. Pokud to bude jako každý rok, už tam vícekrát nepojedu.
ef605

Příspěvekod maayaa » stř 10 lis, 2010 6:34 pm

ef605 píše:Proč výrobci nevyrábí české modely? Dle mého názoru je vše v kupní síle. Němci jsou trochu jinde než my, tak pro výrobce není náš trh tak zajímavý. ... vždy tam byla tlačenice a obsluhy aby se člověk doprošoval aby ho obsloužila..

Pokud se zvolí dobrá mašina,se spoustou různejch barevnejch nátěrů,tak to neni zas takovej problém.O tom svědčí i to že se objevili Brejlovci hned od dvou výrobců.
vzhledem k termínu(vánoce za chvíli),teda pokud je to vůbec někde prezentované bych tipoval spíš fronty :(
Naposledy upravil maayaa dne stř 10 lis, 2010 9:19 pm, celkově upraveno 1
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Příspěvekod Donatelli » stř 10 lis, 2010 7:49 pm

No řekl bych že to problém docela je. Neb když jsem Torstenu Kuehnovi navrhoval, aby, když už dělá Bastarda, vytvořil řadu 150, 151 apod ( reklam milion,možnost ČSD/ČD, ŽSR což jsem dokladoval i fotkama ), když podvozek je stejný, řekl že do toho nepůjde. Náš trh je pro něho skutečně malý.
Donatelli

Příspěvekod lisacik » stř 10 lis, 2010 11:16 pm

Donatelli píše:No řekl bych že to problém docela je. Neb když jsem Torstenu Kuehnovi navrhoval, aby, když už dělá Bastarda, vytvořil řadu 150, 151 apod ( reklam milion,možnost ČSD/ČD, ŽSR což jsem dokladoval i fotkama ), když podvozek je stejný, řekl že do toho nepůjde. Náš trh je pro něho skutečně malý.

Potom, ale nechapem preco sa p. Kuehn pustil do Bastarda. Nie som az taky odbornik, ale presne to co pisete som si myslel. Kuehn ma hotovy skodovacky pojazd a ten sa da pouzit na X lokomotiv zo Skody 150/151 a 350 maju velku cast kastle rovnaku.Predpokladam, ze ten isty pojazd sa da pouzit na "skodovky" rady 2xx. Mozno by siel pouzit aj na dvojca 131. A opat su vsetky typizovane a tak aj kastle je hodne podobna.
Urcite mate pravdu aj v tom, ze je X farebnych variant kazdej rady. Ak namatkou vezmem radu 350 jen 350.001 mala cca 3 ci 4 zasadne varianty a to iste plati aj o ostatnych 350 a samozrejme to iste plati o rade 150/151...
JanoL

PS: Som velmi zvedavy ci aspon Bastarda spravi Kuehn v CSD k Y-nkam
lisacik

Příspěvekod lisacik » čtv 11 lis, 2010 12:11 am

Tkadlec Jaroslav píše:Hodně silná slova ,máme v čechách firmy co dělají pro TT dost ,ale škoda ,že není tady firma jako je roco atd aby dělali seriově naše a slovenské dráhy ,myslím tím lokomotivy i vagony tak jak si všichni přejeme ,no jo vše je o penězích ,ale zahraniční firmy by si mohli uvědomit ,že i naše ,našich dětí třeba jednou budou stavět ,sbírat modely tak nevím proč se toho bojí nebo nechtějí vyrábět toho víc a chrlí na trh jen svoje .Vím v Německu je to trend .. :?:

Napadla ma masinka, ktora by snad isla urobit za mozno nizsie naklady pre vyrobcu. Predpokladom pre uspech by musel byt nas zaujem o takyto model a velka pomoc moderatora tejto diskusie p. Daleckeho.
Ide o masinku od PMT katalogoveho cisla 60502. Jedna sa o masinku, ktora odpoveda nasej rade 314.2(dufam, ze sa nepletiem).
Ak by sa pouzili diely z modelu 60502, ktory je velmi podobny nasej masinke (napr. masinky CSD nemali na pojazde zvduchojem tak, ako ho nema ani model 60502) boli by naklady asi nizsie, ako keby sa musela vyroba zacat tzv. na zelenej luke. Karoseriu staci nastriekat na cierno a pojazd vylisovat cierny. Mozno by sa mohol odrezat ten zvon pre kominom.
Masinka bola velmi rozsirena v depach a pokial si pamatam posledna skoncila v roku 1965 314.215 v depe Zatec.
V neposlednej rade by sa masinka hodila aj k O-voznom (65145), ktore su uz od PMT v CSD.
Jano
lisacik

Příspěvekod Donatelli » čtv 11 lis, 2010 6:48 am

No do Bastarda ČD se pustil jen proto, že dělá německou verzi. Platí lokomotiva DR,DB = větší odběr modelů = zaplacení nákladů a zisk . A náš Bastard je pro výrobce jenom mutace a vítané vylepšení zisku. Ohledně loko od PMT jsem dost skeptický. Firma PMT je v podstatě jeden člověk, p. Hammer. A s ohledem jak stíhá ( nestíhá ) hektory v HO, tak nevím zda-li je Tvá myšlenka reálná
Donatelli

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)