Moderátor: Michal Dalecký
Jindra Charvat píše:... Jen pro zajímavost, rád bych věděl, jestli existuje "souprava" s dvěma zvukovými projekty (dva dekodéry a repráky), protože, to je asi jediné, co by vnímavý modelář mohl poznat a ocenit.
p.s. celkem by mne zajímala kvalita a reálnost provedení projektu nežli vnitřní nepoznatelné a neviditelné provedení
Jindra Charvat píše:...tak se debata od dvojičky stočila k počtu motorů, dekodérů a případně "reproduktorů". Následně k návodu, jak si poradit s fejsbůkem. Naneštěstí, se mě tato dabata netýká, protože ACME české loko v AC nevyrábí a tak jsem tak nějak nad věcí. Dokážu pochopit, že mít dobrý pocit z toho, že v každé loko mám funkční motor je prima. Nicméně přiznejme si to, z pohledu funkce, vzhledu atd., žádný význam. Mám několik "souprav" a vyjma TGV (kde je také jeden motor na začátku i na konci) jsou to jen samé problémy a nepříjemnosti s provozem, respektivě s uvedením do provozu a ani jedna nemá "dva repráky". Funkčně bezpředmětné, protože současná (skoro každá) loko utáhne bez problému tří metrový vlak a pochybuji, že většina takové vlaky provozuje (ani na výstavách ne). Při vhodném provedení "tažené" mašiny si dovolím tvrdit, že to nikdo nepozná a jestli někdo namítá, že jsou motory dva a je jako záloha, tak to vyvažuje "dvakrát více hejblátek, dvakrát více závad". Jen pro zajímavost, rád bych věděl, jestli existuje "souprava" s dvěma zvukovými projekty (dva dekodéry a repráky), protože, to je asi jediné, co by vnímavý modelář mohl poznat a ocenit.
p.s. celkem by mne zajímala kvalita a reálnost provedení projektu nežli vnitřní nepoznatelné a neviditelné provedení
horak píše:Jindra Charvat píše:Nech sa páči: 2M62 ROCO https://www.roco.cc/ren/products/locomo ... 2-rzd.html
Stačí si prečítať všetky manuály...
P.S. Bola vyrobená aj AC verzii so zvukom a samozrejme aj v analógu. K týmto dvom verziám sa nevyjadrujem.
Jindra Charvat píše:horak píše:Jindra Charvat píše:Nech sa páči: 2M62 ROCO https://www.roco.cc/ren/products/locomo ... 2-rzd.html
Stačí si prečítať všetky manuály...
P.S. Bola vyrobená aj AC verzii so zvukom a samozrejme aj v analógu. K týmto dvom verziám sa nevyjadrujem.
Jen pro úplnost, máte jí doma a opravdu má v každé mašině dekoder a reprák? Jen se jen divím, protože mám doma "červenou verzi" Roco 79793 2M62-0064 a ta má dva motory, dva dekodery (pouze jeden zvukový), ale reprák jen jeden
p.s.ty manuály nejsou zrovna světoborné
Martin70 píše:Zdravím všechny, bylo tu nakousnuto dva motory. Je opravdu možná varianta jeden dekodér? Uměl by jeden sladit rozdílný chod obou motorů v DCC? (analog netuším jak se řeší) Pokud by byly dva dekodéry, tedy varianta jeden zvuk, druhý nezvuk, dejme to mu mě zajímá Zimo. Nedude to trošku horší na sladění, přece jenom různé dekodéry ač od jednoho výrobce?
Já se přikláním z variantě dva motory, dva zvukáče Zimo, v nich dva projekty Jacek do dvou repráků. Prostě plná palba.K tomu ještě otázka na znalé jak budou znít oba existující projekty od Jacka současně? Nevím nakolik jsou rozdílné a budou ladit k sobě.
A ještě tu bylo zmíněno, že v reálu mohou jezdit lokomotivy každá sólo. Myslel jsem, že je lokomotiva spřažena napevno a rozdělit to jde jenom v dílnách při opravách a podobně. Prostě v reálu jezdí vždy oba díly dvojičky společně. Nebo to bylo myšleno jako nouzová sólo jízda, například potřeba opravy pouze v jedné části, tak jede na servis jen jeden díl 131?
A jak to bude řešeno na modelu? Dva rozpojitelné díly nebo to bude komplet vcelku v celé délce? Rozpojení složitější. Ptám se z důvodu skladování, nakolejování atd.![]()
Martin70 píše:Zapomněl jsem ještě na upřesńující dotaz, když bude mít každý díl jiné CV (3a4). Bude to jezdit na všech centrálách, protože asi všechny neumí naráz řídit jeden díl lokomotivy pod 3 a druhý 4. Nebo se pletu? Jsem z toho nyní Jelen.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník