novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod martin tichý » stř 01 srp, 2012 2:27 pm

Já bych raději doufal v to, že se "něco" stane a kvalita ROCO se vrátí tam, kde bývávala, úplně se mi nechce tuto značku odepisovat, jak se říká, za vším hledej člověka, je to jen o LIDECH, je dost možné, možná jisté, že dnešní ROCO představuje a reprezentuje někdo úplně jiný než před lety, nemusí to tak být ale navždy.., při vší úctě k ostatním výrobcům,..když se řekne "ROCO bude dělat brejlovce, zamračenou, čmeláka..", stále to ve mně budí mnohem větší touhu a očekávání, než u jiných výrobců..mimoch, ten brejloun od TomBart,..zřejmě je na tom veliký kus práce doma, ale základ a většina díla je stále od ROCO a výsledek je parádní, to přece musí uznat každý..
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod ReichenbergW » stř 01 srp, 2012 2:53 pm

Kvalita je bohužel problém nejen u Roca. Když už je to pěkný a správně udělaný domastí to Číňan montáží a opatlá to třeba od lepidla. Nicméně žádný z výrobců nechce nic zlevňovat dokud mu nedojde pára a zákazník to skutečně nekoupí. Roco taky není až tak úplně špatný ve všem. Třeba řadu vozů co především nakreslil Ivo Mahel udělali dobře a bez chyb. Některý vozy si ale dělali sami a ty zvrtali (druhá cisterna Aza, přehnaně červená barva na zetce s boudou atd.). Pravda u lokomotiv je toho nějak víc, a to i přes to že to dostanou hotový permanentně si tam něco mění. Taky všichni netrpělivě očekáváme jak to dopadne se zamračenýma. Nádrž snad bude OK a za popisy dám klidně ruku do ohně. Výhodu mají v tom že to co se pro ně nakreslí to dokážou natisknout, což mnohdy našim menším výrobcům jde hůř. Zamračený ale určitě nebudou takovým propadákem jako tihle brejlovci, kteří jsou opravdu jen Roco požehnáním na už hotový model a iniciativa je místní (nemohu jmenovat). Zlevnit je mohli, nakonec těch akcí bylo poslední dobou taky dost. Zlevnili zelený 3113, když se první várka 082 vyprodala. Ale tolik kusů už Českýá trh prostě nezkousne. Na to abychom jim radili co dělat a co ne, jsme opravdu malí páni. Tyhle věci by měl sledovat úplně někdo jiný. Nám jde o to aby modely odpovídaly a nevyskytovaly se na nich školácký chyby. Samozřejmě ani my nevíme všecko, ale zatím je poměr našich chybiček vz. Roco dost výrazně v náš prospěch :-) Každopádně mají do foroty nadělaný věci (jak vozy tak i loko) a na dalším se pracuje, takže určitě nemají důvod nás takhle ignorovat. Bohužel jim jde dost blbě koordinace výroby. Zejména po tom extempóre se zabavenými formami v Číně, což nebyla zřejmě jejich chyba, ale dost jim to nabořilo plány. Je to složitý... Samozřejmě že i já, i kolegové by jsme rádi podpořili domácí výrobce, což taky děláme, ale ne se všemi to jde. Nejlepší spolupráce je s Techimage, kde je ale problém v tom že jejich čmelda kterému se plánované Roco nemůže provedením vyrovnat, teď trpí tím že to málokdo koupí neb je to prý drahá věc, protože "všichni" čekají na Roco. Tím že se to neprodává, nebudou hned tak nějaký další modely. A mohly by být. MTB se taky lepší, nic proti, určitě se dočkáme dalších pěkných věcí. Ostatních už moc nezbývá a mladí a perspektivní šikulové mě osobně velice zklamali přístupem (tedy podmínkami které po mě požadovali za podanou nabídku s odměnou v naturáliích - tedy za model...), takže růžové to není nikde. Zatím se mě osobně nejlépe spolupracuje s Brawou a Techimage. Něco se rodí s Tilligem (vozy) a snad i Michal Hašek si dá říct s Pikem (něco se už domluvilo, neb těch kiksů bylo do posledních novinek taky hromada - viz jejich AZA, či velky kotel Deutz v ČD... Výborně to jde taky s Rivarossi/Hornby - patrák byl jistě velkým úspěchem a udělali nám v rámci možností vše co opravdu šlo bez složitých zásahů do forem který by stejně nikdo nezaplatil. Doufáme v ACME. PMT je totálně v loji (v Norimberku samý zájem a chuť vyrábět spoustu modelů a od té doby je to bez odezvy, takže moc bych se na Hektory netěšil (mohlo by toho od něj být i víc - např. M 140.401, úzké vozy atd.). Tuším tam další hromadu chyb, tak jak předvedl na zeleném hektoru. Upřímně řečeno, chvílema mám sto chutí se na to vyprdnout, prostě si to koupit a přemalovat nebo nechat přetisknout podle svýho gusta a ostatní ať se staví na hlavu. Jenže vždycky mě nějaký červík překecá a jede se dál. Je to minimálně velká škoda, že když už se to tu tak pěkně rozjelo končí to na takových prkotinách...
ReichenbergW

