Navazuji na příspěvek pana Daleckého a taky i na svůj předchozí.
Tento různobarevný tučný text s hypertextovými odkazy mi včera odpoledne přišel do emailu z itvlaky.cz, cituji:
Vedle sériových modelů Rybáků už nyní můžete předobjednat také limitované edice ze 3. a 4. epochy s bílými nebo žlutými popisy!
Jedná se o limitovanou edici 5 vozů pro EL-HO.
Zde si modely můžete prohlédnout a objednat, v nabídce vždy dvě verze:
bez osvětlení x s digitálně spínaným osvětlením
- 3. epocha, bílé popisy
- 4. epocha, žluté popisy
Sériové modely najdete zde - a pozor, u výrobce jsou již předvyprodány, doporučujeme proto rezervovat včas!
- verze bez osvětlení
- verze s DCC osvětlením Vyplývá z toho (mj.) následující:
- K dispozici jsou již i ceny levnějších analogových 5dílných setů
- Všechny čtyři 5dílné sety si pravděpodobně objednala či prosadila přímo firma EL-HO, a tyto sety jsou/budou (údajně)
v limitovaných edicích. Zřejmě i proto je u nich nasazena většinou spíše vyšší cena za kus, a to i přesto, že v setu je těch vozů větší počet. Navíc tyto 5dílné sety jsou (alespoň tedy u itvlaky.cz) bez možnosti zákaznických slev.
- To, za čím stojí firma Roco (hlavně nebo výhradně), čili zatím dva 4dílné sety Rybáků, obchodník nazývá "
sériové modely", a Roco jimi vhodně podpoří i nabídku některých svých lokomotiv, v dohledné době zejména Papouchů.
__
Já sice mám pro sebe to dilema (4dílné versus 5dílné sety) minimálně ze dvou důvodů vyřešeno, ale tady jsem přesto hlavně pro zájemce o 5dílné 'limitované' sety a jejich ceny nasázel do košíku všechny momentálně dostupné hánulové "EL-HO & Roco" Rybáky, ať to máte kompaktně shrnuto:
(pro zobrazení celého obrázku na něj kliknout)

- H0_Rybáky_''EL-H0_Roco''_na_itvlaky.cz_2026_04_24.png (11.87 KiB) Zobrazeno 983 krát
Z infomací v emailu a z textových informací v obrázku nákupního košíku je asi již mnohé jasné.
A taky z nich plyne, že ta šestimístná katalogová(?) čísla "Roco"(?), uváděná již od převčerejška firmou itvlaky, to nebyl náhodný překlep, ale že v nastolené linii pokračují. Od včerejška tam totiž k digitálním 5dílným setům "Roco" 260051 a "Roco" 260052 přibyly komplementární analogové 5dílné sety "Roco" 260001 a "Roco" 260002...
Vychází to zřejmě z 6místné nomenklatury firmy EL-HO, kde ta "26" na začátku by pravděpodobně mohla představovat letošní rok 2026.
Rozhodně se ale nejedná o katalogová čísla Roco, přestože je jako taková obchod itvlaky uvádí..