Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod jirkan » čtv 24 říj, 2013 5:07 pm

Ono když člověk vidí některé jiné jejich výmysly, jako třeba že set dvou vozů je dražší, než dva vozy koupené samostatně, tak si říká, jestli to jsou vůbec manažeři :?:
jirkan

Příspěvekod michal_n_cz » stř 30 říj, 2013 6:08 am

Petr Zatrepalek píše:ROCO už neví co by... Mrví kvalitu, nutí distributory brát zboží za plnou cenu

E-mail jak píše MT mi taky přišel jen jsem ho četl letmo a myslel jsem jen, že 10% bude zase korekce cen, a ono nová smlouva...
K problematice takovýchto "dealerských smluv" nějaké to povídání:
http://www.epravo.cz/top/clanky/urceni- ... 61254.html
http://www.uohs.cz/download/Informacni_ ... 02_RPM.pdf

Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod George V. » stř 30 říj, 2013 6:43 am

Nechci být za rejpala, ale ono to může být i naopak. Stávající stav, kdy E-shopy prodávají modely o dost levněji, než kamenné obchody může být pro kamenné obchody docela likvidační. Takže se jedná o jisté "narovnání" podmínek. Netěší mne to, coby zákazníka, ale je to svým způsobem spravedlivé. V konečném důsledku to může přinést rozšíření "skladového" sortimentu kamenných prodejen a pro nás větší možnost si model prohlédnout v "reálu". Kéž bychom se dočkali něčeho podobného i ve vztahu supermarkety kontra "večerky".
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 30 říj, 2013 10:26 am

Tak tento tvůj argument neberu... Co například obchody Ben, Modely Biz plus spousta dalších, co provozují e-shop i kamenný krám a ceny mají pod těma doporučenýma? Fungují! Druhá věc samozřejmě je, zda výsledná marže při "nižší" ceně dostatečně pokrývá náklady a zisk prodejce - a na to má vliv spousta faktorů, nejen to, že trh logicky tlačí ceny dolů! To si ale musí každý obchodník propočítat sám a taky je to na hodně dlouhou diskusi, kde začíná dumping a kde je zas hranice diktátu monopolu...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod George V. » stř 30 říj, 2013 10:39 am

U Bena jsem nebyl, ale když byly Modely.biz ještě na Smíchově, tak ceny na prodejně odpovídaly doporučeným. Ono je něco jiného mít nemalé prostředky vázané (a to někdy docela dlouhodobě) ve skladových položkách, než zboží jenom "přeposílat"... Proto jsou třeba tak vysoké ceny náhradních dílů (na cokoliv, nejen na modely :) ).
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 30 říj, 2013 10:58 am

George V. píše:U Bena jsem nebyl, ale když byly Modely.biz ještě na Smíchově, tak ceny na prodejně odpovídaly doporučeným. Ono je něco jiného mít nemalé prostředky vázané (a to někdy docela dlouhodobě) ve skladových položkách, než zboží jenom "přeposílat"... Proto jsou třeba tak vysoké ceny náhradních dílů (na cokoliv, nejen na modely :) ).

To je fakt! Skladový zásoby je strašná záležitost!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Rudolf » stř 30 říj, 2013 4:23 pm

George V. píše:U Bena jsem nebyl, ale když byly Modely.biz ještě na Smíchově, tak ceny na prodejně odpovídaly doporučeným. Ono je něco jiného mít nemalé prostředky vázané (a to někdy docela dlouhodobě) ve skladových položkách, než zboží jenom "přeposílat"... Proto jsou třeba tak vysoké ceny náhradních dílů (na cokoliv, nejen na modely :) ).

No v krámu jsou doporučené ceny a na internetu v eshopu jsou o 10% nižší ...
Rudolf

Příspěvekod fousek » čtv 31 říj, 2013 9:31 pm

Rudolf píše:

No v krámu jsou doporučené ceny a na internetu v eshopu jsou o 10% nižší ...

Já mám pocit, že u Bena jsou ceny na prodejně stejné jako v e-shopu. To je rozdíl oproti modely.biz. To když si člověk jde něco vyzvednout, tak se nemusí zdráhat si k tomu něco dalšího na místě přikoupit, aniž by si to musel opět objednávat přes internet.
fousek

Příspěvekod petrha » pát 01 lis, 2013 5:55 pm

George V. píše:Nechci být za rejpala, ale ono to může být i naopak. Stávající stav, kdy E-shopy prodávají modely o dost levněji, než kamenné obchody může být pro kamenné obchody docela likvidační. Takže se jedná o jisté "narovnání" podmínek. Netěší mne to, coby zákazníka, ale je to svým způsobem spravedlivé. V konečném důsledku to může přinést rozšíření "skladového" sortimentu kamenných prodejen a pro nás větší možnost si model prohlédnout v "reálu". Kéž bychom se dočkali něčeho podobného i ve vztahu supermarkety kontra "večerky".

