Novinky 2009

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod JBr » pon 23 lis, 2009 7:18 pm

Pivrnec78 píše:Pokud se nepletu, Rivarossi dělá Itala; ČD-C má v plánu Elektroten, ne?

Rivarossi prevzal vyrobu modelu od Electrotrenu (obe firmy patri pod Hornby).
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 23 lis, 2009 8:21 pm

JBr píše:
Čouda píše:No oni překopávači ČSD (patřím tam i já) mají ještě nějaký ten čas smůlu, protože mašince chybí závěsky....

Vzhledem k tomu, ze na ramu jsou capliky pro jejich pricvaknuti, tak hadam bude jen otazkou casu, nez je nekdo nameri a udela odlevane zavesky, ktere se na ne zacvaknou.

Dobrý nápad, až mi brejloun dorazí, zkusím se do toho pustít!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 23 lis, 2009 11:27 pm

Staci dva vecery modelariny a verze ČSD je na světě. Doporučuji přestavbu ze slovenské verze. Závěsky jsou z leptu a až budou nové, tak přijdou vyměnit. Petre pokud je uděláš tak na mě pamatuj :) Na tuto barevnou a podle mě nejhezčí verzi je přestavba naprosto pohodová. Okna jsou dobře ven, nejsou lepená. Barvy Revell a Vallejo, lak Vallejo (mat a polomat 1:1), obtisky Jiran/Kwasnica - hvězdy, závězky DK-Model, tabulky Bek. Dobarvený interier, doplěna figurka, zrcadla, opravená madla, upravené nárazníky. Předem jsem smyl potisk rámu a logo ZSSK na bocích. Model je od zítřka k vidění na prodejně. BTW až při této přestavbě jsem si všiml, že vnitřek brejlí je u této verze černý.

Obrázek
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod kecu.p » úte 24 lis, 2009 5:45 am

Michale, to vyapdá skvěle a už se těším až i ten můj brejlovec bude mít podobný kabát :-) Super :-)
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod 151.018-9 » úte 24 lis, 2009 8:23 am

Michal Dalecký píše:Staci dva vecery modelariny a verze ČSD je na světě. Doporučuji přestavbu ze slovenské verze. Závěsky jsou z leptu a až budou nové, tak přijdou vyměnit. Petre pokud je uděláš tak na mě pamatuj :) Na tuto barevnou a podle mě nejhezčí verzi je přestavba naprosto pohodová. Okna jsou dobře ven, nejsou lepená. Barvy Revell a Vallejo, lak Vallejo (mat a polomat 1:1), obtisky Jiran/Kwasnica - hvězdy, závězky DK-Model, tabulky Bek. Dobarvený interier, doplěna figurka, zrcadla, opravená madla, upravené nárazníky. Předem jsem smyl potisk rámu a logo ZSSK na bocích. Model je od zítřka k vidění na prodejně. BTW až při této přestavbě jsem si všiml, že vnitřek brejlí je u této verze černý.

Obrázek
No tohle je něco , kalním se ti Michale . Doufám že v sobotu se na něj budu moc jet podívat .
Miluju 350 ; 151 ; 150 ; 363 ;362 ;163;162; 371; a halvně 749 a H0
151.018-9

Příspěvekod marwin » úte 24 lis, 2009 8:51 am

Michal Dalecký píše:Staci dva vecery modelariny a verze ČSD je na světě. Doporučuji přestavbu ze slovenské verze. Závěsky jsou z leptu a až budou nové, tak přijdou vyměnit. Petre pokud je uděláš tak na mě pamatuj :) Na tuto barevnou a podle mě nejhezčí verzi je přestavba naprosto pohodová. Okna jsou dobře ven, nejsou lepená. Barvy Revell a Vallejo, lak Vallejo (mat a polomat 1:1), obtisky Jiran/Kwasnica - hvězdy, závězky DK-Model, tabulky Bek. Dobarvený interier, doplěna figurka, zrcadla, opravená madla, upravené nárazníky. Předem jsem smyl potisk rámu a logo ZSSK na bocích. Model je od zítřka k vidění na prodejně. BTW až při této přestavbě jsem si všiml, že vnitřek brejlí je u této verze černý.

Pekna prace, jen me prekvapuje, ze to slo tak rychle. Naseho hektora mate na prestrikani uz neuveritelny rok.....
marwin

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 24 lis, 2009 8:58 am

Michal Dalecký píše:Staci dva vecery modelariny a verze ČSD je na světě. Doporučuji přestavbu ze slovenské verze. Závěsky jsou z leptu a až budou nové, tak přijdou vyměnit. Petre pokud je uděláš tak na mě pamatuj :) Na tuto barevnou a podle mě nejhezčí verzi je přestavba naprosto pohodová. Okna jsou dobře ven, nejsou lepená. Barvy Revell a Vallejo, lak Vallejo (mat a polomat 1:1), obtisky Jiran/Kwasnica - hvězdy, závězky DK-Model, tabulky Bek. Dobarvený interier, doplěna figurka, zrcadla, opravená madla, upravené nárazníky.
Obrázek

Koukám že máme se slovenským brejlovcem naprosto stejnou ideu! Já budu dělat mašinu co vozila Vindobonu :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 24 lis, 2009 10:11 am

marwin píše: Pekna prace, jen me prekvapuje, ze to slo tak rychle. Naseho hektora mate na prestrikani uz neuveritelny rok.....
Uz se to blizi do finale. Uz ho kompletuju a dobarvuji detaily a doplnky.
Michal Dalecký

Příspěvekod kecu.p » úte 24 lis, 2009 10:17 am

Super, už se těším :-)
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 24 lis, 2009 10:31 am

Petr Zatrepalek píše:Koukám že máme se slovenským brejlovcem naprosto stejnou ideu! Já budu dělat mašinu co vozila Vindobonu :D
Je dobry, ze v modelu nemaji nic lepeneho, navic ty okna jsou fakt kvalitni. Trochu nasili je potreba pouzit jen pri vytlaceni svetlovodu na celech.
Michal Dalecký

Příspěvekod kecu.p » úte 24 lis, 2009 10:35 am

Tak to je paráda ... Smutně takto budu předělávat vozy od Liliputa Ce na ČSD verzi. Jedná se o starší vozy :-( Mají okna zalepené :-(
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 24 lis, 2009 11:53 am

kecu.p píše:Tak to je paráda ... Smutně takto budu předělávat vozy od Liliputa Ce na ČSD verzi. Jedná se o starší vozy :-( Mají okna zalepené :-(

Neklesej na duchu, já zakázkově předělával pár ROCO osobáků kde to bylo taky lepený - stačí vzít tamiya žlutou pásku, nalepit zvenčí na okno a nehtem nebo oblejší hranou nůžek udělat v nalepené pásce obrys podél okna. Pak to normálně v tom obrysu vyřízni vhodným skalpelem, a je to :D
Petr Zatrepalek

Příspěvekod kecu.p » úte 24 lis, 2009 11:55 am

Jj, a nebo to potřít maskolem ...
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 24 lis, 2009 11:58 am

kecu.p píše:Jj, a nebo to potřít maskolem ...

No jo, ale maskol ti udělá "kostrbatý" okraj... To je jeho největší vada...
Petr Zatrepalek

Příspěvekod kecu.p » úte 24 lis, 2009 11:59 am

Dobře, děkuji Petře za varování. V tom případě páska :-)
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)