475 od Albatrosu

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: 475 od Albatrosu

Příspěvekod fousek » sob 19 pro, 2015 3:34 pm

Hlavně dnovy porušuje pravidla diskuze 1.5: "Globální administrátor a moderátoři mají právo mazat příspěvky, přesunovat příspěvky, přejmenovat témata a zasahovat do fóra pokud se opakovaně objevují zbytečné „nářky“, dohady a spekulace, které již v tématu zazněly."

Takže prosím o smazání.
fousek

Příspěvekod dnovy » sob 19 pro, 2015 3:45 pm

Mirek_2037 píše:dnovy: Humus, paskvil, šlendrián - no nevím, jestli se takové výrazy hodí na diskuzní forum slušných modelářů. Já dělám do modelařiny několik desítek let a před čtyřiceti roky byl nesplnitelný sen mít doma bejčka, ušatou nebo pětasedmu. A ejhle - ten sen se dneska dá splnil! Pokud budu dobře znát velký vzor pro model, můžu ten model vždycky kritizovat, pokaždé na něm něco najdu. Víte co je zajímavé? Tu pětasedmu si většinou objednávají lidé, kteří je perfektně znají z provozu nebo na nich dokonce jezdili. Porovnával jste si např. model chomutovské 475.172 s opravdovou lokomotivou ze září 1975? Viděl jste ten model v provozu na kolejišti? Nic ve zlém, ale příště bych vážil slova.

Slovo humus jsme nepoužil. Použil jsem slovo šlendryán. A to právě kvuli podle mého názoru ošizeném spojení tendr/loko. Pokud by jste se podíval na mé přípěvky, tak málokdy tady co kritizuji, ale pokud porovnám cena výkon tak mi to nesedí. Protože jsem tu 475 chtěl a nechtěl naslepo vydat peníz tak jsem i zakládal toto téma, schválně odděleně abych tím "nespamoval" jiné diskuse.
Upřímně pár modelářů znám, ale o žádném z nich nevím že by si ji koupil. Je fajn, že ve svém okolí máte někoho kdo ji má a můžete tak dělat soudy, jáí neměl, proto jsme se ptal zde.
Celkem nerozumím vašemu pohršení nad mým výrazem, když uvážím co se tu v jiných tématech píše o MTB. Myslím, že tam padají hodně silnější slova a cena produktu je čvrtinová.
Albatros má určitě právo tento model prodávat za cenu jakou chce, stejně tak ale modeláři mají právo si v diskusi sdělovat své postřehy. Uznávám, že slovo šlendrián je politicky nekorektním správně by mělo být uvedeno, že propojení nedosahuje obvyklých parametrů pro tuto třídu modelů...:-)
dnovy

Příspěvekod mlha » sob 19 pro, 2015 3:49 pm

dnovy píše:
Mirek_2037 píše:dnovy: Humus, paskvil, šlendrián - no nevím, jestli se takové výrazy hodí na diskuzní forum slušných modelářů. Já dělám do modelařiny několik desítek let a před čtyřiceti roky byl nesplnitelný sen mít doma bejčka, ušatou nebo pětasedmu. A ejhle - ten sen se dneska dá splnil! Pokud budu dobře znát velký vzor pro model, můžu ten model vždycky kritizovat, pokaždé na něm něco najdu. Víte co je zajímavé? Tu pětasedmu si většinou objednávají lidé, kteří je perfektně znají z provozu nebo na nich dokonce jezdili. Porovnával jste si např. model chomutovské 475.172 s opravdovou lokomotivou ze září 1975? Viděl jste ten model v provozu na kolejišti? Nic ve zlém, ale příště bych vážil slova.

Uznávám, že slovo šlendrián je politicky nekorektním správně by mělo být uvedeno, že propojení nedosahuje obvyklých parametrů pro tuto třídu modelů...:-)

do kamene tesat tuto větu
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mirek_2037 » sob 19 pro, 2015 3:57 pm

dnovy: Já se s Vámi tady nebudu hádat, ale slovo humus jste použil v tomto příspěvku: od dnovy » sob 21 lis, 2015 8:39 am. Takže, prosím, nelžete!
Mirek_2037

Příspěvekod Brejla » sob 19 pro, 2015 4:05 pm

Mirek_2037 píše:dnovy: Já se s Vámi tady nebudu hádat, ale slovo humus jste použil v tomto příspěvku: od dnovy » sob 21 lis, 2015 8:39 am. Takže, prosím, nelžete!

Takže budeme slovíčkařit místo toho, abychom se snažili, aby výrobce dotáhl kvalitu modelu odpovídající jeho ceně. Smutné.
Brejla

Příspěvekod mlha » sob 19 pro, 2015 4:11 pm

Mirek_2037 píše:dnovy: Já se s Vámi tady nebudu hádat, ale slovo humus jste použil v tomto příspěvku: od dnovy » sob 21 lis, 2015 8:39 am. Takže, prosím, nelžete!

Mirek_2037, Vám se zdá ta mezera mezi lokomotivou a tendrem v pořádku?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Brejla » sob 19 pro, 2015 4:19 pm

fousek píše:Hlavně dnovy porušuje pravidla diskuze 1.5: "Globální administrátor a moderátoři mají právo mazat příspěvky, přesunovat příspěvky, přejmenovat témata a zasahovat do fóra pokud se opakovaně objevují zbytečné „nářky“, dohady a spekulace, které již v tématu zazněly."

Takže prosím o smazání.

Můžeme sem na forum chodit v domácím oblečení a používat i jadrnější jazyk nebo je předepsán smokink a perfektní spisovná čeština? :cry:
Brejla

Příspěvekod Mirek_2037 » sob 19 pro, 2015 5:03 pm

mlha píše:

Mirek_2037, Vám se zdá ta mezera mezi lokomotivou a tendrem v pořádku?[/quote

Ale to víte, že se mně to taky nelíbí! Co s tím? Já mám kolejiště třicet let staré, jen jsem dvakrát vyměnil koleje. Poloměr oblouků vzhledem k velikosti místnosti, jsou malé a nic s tím už nenadělám. Jak psal ve svém příspěvku jirkan 7.12., při ježdění na takovém kolejišti ten problém není ani vidět. No a kdo má doma místnost třeba deset metrů dlouhou? Myslím, že i výrobce všechny tyto problémy zná. Ono se to dobře kritizuje, ale než se taková mašinka dostane na světlo světa, vyvstane mnoho problémů právě kvůli tomu dostat ji do velikosti H0 a aby dobře jezdila. Spousta kompromisů. Co mě na této diskuzi zaráží, je fakt, že se tady hovoří jen o té mezeře, já bych třeba našel mezi modelem 475.172 a velkým vzorem dost rozdílů, zatím se tady ovšem nenašel nikdo, kdo by si jen jednoho toho všimnul. A pak mi hrozně vadí vulgarnost některých diskutujících.
Mirek_2037

Příspěvekod Rudolf » sob 19 pro, 2015 5:04 pm

Pánové uklidněte se ...

Admin

P.S. nezdá se vám zajímavé, že se často stává, že modely které se zde kritizují obhajuje někdo kdo tu napsal jen několik málo příspěvků ??? :mrgreen:
Rudolf

Příspěvekod Mirek_2037 » sob 19 pro, 2015 5:53 pm

Admin: Pokud je Vaše P.S. mířeno na mě, chtěl bych se Vás zeptat, kde jsem se tak moc zastával toho modelu a zda je na tomto vlákně povolená jenom kritika a ještě k tomu vulgární?
Mirek_2037

Příspěvekod mlha » sob 19 pro, 2015 6:42 pm

Mirek_2037 píše:
mlha píše:

Mirek_2037, Vám se zdá ta mezera mezi lokomotivou a tendrem v pořádku?[/quote

Ale to víte, že se mně to taky nelíbí! Co s tím? Já mám kolejiště třicet let staré, jen jsem dvakrát vyměnil koleje. Poloměr oblouků vzhledem k velikosti místnosti, jsou malé a nic s tím už nenadělám. Jak psal ve svém příspěvku jirkan 7.12., při ježdění na takovém kolejišti ten problém není ani vidět. No a kdo má doma místnost třeba deset metrů dlouhou? Myslím, že i výrobce všechny tyto problémy zná. Ono se to dobře kritizuje, ale než se taková mašinka dostane na světlo světa, vyvstane mnoho problémů právě kvůli tomu dostat ji do velikosti H0 a aby dobře jezdila. Spousta kompromisů. Co mě na této diskuzi zaráží, je fakt, že se tady hovoří jen o té mezeře, já bych třeba našel mezi modelem 475.172 a velkým vzorem dost rozdílů, zatím se tady ovšem nenašel nikdo, kdo by si jen jednoho toho všimnul. A pak mi hrozně vadí vulgarnost některých diskutujících.

někteří jiní výrobci dokáží udělat mašinu s tendrem s oku lahodící mezerou a nechtějí za to 33 tisíc, to mě na tom vadí hodně. Neprofesionální práce za velké peníze.....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod dnovy » ned 20 pro, 2015 10:24 am

Můžeme sem na forum chodit v domácím oblečení a používat i jadrnější jazyk nebo je předepsán smokink a perfektní spisovná čeština? :cry:[/quote]

:-D Sice už se diskuse zvrhla mimo původní téma ale aspon jsou tu vtipný hlášky. A bez humoru by stál svět za ...., a tak díky za ně.
dnovy

Příspěvekod jirkan » pon 21 pro, 2015 6:22 pm

Pánové, já bych si dovolil trochu bez emocí a snad i trochu konstruktivně... Prosím ty z Vás, kteří máte zkušenosti s vlastními řešeními (prosím, neberte to jako zlehčování, vím že mnozí zvládáte vlastní výtvory takové, že při pohledu na ně jen žasnu a tiše závidím), zamyslet se nad mým nápadem. Zdá se mi, že na lokomotivě nad zadním běhounem by mohlo být místo na dosazení nějaké vhodné kulisy (něco ve stylu kulisy od Guetzolda). Kdyby se spojka na straně lokomotivy uchytila do ní, mohlo by to problém s mezerou mezi tendrem a lokomotivou vyřešit. Myslíte, že by to bylo reálné, a mohli byste doporučit vhodnou kulisu?
jirkan

Příspěvekod mlha » úte 22 pro, 2015 9:09 am

udělat se dá hodně věcí, ale hodily by se nějaké podklady. Do mašiny za 33 litrů nikdo jen tak vrtat nebude......Za ty prachy mohla být vychytaná
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod dnovy » úte 22 pro, 2015 10:12 am

mlha píše:udělat se dá hodně věcí, ale hodily by se nějaké podklady. Do mašiny za 33 litrů nikdo jen tak vrtat nebude......Za ty prachy mohla být vychytaná

Taky si myslím. Tak nějak veřím že trh donutí výrobce to upravit. Pak si ji klidně pořídím
dnovy

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)