Moderátor: Michal Dalecký
miroslav lengyel píše:Jaká dubová,Ty nejsi z laciného kraje.Bude muset stačit smrk nebo ještě lépe dřevotřískové desky.
.radula63 píše:miroslav lengyel píše:Jaká dubová,Ty nejsi z laciného kraje.Bude muset stačit smrk nebo ještě lépe dřevotřískové desky.
I papírová udělá svou parádu...![]()
![]()
Případně si budem muset na hřbitov dojít pěšky...
Petr Zatrepalek píše: ...hlavně US firmy myslí, že si zdarma namastí kapsu i za to, že člověk někde na veřejnosti řekne slovo Jeep...
radekkrupka píše:Dneska jsem viděl v obchodě Levné knihy (konkrétně u náměstí v Plzni), celkem hezky provedený model/hračku vibračního válce CAT a traktoru (značku nevím). Měřítko 1:87, cena cca 120,-. Za tu cenu mi to přišlo celkem fajnové, mají i interiér, zejména válec. Kdyby to někoho zaujalo, tak vám to hánulkářům hlásímJe to tedy současná epocha...
George V. píše:...nejen US firmy, ale i třeba takové ČD Cargo. VDV by mohli vyprávět...
loscarlos píše:Jen pro doplnění, traktor by to mohl být tento ?
http://www.levneknihy.cz/model-claas-ar ... /d-120136/
Válec jsem před cca měsícem zakoupil v jejich prodejně v Praglu naproti bývalému Máji (tescu na Národní ). Vypadá opravdu dobře.
JBr píše:George V. píše:...nejen US firmy, ale i třeba takové ČD Cargo. VDV by mohli vyprávět...
Ten stesk ohledne VDV vs. CD Cargo mi porad prijde podivny. Jak to, ze se tu bezne prodavaji modely se znacenim a logy CD Cargo? TIllig, Rivarossi, urcite i Roco neco bude mit, z nasich maloseriovky od Krale zeleznic, MTB, Cargo nater chysta na pristi rok i Kuehn. A abych nezapomnel, tak i novy vyrobce, Techimage (staci mrknout na nedavne fotky na Kacku, kde byly desitky rozpracovanych H0 bangli v CDC barvach). To jsou VDV jedini cestni, kteri se pokusili sehnat povoleni a ostatni, vcetne renomovanych zahranicnich vyrobcu, to sekaji nacerno?
loscarlos píše: Jen pro doplnění, by to mohl být tento ?
http://www.levneknihy.cz/model-claas-ar ... /d-120136/
Válec jsem před cca měsícem zakoupil v jejich prodejně v Praglu naproti bývalému Máji (tescu na Národní ). Vypadá opravdu dobře.
radeksindy píše:... upozornění na pěknou novinku v parku vozů ČSD ...
Hmmm. Pokud tím "pěkná" míněno stejně "pěkná" jako třeba 377.05 od Fleischmanna, tak souhlasím. Jinak je to spíš k pláči.
Pivovar a číslo vozu se sice podařilo celkem pěkně spárovat, potud dobrý. Nápisy dobrý, jsou taky nakreslený v ŽM IV. od Zdeňka Maruny. Vůz od Herise představuje (s pár nedostatky) vůz s brzdou, vozové skupiny Ia s rozvorem 3,8m. Jenomže vůz s číslem Lp 512054 byl vozem vozové skupiny Ib s rozvorem 4m. Tedy jiný rozvor a jiná skříň (odlišné výztuhy a další drobnosti) než má model. Pak už zbývají jen takové detaily jako brzda. Vůz pochopitelně na začátku 30. let dostal kompletní tlakovou brzdu, což mu asi u Herise nedají. Ale to je typický problém předělávání modelů vozů mezi epochami.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Petr66 a 9 návštevníků