novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod E27 » pát 10 srp, 2012 10:56 am

Chcem sa opýtať na verziu čmeliaka pre priemysel. Neviem či to bola odpoveď vyššie adresovaná mne, ale bude sa robiť aj priemyslová verzia? Nemáte o tom informácie?
Ak áno, bude to niečo takéto?

obrz. prototypy.cz
Obrázek
E27

Příspěvekod milan ferdián » pát 10 srp, 2012 10:56 am

vvitty píše:Milane, to byla optimisticka poznamka

Aha,tak to jsem špatně pochopil :wink:

vvitty píše:ve smyslu ze bude konecne nutne modely CSD peclive vybirat, a ne brat to co vyrobce hodi na pult ;-)

Přesně :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod ReichenbergW » pát 10 srp, 2012 11:18 am

E27 píše:Chcem sa opýtať na verziu čmeliaka pre priemysel. Neviem či to bola odpoveď vyššie adresovaná mne, ale bude sa robiť aj priemyslová verzia? Nemáte o tom informácie?
Ak áno, bude to niečo takéto?

Až bude k dispozici verze s vahadly na podvozcích /místo závěsek/ tak se dá o takových věcech uvažovat. Kolik se ale prodá vlečkových lokomotiv?
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » pát 10 srp, 2012 11:24 am

milan ferdián píše:
vvitty píše:A bude hur... bude mene penez, ale o to vice modelu v nabidkach vyrobcu.

Ale,ale.... více optimismu,prosím :!: .Když už musíme za model dát větší obnos,protože budeme mít a máme míň peněz,tak určitě budeme pečlivější a rozvážnější při výběru daného vozidla.Jenom proboha nechtějte perfektní modely za hubičku,to by bylo horší než ty dražší a kvalitnější modely.

To je bohužel pravda, modelů v našich barvách hodně přibude (ACME, BRAWA, ROCO, RIVAROSSI ad. + domácí výrobci), ale kupní potenciál se neustále snižuje - je to vidět úplně všude. Takže pokud to politici budou dělat takhle dál, dá se předpokládát stále sestupná tendence. A protože výrobci (i modelové železnice) jsou v krizi, koukají teď i na nás jako na zdroj zisku, byť nás dříve přehlíželi. Tím pádem ten kruh bude pořád začarovanější. Nejsem pesimista, ani optimista, ale jen pouhý realista... Ono to není jen o tom něco navrhnout a vyrobit, ale taky to musí někdo koupit.
ReichenbergW

Příspěvekod radeksindy » pát 10 srp, 2012 12:26 pm

Hrboun byl jedním z důvodů přechodu k H0 a měl jsem tehdy domluvený dovoz z Rakouska. Hrboun byl na počátku u nás neuvěřitelně předražený, prodával se tahdy za 22 000Kč. Ale za ty peníze se prodala jen 007, 033 se tak neprodávala a byla k mání delší dobu, nakonec jsem ji kupoval za 15000Kč. Jenomže tehdy stál dolar i přes 40Kč a vznikající EURO nepatrně levnější. Hlavně posílení koruny přispšlo k tomu, že modeláři se mohli rozšoupnout. Teď se to zhoršuje a navíc přibývá nábídka (a my to prostě chceme :) ). To je opravdu jen realita (přímo odmítám slovo krize *), ale musíme si zvykat, že ne vždy bude posvícení. Já rozšiřování nabídky jen vítám, i když to bude znamenat, že si některé věci nekoupím.

*) Souhlasím A. Michlem, který to krásně ilustroval na tomto příkladě. 2 miliardy lidí na světě řeší co budou jíst, 2 miliardy řeší jestli budou spát ve vlatním, 2 miliardy řeší jestli si můžou do rodiny koupit motorku a ta miliarda nejbohatších, ta má krizi :lol: Vypadá to, že mezi závažné projevy krize v západním světě patří i nemožnost koupit si všechny novinky z katalogu 2012 :roll:
radeksindy

Příspěvekod Jezevec Pepa » sob 11 srp, 2012 7:43 pm

Tak jsou na webu BEN-MODEL dvě novinky na rok 2013 od Rivarossiho:
Tdns, 54 013 0 690-1
Rils, 54 354 0 000-9
Jezevec Pepa

