Pozdravujem
Pozerám, že sa to tu zasa nejako zavzdušňuje... Ach jaj... Ja neviem teda, ale úprimne, položme si ruku na srdce...čo by sme tak 10-20-30 rokov dozadu dali za modely, ktoré sa nám dostávajú teraz... Nikdy som nejako nepresadzoval nejakého výrobcu, ani ich neospevujem do neba. Vidíme aká je situácia okolo nás, a že už aj také ROCO poľavilo na svojich modeloch, ale cena ide stále hore... Keď si spomeniem ako začínal Techimage a ich prvotina 380 381...(kto rozoberal, vie)...
Pamätáte sa ešte na dobu, kedy sme si niektoré modely len zbožne priali a boli sme radi za odliatky? Ja sám vlastním niekoľko modelov, ktoré boli robené z odliatkov, viem koľko ma stáli, ako vyzerali, a ako vyzerajú dnes (niektoré v polorozpadnutom stave). Nehovoriac o tom, akým spôsobom v nich bol robený pojazd (samodomo, co suflík dal).
Takže úprimne, mám pocit, že si koledujeme o to, aby sa trh na nás zasa vykašlal... a niekto bude mať otvorené dvere...(nebudem písať ďalej kto)
Vráťme sa ale k modelu žehličky... už som ho videl na vlastné oči a nie je to úplná katastrofa. Úprimne, videl som aj ROCO novinku a poviem len toľko, že aj žehlička od MTB je krajšie nastriekaná... Asi toľko k tomu...
Po preštudovaní si modelu žehličky som sa krátko zamyslel nad tým, čo viedlo MTB k tomu, aby použila tento koncept pojazdu a karosérie. Podľa mňa, keby to spravili ako napríklad na T458, kde priamo rám mašiny bol kovový a bol v ňom uložený motor a podvozky, dopadlo by to lepšie. Priestor tam na to je... a mašina mohla sedieť nižšie. Ale je to len úvaha...poopravte ma, ak sa pletiem.
Aleson: Na YT som natrafil na zaujímavé video...
https://www.youtube.com/shorts/pkmZkgF-iFg (video autora Kolejiště Horažďovice), kde vidím, že v kabíne sa svieti...

Ako je to teda s tým osvetlením, je tam predpríprava, alebo tam je?
Na záver poviem len toľko, že kto chce, kúpi si MTB, kto chce, počká si na PIKO (ako napr. aj ja)... a kto čakať nemieni zainvestuje a kúpi si krásne prevedenú žehličku od IS model... akurát, že si teda niekoľko násobne priplatí...
Prajem Vám krásny večer a modelom zdar...