Novinky H0 2024

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2024

Příspěvekod StandaR » pon 07 říj, 2024 5:15 pm

M&T píše:
StandaR píše:
Kdyby jeli na kvalitu, zase všichni budou nadávat že model pak stojí 7 tisíc a víc v analogu :roll:

Celkom by ma zaujímalo, ako ste prišli na to, že správne nakreslenie proporcií modelu v 3D potom výsledný model predraží o niekoľko tisíc CZK .... A mimochodom, preleštenie formy na to, aby okná boli číre (a nie ako zo 70-tych rokov 20-teho storočia) tiež nestojí toľko, aby bol model nepredajný ...

Pro mě je ale kvalitní model mnohem víc, než jenom dokonalé proporce.. Za těch 7 a více tisíc očekávám, kvalitní proporce (nemusí být dokonalé, někdy to prostě nejde, nebo to třeba taky v té zmenšenině nevypadá tak jak by si někdo představoval), leptané doplňky. Na tomto všem kvalitní nátěr. Samozřejmě pak kvalitní pojezd, dobře navrženou desku s kvalitní přípravou na digitál (včetně powerpacku). Dost mi záleží i na kvalitě balení, když lokomotivu rozbaluji, nechci mít dojem že otevírám něco co je zabalené v krabičce co vypadá že se při trošku ostřejším pohledu rozpadne..

Nejsem nějaký velký zastánce MTB(I když se to teď možná nezdá), sám jsem všechny svoje MTB lokomotivy i vozy prodal. Ale za tu cenu za kterou to MTB dává do světa si myslím, že je to prostě hračkovější model, který v provozu nikoho nepohorší. Do vitríny pro někoho s nakoukanou lokomotivou není žádný model MTB, myslím si že bez výjimky.

Slova "buďme rádi, že aspoň někdo něco dělá" jsou už dnes taky špatně, protože všichni by to dělali líp... jen by se Vám to za ty ceny pak asi buď nevyplatilo, nebo neprodalo
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod Jirka Rubín » pon 07 říj, 2024 7:47 pm

A co takové PIKO modely S499.0 a S499.02 s cenou v analogu kolem 5500 s detalily maloseriových výrobců?

StandaR píše:
M&T píše:
StandaR píše:
Kdyby jeli na kvalitu, zase všichni budou nadávat že model pak stojí 7 tisíc a víc v analogu :roll:

Celkom by ma zaujímalo, ako ste prišli na to, že správne nakreslenie proporcií modelu v 3D potom výsledný model predraží o niekoľko tisíc CZK .... A mimochodom, preleštenie formy na to, aby okná boli číre (a nie ako zo 70-tych rokov 20-teho storočia) tiež nestojí toľko, aby bol model nepredajný ...

Pro mě je ale kvalitní model mnohem víc, než jenom dokonalé proporce.. Za těch 7 a více tisíc očekávám, kvalitní proporce (nemusí být dokonalé, někdy to prostě nejde, nebo to třeba taky v té zmenšenině nevypadá tak jak by si někdo představoval), leptané doplňky. Na tomto všem kvalitní nátěr. Samozřejmě pak kvalitní pojezd, dobře navrženou desku s kvalitní přípravou na digitál (včetně powerpacku). Dost mi záleží i na kvalitě balení, když lokomotivu rozbaluji, nechci mít dojem že otevírám něco co je zabalené v krabičce co vypadá že se při trošku ostřejším pohledu rozpadne..

Nejsem nějaký velký zastánce MTB(I když se to teď možná nezdá), sám jsem všechny svoje MTB lokomotivy i vozy prodal. Ale za tu cenu za kterou to MTB dává do světa si myslím, že je to prostě hračkovější model, který v provozu nikoho nepohorší. Do vitríny pro někoho s nakoukanou lokomotivou není žádný model MTB, myslím si že bez výjimky.

Slova "buďme rádi, že aspoň někdo něco dělá" jsou už dnes taky špatně, protože všichni by to dělali líp... jen by se Vám to za ty ceny pak asi buď nevyplatilo, nebo neprodalo
Jirka Rubín

Příspěvekod JaroHo » úte 08 říj, 2024 5:53 am

Piko/Roco je na stejné úrovni s tím, že Piko má skoro většinou všechno dosazené. Akorát Piko má otřesný zvuky, takže vede Roco. Banány má nejhezčí ACME co se týče proporcí a detailů, ale ten MTB je jako celek humpoláckej, ty podvozky bijou do očí i když někdo překousne ten hnusnej předek. MTB modely jsou pro mě robustní, s fajnovou elektronikou s minimální chybovostí, ale nerozlišují desky jako vychcané Roco :wink:
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod julius.chabada » úte 08 říj, 2024 6:44 am

JaroHo píše:Piko/Roco je na stejné úrovni s tím, že Piko má skoro většinou všechno dosazené. Akorát Piko má otřesný zvuky, takže vede Roco. Banány má nejhezčí ACME co se týče proporcí a detailů, ale ten MTB je jako celek humpoláckej, ty podvozky bijou do očí i když někdo překousne ten hnusnej předek. MTB modely jsou pro mě robustní, s fajnovou elektronikou s minimální chybovostí, ale nerozlišují desky jako vychcané Roco :wink:

To bude tým, že Roco riadia vychcaní banksteri. Zisk je pre nich na prvom mieste a nejakú spokojnosť zákazníka majú v ...
julius.chabada

Příspěvekod Adam_B » úte 08 říj, 2024 6:31 pm

Prosím buď založte témata, jako mají TTčkaři. Tedy topic novinky se týká čistě novinek a separátně diskuze k novinkám nebo prosím přestaňte po každém vydaném modelu opakovat tu stejnou pohádku o třech stránkách jak je to špatně. Já si myslím, že každý si dokáže udělat obrázek sám. Nemám nic proti tomu když je diskuze co k čemu, ale tohle je opravdu už několikrát po vydání něčeho od MTB a někdy i před vypuštěním "pořádných" fotek modelu. Myslím si, že tohle už i odpuzuje lidi z fora...
A jestli můžu poprosit moderátora to promazat...
Díky.