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 12 srp, 2012 3:17 pm

Podělané Brejle s pruhem ROCO stahuje zpět a udejne budou predelany. Jo a pokud se tu resilo ze v teto serii mam prsty, tak jste na omylu :) Vule byla ze si je tu upravime sami, ale firma se do toho pustila sama a vysledek vidite.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 13 srp, 2012 12:15 pm

ROCO si z nas vazeni kolegove dela prdel. Dnes prisli udajne opravene Sergeje a spatny pruh pretiskli novou barvou a problem je stale stejny a stacilo prejet prstem a barva jse opet dolu. Dosla mi s nimi trpelivost a nase firma u ROCO rusi vsechny predobjednavky a vzdy pockame az na hotovy model. Rusime take zakaznikum k nasi litosti objednavky zakazniku na uvedene modely. Pokud mame donutit vyrobce si z nas nedelat pokusne kraliky a co sneseme, tak bohuzel musime volit tento postup.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Jezevec Pepa » pon 13 srp, 2012 2:56 pm

Michal Dalecký píše:ROCO si z nas vazeni kolegove dela prdel. Dnes prisli udajne opravene Sergeje a spatny pruh pretiskli novou barvou a problem je stale stejny a stacilo prejet prstem a barva jse opet dolu. Dosla mi s nimi trpelivost a nase firma u ROCO rusi vsechny predobjednavky a vzdy pockame az na hotovy model. Rusime take zakaznikum k nasi litosti objednavky zakazniku na uvedene modely. Pokud mame donutit vyrobce si z nas nedelat pokusne kraliky a co sneseme, tak bohuzel musime volit tento postup.

Souhlasím, už toho je fakt přes rámec. :evil:
Jezevec Pepa

Příspěvekod Ferda » pon 13 srp, 2012 2:57 pm

Už je to tady a to jsem to psal před pár dny. :wink:
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?p=109726#p109726
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod fousek » pon 13 srp, 2012 8:45 pm

Možná by podobný efekt udělala recenze modelu s nafocenými nedostatky. Občas to tady čtou i Němci z drehscheibe fóra, takže by to nezůstalo jen v české kotlině.
fousek

Příspěvekod jirie123 » úte 14 srp, 2012 7:32 pm

Jakpak to vypadá s novými Saskami v H0 ČSD/ČD ???
Nějak ticho po pěšině :mrgreen:
jirie123

Příspěvekod E27 » stř 15 srp, 2012 5:40 am

V JR Line ich mám objednané a povedal mi, že by mali prísť prelom august/september.

Doplnok, tak som sa pýtal. Malo by to byť až koncom septembra po skončení Norimberk veltrhu.
E27

Příspěvekod mišák » stř 15 srp, 2012 11:36 pm

Dobrý večer Páni modeláři
Na čmeláky od TI dávat velikej pozor!!!Kvalita šla asi hodně k šípku,koupil jsem zelenýho se zvukem a světe div se už je po třetí na výmněně.
První byl křivej až hamba a mněl prohnutej rám
Druhýmu rachotily převodovky jako mosazný pojezdy od nejmenovanýho výrobce(dofám že se neurazí)
Třetímu odešel zvuk cca po pěti minutách po zapnutí
Tak teďka nevím :D
mišák

Příspěvekod vypravecc » čtv 16 srp, 2012 7:51 pm

mišák píše:Dobrý večer Páni modeláři
Na čmeláky od TI dávat velikej pozor!!!Kvalita šla asi hodně k šípku,koupil jsem zelenýho se zvukem a světe div se už je po třetí na výmněně.
První byl křivej až hamba a mněl prohnutej rám
Druhýmu rachotily převodovky jako mosazný pojezdy od nejmenovanýho výrobce(dofám že se neurazí)
Třetímu odešel zvuk cca po pěti minutách po zapnutí
Tak teďka nevím :D

ty woe a já se chystal toho zelenýho se zvukem na podzim taky koupit............. :roll: :?:
vypravecc

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)