Toto přirovnání moc nechápu, to jako, aby menší prodejci nakupovali u velkých???
petrha

Příspěvekod George V. » sob 02 lis, 2013 11:35 am

petrha píše:Toto přirovnání moc nechápu, to jako, aby menší prodejci nakupovali u velkých???

...Teď zase já nechápu co Ti není jasné.

To co píšeš - aby menší prodejci nakupovali u velkých - to je právě dnešní realita, způsobená "internetovými cenami". Rocu zmizeli někteří prodejci (kteří raději přeprodávají zboží od velkých, např. od Bena) a nové nemůže sehnat. Částečně i díky svým dost unfair podmínkám, kterým právě malí prodejci (ať už kamenní, nebo i internetoví) pod konkurenčním tlakem těch velkých internetových nemůžou dostát, aniž by riskovali svůj finanční kolaps.
George V.

Příspěvekod hummus » sob 02 lis, 2013 5:04 pm

To jako, že internetové ceny u Bena jsou nižší, než ceny za které prodáva Roco zbiží svým menším dodavatelům? Tomu fakt nevěřím. A pokud neuvidím fakturu tak ani neuvěřím.
Btw. Rocu možna ubyde prodejce, ale ne zákazník. Nakonec stejně prodá stejný počet modelů, jen jich bude většina u těch velkých prodejců.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » ned 03 lis, 2013 11:12 am

hummus píše:To jako, že internetové ceny u Bena jsou nižší, než ceny za které prodáva Roco zbiží svým menším dodavatelům? Tomu fakt nevěřím. A pokud neuvidím fakturu tak ani neuvěřím.
Btw. Rocu možna ubyde prodejce, ale ne zákazník. Nakonec stejně prodá stejný počet modelů, jen jich bude většina u těch velkých prodejců.

...od Bena koupí za cenu internetovou (nebo i něco nižší - může mít vyjednané množstevní rabaty) a prodá v kamenném krámě za doporučenou. Těžko k pochopení? A důvod - nechce přijít o zákazníky, tak se raději spokojí s menším "vejvarem". On ten kamenný krám není jenom o prodeji vagonků a mašinek, dokonce bych si dovolil tvrdit, že by se jenom tím neuživil :) .
George V.

Příspěvekod hummus » ned 03 lis, 2013 2:17 pm

V tom případě, ale nebude problém v tom, že jiní prodejci prodávájí za nižší než doporučené ceny ale v tom, že ten daný odchodník nedokáže (nebo nechce) splnit jiné podmínky Roca a proto nenakupuje přímo od něj.
Co bude asi dělat teď, když budou muset být internetové ceny stejné jako doporučené?
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » ned 03 lis, 2013 2:51 pm

...a proč nedokáže ty podmínky splnit? Třeba proto, že nedokáže naplnit požadovaný obrat, protože si to potenciální zákazníci raději objednají na internetu. Až budou srovnané ceny, tak se zákazníci do kamenných obchodů vrátí, protože internetové objednávky bude prodražovat poštovné... A navíc riziko poškození během přepravy, riziko nekvalitního modelu s komplikovanou reklamací, atd. Samozřejmě to neplatí pro všechny modeláře, protože každý obchodníka ve svém městě nemá :) .
George V.

Příspěvekod milan ferdián » ned 03 lis, 2013 3:03 pm

George V. píše:...a proč nedokáže ty podmínky splnit? Třeba proto, že nedokáže naplnit požadovaný obrat, protože si to potenciální zákazníci raději objednají na internetu. Až budou srovnané ceny, tak se zákazníci do kamenných obchodů vrátí, protože internetové objednávky bude prodražovat poštovné... A navíc riziko poškození během přepravy, riziko nekvalitního modelu s komplikovanou reklamací, atd. Samozřejmě to neplatí pro všechny modeláře, protože každý obchodníka ve svém městě nemá :) .

Nedá mi to se nezeptat.Od kdy mají být ceny srovnáne?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)