Pozn. co jsem od MTB, tak jsem stejně rychle i prodal :twisted:
Adam_B

Příspěvekod Aleson » stř 09 říj, 2024 10:43 am

Rozhodně souhlasím ! Tyhlety bezobsažné kecy , ještě k tomu pořád dokola ..... :?
P.S. prosím moderátora o smazání tohoto příspěvku ( a pokud možno i řady předchozích )
Aleson

Příspěvekod fousek » stř 09 říj, 2024 5:14 pm

Adam_B píše:Prosím buď založte témata, jako mají TTčkaři. Tedy topic novinky se týká čistě novinek a separátně diskuze k novinkám nebo prosím přestaňte po každém vydaném modelu opakovat tu stejnou pohádku o třech stránkách jak je to špatně. Já si myslím, že každý si dokáže udělat obrázek sám. Nemám nic proti tomu když je diskuze co k čemu, ale tohle je opravdu už několikrát po vydání něčeho od MTB a někdy i před vypuštěním "pořádných" fotek modelu. Myslím si, že tohle už i odpuzuje lidi z fora...
A jestli můžu poprosit moderátora to promazat...
Díky.

Pozn. co jsem od MTB, tak jsem stejně rychle i prodal :twisted:

Tenhle systém prosím fakt ne!
Sterilní přehled novinek ( de facto mrtvé vlákno) je k ničemu. Tyhle informace má každý e-shop. Rád se k novince rovnou dozvím, zda si je tvarově podobná, zda jsou nápisy v pořádku, nebo jde o freelance model. To se člověk na stránkách prodejce nedozví.
Ostatně volná diskuze tu je. Nemá cenu zavádět restrikce a volnou diskuzi No: 2
Naposledy upravil fousek dne čtv 10 říj, 2024 7:34 am, celkově upraveno 1
fousek

Příspěvekod JaroHo » stř 09 říj, 2024 5:58 pm

Kdybych si model koupil tak založím extra vlákno a tam nasypu postřehy a fotky, ale o koupi neuvažuji. Tak jako to mají ostatní stroje Brejle, Mráči, Bobiny.
Takže pokud si nějaký modelář model koupí a učiní tak, jistě se zde přestane zvracet :mrgreen: Vše ohledně toho bych přesunul pod to vlákno
Jo, taky to tady zahnojuju, ale patří to sem. Tak to pak smažte taky Dík. :wink:
JaroHo

Příspěvekod StandaR » stř 09 říj, 2024 9:08 pm

Jistě, všechno tu rozdělíme do jednotlivých témat, ještě chvilku a bude se to dělit co slovo to téma :roll: ... Hlavně, že je tu pak milion témat, který někdo přehlídne a stejně založí duplicitní.

Nedává vám větší smysl když je tu novinka a hned k ní diskuze?.. Než když člověk musí najít novinku v jednom tématu, a pak ve stovce dalších dohledávat co o ní říkají lidé? Přece i to hledání přes tu otřesnou vyhledávací funkci je pak smysluplnější. Najdu začátek diskuze s oznámením novinky a hned vidím reakce a názory.
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod M&T » čtv 10 říj, 2024 7:29 am

.
Naposledy upravil M&T dne pon 03 úno, 2025 8:17 pm, celkově upraveno 1
M&T

Příspěvekod sidlo » čtv 10 říj, 2024 7:47 am

PIKO ukázalo obrázek Laminátky. Jestli to bude skutečně s tou citronovou žlutou, tak je to pro mě zklamání.
https://www.piko-shop.de/en/artikel/ger-e-lok-rh-s-489.0-csd-iii-41920.html
PIKO_S489.0104.jpg
sidlo

Příspěvekod fousek » čtv 10 říj, 2024 10:08 am

No a podvozky vypadají jako šedé. Měly by být černé.
fousek

Příspěvekod jirie123 » čtv 10 říj, 2024 10:39 am

Já už jsem to dávno vyřešil :lol:

043.jpg
jirie123

Příspěvekod JaroHo » čtv 10 říj, 2024 2:35 pm

Můžu se zeptat co bylo špatně na té první verzi ČSD? Nejsem znalec a tak se ne ham podat. Dík p.s. ten šedý podvozek ji ale docela sluší
JaroHo

Příspěvekod martin tichý » pon 14 říj, 2024 9:18 pm

[attachment=0]banan1.jpg[/attachment]
Přes všechnu kritiku, co se na banána MTB snesla jsem si jej dnes pořídil, nebudu se rozepisovat o svých dojmech, hodně toho již bylo řečeno, tak snad jen malé srovnání s 350 od ACME, subjektivně mně přijde, že je MTB výrazem blíže k předloze, asi všichni víme, že "to ono" to opravdu není, ale u ACME mi až teď dochází, jak je ten "xicht" úplně mimo, toť můj názor.
Přílohy
banan1.jpg
Ciboch
martin tichý

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)