Moderátor: Michal Dalecký
miroslav lengyel píše:
srovnávat ROCO, Fleischmann či Brawu s maloseriovým výrobkem jako je 423, je jako srovnávat Fabii či Oktávku s Lamborgini nebo sporťákem Lotus - prostě je to něco uplně jiného!!!
V_Báňa píše:miroslav lengyel píše:
srovnávat ROCO, Fleischmann či Brawu s maloseriovým výrobkem jako je 423, je jako srovnávat Fabii či Oktávku s Lamborgini nebo sporťákem Lotus - prostě je to něco uplně jiného!!!
Bohužel to tak nejde klasifikovat- kvalita modelu (propacovanost, jizdni vlastnosti aj) souvisí s kvantitou velice málo, ba naopak- sériové výroby mají větší šanci stvořit kvalitnější model. Koncepce sériové výroby totiž může využít strojní a technologické prostředky, lépe připravit výlisky, tak aby podíl lidské práce byl minimální tj i minimální chybovost a hlavně USPORA mezd při montáži. CNC technologie mohou "ladit" rozměry kritických dílů na setiny milimetru. O něčem takovém si tzv maloseriovky mohou nechat jen zdát a dohání se to ruční prací, která navyšuje cenu a je nestabilní. V.B.
miroslav lengyel píše:No ani mě to nepřekvapuje,vyčůranost českých obchodníků je všeobecně známá.Přesně podle logiky rychle zbohatnout,bez ohledu na to,že je to naprosto kontraproduktivní.Krásně je to vidět u nás v pohraničí.Proto také spousta lidí třeba nejede lyžovat na české hory,ale do ciziny,nenakoupí zboží u nás,ale jede do Německa atd.Stačí se podívat a srovnat ceny na některých modelářských internetových obchodech a o některých pokladech na modelbazaru či aukru snad nemá cenu se ani zmiňovat.Výrobce zkrátka zavětřil,že je spousta lidiček hladových po české mašině,tak to napálil úplně na bomby a teď čeká,kdo se chytne.Viděl jsem tu mašinu pouze na fotkách,ale mám ten dojem,že poměr výkon-cena se ani zdaleka nepřibližuje Rocu,Fleischmannovi,Brawě atd. a o Micrometakitu se snad ani bavit nebudeme,že?Míra
F. Placheta píše: vycuranost obchodniku bude takova, jakou dovolime, aby byla. Pokud jim to furt nekdo "zere", tak se nedivme. V Nemecku je vsechno levnejsi a kvalitnejsi prave proto, ze narocny trh podobne praktiky proste nedovoli. U nas zatim bohuzel ano...
Petr Zatrepalek píše:Jo tuhle arogantní bábu si dobře pamatuju z burzy, předbíhá ve frontách, a když se ozvete, tak vám ještě nadává...
Na základě e-mailu který jsem dostal od firmy Classic Model uvádím svou výše uvedenou informaci na pravou míru - zmíněná osoba ženského pohlaví se pohybovala v době mé návštěvy firmy Classic Model v zázemí této prodejny. Nemohu tvrdit že se jednalo o zaměstnance či jednoho z majitelů zmíněné firmy, nicméně fakt že měla přístup do tohoto zázemí měl za následek mou výše zmíněnou spekulaci. Tuto samou osobu jsem bohužel měl možnost potkat na burze a být svědkem jejího ne zrovna společenského vystupování.
medvidek píše:VEŘEJNA OMLUVA CLASSIC MODEL Timto se omlouvam firmě classic model za poškozeni dobreho jmena mnou napsanym vyrazem zloději .Hásek Liberec
miroslav lengyel píše:Ale,ale,no to je prostě možné jen v ČRtakže už se nesmí ani vyslovit názor na obchodníka?
Tak to doufám,že si tohle vlákno přečte co nejvíce uživatelů
To vám chlapi vyhrožovali trestním oznámením pro pomluvu,že se tak překotně omlouváte,či co?V tom případě máme demokracii jako prase,když se člověk nemůže vyjádřit k tomu co zažil v tom či onom obchodě.Takže když si půjdu něco koupit a prodejce se bude chovat arogantně,nekompetentně atd. a já se podělím s těmito zkušenostmi s ostatními uživateli diskuzního fóra,tak mě obchodník,který zaměstnává neschopy ještě zažaluje
![]()
Tak to nemá fakt chybu.
Ať žije naše banánová republika
![]()
![]()
![]()
Míra
P.S.Dobrá zpráva je,že jste se nemuseli omluvit v hlavní zpravodajské relaci TV NOVA![]()
![]()
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků