Mirek_2037 píše:dnovy: Humus, paskvil, šlendrián - no nevím, jestli se takové výrazy hodí na diskuzní forum slušných modelářů. Já dělám do modelařiny několik desítek let a před čtyřiceti roky byl nesplnitelný sen mít doma bejčka, ušatou nebo pětasedmu. A ejhle - ten sen se dneska dá splnil! Pokud budu dobře znát velký vzor pro model, můžu ten model vždycky kritizovat, pokaždé na něm něco najdu. Víte co je zajímavé? Tu pětasedmu si většinou objednávají lidé, kteří je perfektně znají z provozu nebo na nich dokonce jezdili. Porovnával jste si např. model chomutovské 475.172 s opravdovou lokomotivou ze září 1975? Viděl jste ten model v provozu na kolejišti? Nic ve zlém, ale příště bych vážil slova.
Slovo humus jsme nepoužil. Použil jsem slovo šlendryán. A to právě kvuli podle mého názoru ošizeném spojení tendr/loko. Pokud by jste se podíval na mé přípěvky, tak málokdy tady co kritizuji, ale pokud porovnám cena výkon tak mi to nesedí. Protože jsem tu 475 chtěl a nechtěl naslepo vydat peníz tak jsem i zakládal toto téma, schválně odděleně abych tím "nespamoval" jiné diskuse.
Upřímně pár modelářů znám, ale o žádném z nich nevím že by si ji koupil. Je fajn, že ve svém okolí máte někoho kdo ji má a můžete tak dělat soudy, jáí neměl, proto jsme se ptal zde.
Celkem nerozumím vašemu pohršení nad mým výrazem, když uvážím co se tu v jiných tématech píše o MTB. Myslím, že tam padají hodně silnější slova a cena produktu je čvrtinová.
Albatros má určitě právo tento model prodávat za cenu jakou chce, stejně tak ale modeláři mají právo si v diskusi sdělovat své postřehy. Uznávám, že slovo šlendrián je politicky nekorektním správně by mělo být uvedeno, že propojení nedosahuje obvyklých parametrů pro tuto třídu modelů...