DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Příspěvekod jipol57 » sob 12 črc, 2025 11:45 am

Děkuji za odpovědi. Kdo si počká ten se dočká. Tak se snad na mě dostane.
jipol57

Příspěvekod radula63 » ned 13 črc, 2025 4:52 pm

jipol57 píše:Mám dotaz, na dodávky služebáku Ds (ROCO), od AMBmodely. Už jste někdo vagony dostali?
Objednával jsem 30.6. tehdy bylo uvedené, že dodávky budou po 7.7. Dostal jsem automatický mail, že mám počkat na potvrzení, a pak zaplatit.
Ale zatím potvrzení nedošlo, a na stránkách už je vagon nedostupný.
Asi je to dotaz na pana Daleckého.

Po 7.7., to muze byt taky 12.12. :D
Receno s nadsazkou.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Matěj » úte 29 črc, 2025 2:05 am

radula63 píše:
jipol57 píše:Mám dotaz, na dodávky služebáku Ds (ROCO), od AMBmodely. Už jste někdo vagony dostali?
Objednával jsem 30.6. tehdy bylo uvedené, že dodávky budou po 7.7. Dostal jsem automatický mail, že mám počkat na potvrzení, a pak zaplatit.

Receno s nadsazkou.

Oba vozy už jsou na trhu.
Matěj

Příspěvekod freekey » úte 29 črc, 2025 1:21 pm

Vyrazil jsem dopoledne do Brněnské prodejny RK model si je porovnat. Na první pohled jsou si paradoxně hodně podobné. I průhlednost oken mi u MTB přišla mnohem lepší, než jaká je u tohoto výrobce obvyklá (i když na Roco to nemá). MTB je znatelně těžší. Otázka je, jestli už není zbytečně moc těžký. Co ale zaujme na první pohled, jsou obrovské nárazníky u MTB. Jeden zákazník tam poznamenal, "vypadá to, jako by byly z nulky" :-D a já s tím souhlasím. Jsou obrovské. MTB má starší variantu popisků zatímco Roco novější i když uvádějí stejnou epochu. Roco má potištěný i rám apod., u MTB jen to nejnutnější. Otvírací dveře u Roca fungují krásně. MTB otvírací dveře nemá, ale zase má osvětlení a DCC dekodér. Tloušťky zábradlí a stupaček - vypadají úplně stejně na obou modelech. Co je ale rozdílné, jsou lišty na střeše. Roco je má mnohem výraznější. U MTB skoro nejsou. MTB má navíc uprostřed střechy viditelná vtok.
da1.jpg

da2.jpg

da3.jpg
Https://www.kolejiste.cz
freekey

Příspěvekod freekey » úte 29 črc, 2025 1:53 pm

Matěj píše:
radula63 píše:

Receno s nadsazkou.

Oba vozy už jsou na trhu.

No tak si je kup jinde, dokud jsou.
Https://www.kolejiste.cz
freekey

Příspěvekod Aleson » stř 30 črc, 2025 3:25 pm

No to jsem zase unešen ! :? Vůz Ds-k Roco mám dlouho objednaný, na reálném snímku se mi i líbí víc "plastická" střecha a nějaké detaily, které na MTB nejsou, ale naprosto nechápu, proč je na voze, který jezdil ve velkých počtech všude po Československu ( takže má velmi univerzální využití ), obrovský nápis SEVEROZÁPADNÍ DRÁHA. :evil: Pro modeláře Moravy a Slovenska obzvlášť - FAKT paráda ! Pochybuju, že někdo zkoumá na kolejišti konkrétní číslo vozu, ale ten nápis bije do očí. Skoro na každé druhé lokomotivě a motoráku je domovské depo Karlovy Vary, Turnov, Děčín , max. ještě tak Praha, Plzeň. nebo něco z téhle západní oblasti ... Fakt mě to vytáčí ! .... zřejmě se všude prosazuje "Mistr Liberec" ..... Jako by zbytek Československa téměř neexistoval ..... :( ( Ostrava, Česká Třebová, Brno, Břeclav , Žilina, Bratislava, Vrůtky .............. )
Aleson