Příspěvekod Jezevec Pepa » stř 01 srp, 2012 2:58 pm

Ještě jsem se chtěl zeptat na přibližně 1 měsíc starou novinku.
Je zde přelepené a následně přetištěne číslo, prodejce nebyl schopen odpovědět jestli jde o záměr či opět nějaký bastl ROCO.
Jelikož vagón má revizy s přelomu ČSD a ČD (1991), tak jsem to neřešil.
Tento vagón ma také o něco zrzavější lak, narozdíl od předešlých 3 invertárních čísel Gbgs v ČD, revize byla také z rku 1991.
Jestli někdo máte odpověď děkuji za info.
Přílohy
P1010082.JPG
Jezevec Pepa

Příspěvekod ReichenbergW » stř 01 srp, 2012 3:35 pm

Jezevec Pepa píše:Ještě jsem se chtěl zeptat na přibližně 1 měsíc starou novinku.
Je zde přelepené a následně přetištěne číslo, prodejce nebyl schopen odpovědět jestli jde o záměr či opět nějaký bastl ROCO.
Tento vagón ma také o něco zrzavější lak, narozdíl od předešlých 3 invertárních čísel Gbgs v ČD, revize byla také z rku 1991.

Tohle mi nic neříká, myslím že si to dělali sami, stejně jako Res v ČD - přičemž o ČSD nechtějí ani slyšet. Mě osobně bere jen ČSD a o to se snažím. Výjimkou byl RS 1 a to jen proto že mi tu co dvacet minut jezdí okolo chalupy. Bohužel tam to bylo tak, že ho chtěli mít honem a proto se výkres dělal podle fotek těsně po příjezdu 840 001 do Děčína na převzetí, což fotili kolegové, a pak jsem něco dofocoval tady v Liberci. Pak přišli o formy a bylo ticho. Nakonec jsme to upravili s tím, že se přidá boční číslo a nebude to 001, která je jako jediná polepená reklamními nápisy a jmény NISA. Když se to dělalo najednou byla 001 venku i s tím VT (což si domysleli podle fotky z veletrhu - co na tom že měla reklamu) - zbytek je pak podle původního výkresu. Těžko s takovými zmatkáři něco dělat. I když pokud to naše nervy vydrží ještě to budeme zkoušet :-) Kterou páru z toho co už bylo by jste chtěli zopakovat? 534.1, 555.1 či 431.0?
ReichenbergW

Příspěvekod Rudolf » stř 01 srp, 2012 3:47 pm

Kterou páru z toho co už bylo by jste chtěli zopakovat? 534.1, 555.1 či 431.0?

Nejlépe nějakou úplně jinou, rakouskou ... Třeba i z forem Kleinmodellbahn s novým pojezdem. Ale to je jen zbožné přání ...
Rudolf

Příspěvekod ReichenbergW » stř 01 srp, 2012 3:49 pm

Rudolf píše:
Kterou páru z toho co už bylo by jste chtěli zopakovat? 534.1, 555.1 či 431.0?

Nejlépe nějakou úplně jinou, rakouskou ... Třeba i z forem Kleinmodellbahn s novým pojezdem. Ale to je jen zbožné přání ...

Tak to je i moje. Ale proslýchá se něco o řadě 180. Tak snad 524.0 by jsme se časem dočkat mohli. Kdy to nikdo ještě neví... Rýsují se ale dvě možnosti u jiných výrobců takže když ta snaha vyjde, třeba se dočkáme i jinde.
ReichenbergW

Příspěvekod F. Placheta » stř 01 srp, 2012 5:56 pm

ReichenbergW píše:...tihle brejlovci, kteří jsou opravdu jen Roco požehnáním na už hotový model a iniciativa je místní (nemohu jmenovat).

