Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 06 říj, 2014 11:03 am

No v Sebnitz je za 35.99 v akci,katalogovka je ještě o 4 juroše vyšší. :D A pak,že je Fleischmann drahej. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pon 06 říj, 2014 11:06 am

George V. píše:...tak si ho postav :mrgreen: .

Ta cena je naprosto přiměřená; konkurence by ho zvládla min. o polovinu dráž :) ....

Omlouvám se, že jsem se ne zcela přesně vymáčkl. Mě šokovala cena v českých e-schopech, hlavně u překupníků, co nemaj ani prodejnu, oproti cenám v Německu. Cena vozu je bez diskuse perfektní. Taky by se mi jich pár líbilo, ale jsou strašně moderní :-(.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod George V. » pon 06 říj, 2014 11:23 am

...no ono jestli to nebude tím, že u nás nefunguje cosi jako oficiální dovozce a prodejci to řeší nákupem u PIKA z E-shopu za katalogové ceny...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Barbucha » pon 06 říj, 2014 11:28 am

Fakt? To mi pak uniká smysl takového počínání… To už orangutan pochopí, že víc jak dva kusy je levnější objednat v Německu.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 06 říj, 2014 11:31 am

H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » pon 06 říj, 2014 11:32 am

Barbucha píše:Fakt? To mi pak uniká smysl takového počínání… To už orangutan pochopí, že víc jak dva kusy je levnější objednat v Německu.

Fakt? A jak budeš řešit (úspěšně) případnou reklamaci? Já si raději nějakou tu korunku připlatím a objednám u domácího prodejce...čímž ho též podpořím v jeho podnikání...
George V.

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 06 říj, 2014 11:37 am

George V. píše:
Barbucha píše:Fakt? To mi pak uniká smysl takového počínání… To už orangutan pochopí, že víc jak dva kusy je levnější objednat v Německu.

Fakt? A jak budeš řešit (úspěšně) případnou reklamaci?

Úplně jednoduše- :D https://www.elriwa.de/widerrufsrecht
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » pon 06 říj, 2014 11:49 am

Němčinou bohužel nevládnu... Nevím, proč bych měl objednávat z Německa, když za stejnou cenu koupím tady? Třeba zrovna ta elriwa.de - diskutovaný model za 37.90Eur. Když to přepočítám dnešním oficiálním kurzem (tedy ovšem nikoliv tím, za který bych směnil, resp. kolik by mi napočítala banka - to by vyšlo ještě více), tak jsem za něj dal asi o 7Kč méně...
George V.

Příspěvekod Barbucha » pon 06 říj, 2014 12:39 pm

forex píše:
George V. píše:

Fakt? A jak budeš řešit (úspěšně) případnou reklamaci? Já si raději nějakou tu korunku připlatím a objednám u domácího prodejce...čímž ho též podpořím v jeho podnikání...

Ja nevim,ale v Nemecku reklamace probihaji mnohem radostneji nez v CR, ve vsem. Ale je fakt, ze ja do Nemecka jezdim osobne,takze problemy ani jazykove,ani co do osobni ucasti nemam. :) a co se tyka cen, neresim ceny na e shopech, v kamennych obchodech se ceny pohybuji v Nemecku uplne nekde jinde.

Ale v pripade George, je jasne ze na dalku a jeste bankovnimi prevody,to je nesmysl, to je lepsi koupit tady u nas.

Já nemám problém s bankovními převody, můžu posílat peníze po celý Evropě a poplatky neplatím, stejně tam můžu platit kreditkou, PayPal. Je to úplně jedno. Stačí, když mě to finančně vyjde líp a nemám co řešit. Koupit něco v Německu v e-shopu, něco si na to přihodit a prodat zde, už opravdu nepovažuju za podnikání. Na to abych něco podobného podporoval, ve smyslu podpory českého živnostníka, tak toho jsem fakt dalek. Jako živnostník se hezky nadřu, tak si rád spočítám, za co peníze utratím. To jsou drobné výhody otevřeného trhu v Evropě, že z člověka nemusí druhý dělat pitomce. Jinak samozřejmě nakupuju i zde v ČR, protože není to tak naštěstí u všech modelářských obchodů. Navíc já mám trochu specifické požadavky, podobně jak Míra, takže mnohdy jsem nucený kupovat v Rakousku nebo Německu, protože u nás se takové zboží nevyskytuje nebo je na nějakou dlouhodobou objednávku, kdy pomalu zapomenu, co jsem objednával :-).
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 06 říj, 2014 1:17 pm

Tak Míra nemá nijak specifické požadavky :D jen chce nějakou kvalitu a obchod na úrovni.Proto jezdí v podstatě vše nakupovat zásadně do NDR. :lol: Taky nejsem bůhví jaký němčin,ale kde je dobrá vůle,tam se vůle podaří.To samé platí,když tam jedu pracovně,kdyby tedy někdo neznalý věci pozoroval komunikaci asi by se pobavil.A v Německu ta dobrá vůle je,kupoval jsem poslední mašinu u pána přímo u něj doma,obchod mu vzala poslední velká voda,takže prodává přes internet,ale není problém si k němu pro zboží zajet.Cestou se ještě vedle ve vsi stavím U šťastných slepic pro pár vajíček a naprostá spokojenost. :lol: Jinak z Kadaně do Němec je to pár kiláků,takže žádný stres,ale nikomu můj model nenutím. :) Já si takhle kupuji už i pobyt u moře.V době jedniček,nul a strýčka Googla,no problema.Cenovka je samozřejmě někde jinde a rozhodně nehrozí,že bych si zaplatit pobyt a pak slzel,že nic nemám. :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » pon 06 říj, 2014 3:31 pm

Je velká škoda, že u nás neprodává modelovou železnici Conrad, jako v Německu. To by asi spoustě našich prodejců sklaplo...

Ale i naši prodejci umí čarovat s cenama. Zrovna mi přišla potvrzená objednávka na jednu "zlomenou" cisternu od PIKA. A ta cena je diametrálně odlišná od katalogové...
George V.

Příspěvekod fulda » pon 06 říj, 2014 6:11 pm

George V. píše:Je velká škoda, že u nás neprodává modelovou železnici Conrad, jako v Německu. To by asi spoustě našich prodejců sklaplo...

Conrad u nás prodává, jen nevydává katalog a cenu určuje podle aktuálního kurzu eura.
... A prodává výhradně zásilkovým způsobem a cena není žádnej zázrak.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod George V. » úte 07 říj, 2014 4:02 am

Tak to asi přistoupil na české poměry :evil: . Pár roků zpátky mi přivezl jeden známý kamioňák katalog Conrada a ty ceny tam byly velmi odlišné od katalogových...
George V.

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 07 říj, 2014 4:37 am

Tak se vyprdni na pár let staré katalogy a mrkni se na http://www.conrad.de/ce/
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » úte 07 říj, 2014 4:43 am

Hm. Tak už i Conrad stojí za ho... Ale fakt, že před těmi pár lety to bylo kolem 5Eur mínus oproti katalogu výrobců. A speciálně právě PIKO. A v nabídce byly i takové věci mimo katalog, jako stavebnice vozů.
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)