Příspěvekod Jirka Černý » stř 30 črc, 2025 4:17 pm

Tak já měl dva služební vozy ČSD od Roco a oba depo Bratislava. Asi je nutné smířit se s tím že je to mimo rozlišovací schopnost velkých výrobců. Třeba Igra je v tomhle hodně chápavá.
Jirka Černý

Příspěvekod michalctt » stř 30 črc, 2025 7:07 pm

Zdravím.
Obe doteraz vydané verzie Ds už mám doma. Za mňa môžem povedať, že Roco sa s nimi vyhralo a nečakal som ani toľko rozdielov medzi oboma veziami. Čelá predstavkov, bočnice, strechy a niektoré prvky na spodku sú iné. Ťažko sa to fotí, ale prikladám fotky na posúdenie.
Přílohy
20250730_202403 z.jpg
20250730_201714 z.jpg
20250730_201533 z.jpg
michalctt

Příspěvekod vlado.s » stř 30 črc, 2025 8:07 pm

Aleson píše:No to jsem zase unešen ! :? Vůz Ds-k Roco mám dlouho objednaný, na reálném snímku se mi i líbí víc "plastická" střecha a nějaké detaily, které na MTB nejsou, ale naprosto nechápu, proč je na voze, který jezdil ve velkých počtech všude po Československu ( takže má velmi univerzální využití ), obrovský nápis SEVEROZÁPADNÍ DRÁHA. :evil: Pro modeláře Moravy a Slovenska obzvlášť - FAKT paráda ! Pochybuju, že někdo zkoumá na kolejišti konkrétní číslo vozu, ale ten nápis bije do očí. Skoro na každé druhé lokomotivě a motoráku je domovské depo Karlovy Vary, Turnov, Děčín , max. ještě tak Praha, Plzeň. nebo něco z téhle západní oblasti ... Fakt mě to vytáčí ! .... zřejmě se všude prosazuje "Mistr Liberec" ..... Jako by zbytek Československa téměř neexistoval ..... :( ( Ostrava, Česká Třebová, Brno, Břeclav , Žilina, Bratislava, Vrůtky .............. )

Vítejte v klubu, tohle jsem tady na fóru zmiňoval již před pár lety. Naštěstí doba, kdy člověk byl rád za vše co má na sobě ČSD, je pryč. Momentálně je modelů na výběr tolik, že už kupuji pouze podle depa. Zrovna ten hytlák jsem taky koupil pouze ČD, protože Severozápadní dráha u verze ČSD je mi cizí... Uvedený problém je ale hlavně záležitostí Roca, Piko má rozvrženy depa u modelů rovnoměrněji, dokonce vyrobili i verzi ŽSR a také jsou dnešní modely, hlavně mašin, lepší než ty od Roca.
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod Jelen_Sika » stř 30 črc, 2025 8:18 pm

Aleson píše:ale naprosto nechápu, proč je na voze, který jezdil ve velkých počtech všude po Československu ( takže má velmi univerzální využití ), obrovský nápis SEVEROZÁPADNÍ DRÁHA. :evil: Pro modeláře Moravy a Slovenska obzvlášť - FAKT paráda ! Pochybuju, že někdo zkoumá na kolejišti konkrétní číslo vozu, ale ten nápis bije do očí. Skoro na každé druhé lokomotivě a motoráku je domovské depo Karlovy Vary, Turnov, Děčín , max. ještě tak Praha, Plzeň. nebo něco z téhle západní oblasti ... Fakt mě to vytáčí ! .... zřejmě se všude prosazuje "Mistr Liberec" ..... Jako by zbytek Československa téměř neexistoval ..... :( ( Ostrava, Česká Třebová, Brno, Břeclav , Žilina, Bratislava, Vrůtky .............. )

A nebude to tím že nejvíc modelážských klubů a kroužků je v čechách? Podle stránek SMČR jsou na moravě a ve slezsku jen 3 kluby. Druhý extrém jsou západní čechy kde jsou 4 a pak vím ještě o dalších třech spolcích které nejsou uvedeny na stránkách SMČR. A výrobce se snaží udělat takovou verzi která se bude nejlépe prodávat.
Jelen_Sika

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)