Aha, tak uz je to trosku jasnejsi. A asi taky trochu tusim, kdo je za tou iniciativou... :?
Kazdopadne diky za osvetlujici informace i stran ostatnich vyrobcu. Pro me osobne je trochu zklamanim prodejni neuspech "cmelaku" od Techimage, protoze jsou sice drazsi, ale zase bez chyb. Predpokladam, ze u levnejsiho "cmeldy" od Roca na ktereho spousta lidi ceka bude minimalne par chyb a uz to tady slysim....
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod jirkan » stř 01 srp, 2012 6:00 pm

Tu 524 chci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
jirkan

Příspěvekod aklman » stř 01 srp, 2012 6:30 pm

ReichenbergW píše:velky kotel Deutz v ČD...

Snad velký kotel Uerdingen (pseudo)...

A když už 630hl Deutz (Ra 8-63199 ?) ten bude od Roca v III.epoše a ne v 4.? Revize?

A když revize, neví někdo jakou má Fleischman Nd ?

ReichenbergW píše:Kterou páru z toho co už bylo by jste chtěli zopakovat?

431.0
aklman

Příspěvekod Zx1974 » stř 01 srp, 2012 7:35 pm

ReichenbergW píše:.......... Nejlepší spolupráce je s Techimage, kde je ale problém v tom že jejich čmelda kterému se plánované Roco nemůže provedením vyrovnat, teď trpí tím že to málokdo koupí neb je to prý drahá věc, protože "všichni" čekají na Roco.......

Pokud neudělají ČD verzi tak budu taky čekat na Roco.
Zx1974

Příspěvekod t6791225 » stř 01 srp, 2012 7:55 pm

Já bych byl klidně i pro zopakováni 555.0, ale třeba s ruskou dýmnicí nebo pro mazutku to už od nulkové němky taky není tak daleko... Ale podle toho co si tady tak poslední dobou pročítám jednání o typizaci ČSD je asi docela oříšek. :oops:
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod ReichenbergW » stř 01 srp, 2012 9:10 pm

aklman píše:
ReichenbergW píše:velky kotel Deutz v ČD...

Snad velký kotel Uerdingen (pseudo)...
Omlouvám se, Deutz má Liliput a ten mi pořád straší na stole :-). Liliput straší celkově se svým bohatým sortimentem taky, ale s tím asi nic udělat nepůjde a tak EF dodává ty hračkovité hlouposti za dlouhé peníze. No když to lidi kupují...

A když už 630hl Deutz (Ra 8-63199 ?) ten bude od Roca v III.epoše a ne v 4.? Revize?
Ano, v Ep. III. Revize je tam tuším v roce 1963.

A když revize, neví někdo jakou má Fleischman Nd ?
řekl bych 16. 8. 48, ale už na to houby v tuhle hodinu vidím.

431.0
ReichenbergW

Příspěvekod greenery » stř 01 srp, 2012 9:48 pm

ReichenbergW píše:
Jezevec Pepa píše:Ještě jsem se chtěl zeptat na přibližně 1 měsíc starou novinku.

Tohle mi nic neříká, myslím že si to dělali sami, stejně jako Res v ČD - přičemž o ČSD nechtějí ani slyšet. Mě osobně bere jen ČSD a o to se snažím. Výjimkou byl RS 1 a to jen proto že mi tu co dvacet minut jezdí okolo chalupy. Bohužel tam to bylo tak, že ho chtěli mít honem a proto se výkres dělal podle fotek těsně po příjezdu 840 001 do Děčína na převzetí, což fotili kolegové, a pak jsem něco dofocoval tady v Liberci. Pak přišli o formy a bylo ticho. Nakonec jsme to upravili s tím, že se přidá boční číslo a nebude to 001, která je jako jediná polepená reklamními nápisy a jmény NISA. Když se to dělalo najednou byla 001 venku i s tím VT (což si domysleli podle fotky z veletrhu - co na tom že měla reklamu) - zbytek je pak podle původního výkresu. Těžko s takovými zmatkáři něco dělat. I když pokud to naše nervy vydrží ještě to budeme zkoušet :-) Kterou páru z toho co už bylo by jste chtěli zopakovat? 534.1, 555.1 či 431.0?

534.1
greenery

Příspěvekod hrboun » čtv 02 srp, 2012 4:18 am

jirkan píše:Tu 524 chci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

V září bude ve druhé a třetí epoše..http://www.microfeinmechanik.de/index.p ... 47&lok=597
hrboun

Příspěvekod hummus » čtv 02 srp, 2012 5:59 am

aklman píše:

431.0

Souhlas, ale musela by mít paprsková kola. To by snad mohlo Roco zkosnout ne?
HO - DCC, IVb
hummus

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)