Novinky H0 2021

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2021

Příspěvekod Eury » čtv 04 úno, 2021 11:44 pm

elvis.jarous píše:A vectron LS model se už někdy prodával? Pokud ano, jaký je?

Niekolko verzii uz bolo v predaji (aj ked dost zaostavaju za tym kolko verzii oznamili), medzi inymi aj set Regiojet - Vectron + dva vozne.
V porovnani s modelom Roco, mi pridu niektore detaily trochu jemnejsie - napr. na streche ma kable veduce k zberacom a na podvozkoch hadice pieskovania detailnejsie znazornene ako Roco. Taktiez znazornenie svetiel mi pride o nieco lepsie ako Roco - ma to taku vacsiu hlbku.
Naopak (hlavne na Nemeckych forach kritizovali ze) LS models ma vyzarznejsie "T" na rozmedzi medzi celnymi sklami a hornym reflektorom - znazornenie tesnenia je moc hrube. Je to stale lepsie ako Piko, ktore horny reflektor uplne odsadilo, ale tieto partie najlepsie zvladlo Roco. Aj ked podla mojho nazoru to na tom Regiojet vectrone nie je take velmi viditelne.

Aby som to zhrnul: Za mna je poradie podla prevedenia: LS-model, tesne za nim Roco a az dalej za nimi Piko. Ak zoberieme ale do uvahy aj cenu, lepsi pomer Cena/vykon je pre mna pri modely Roco.

Co sa tyka vyberu predlohy ale uplne nechapem politiku LS models, napr. pri tom regiojete, preco si vybrali prevedenie, ktore uz Roco robilo a v sucasnosti uz nejazdi... Ak chceli silou mocou nejaku reklamku, tak si mohli vybrat sucasne Bobule... Ale aj klasika s inym cislom by podla mna bola lepsia volba. (aj ked tu tento rok bude robit aj Roco a znovu aj Piko). Taktiez pri OBB oznamili verziu 500-ho rusna pre OBB, ktoru uz robilo Piko aj Roco. (tam ale asi bude predajnost o nieco vyssia, kedze este stale jazdi a vyskytuje sa vo viacerych krajinach)

Pre porovnanie pridavam fotky LS model a Roco. (v tom case ale Roco este nemalo tak variabilnu formu ako teraz, takze napr. odkvap nad dverami ma model kratky aj ked v skutocnosti je dlhy. To by uz dnes vedeli spravit spravne)
20200827_103128.jpg

20200827_103144.jpg

20200827_104409.jpg
Eury

Příspěvekod JaroHo » pát 05 úno, 2021 6:48 am

Krásné srovnání. díky. Ale nevím, který je který. Na spodní fotce to vidím takto: pravý vectron, jemné madla a tak se mi to líbí ale stříbrný nástřik je pomeranč a dost ošklivý.
Levý vectron-vodiče od sběračů, pochozí plechy na čele krásně znázorněné, kouhouty u hadic pěknější, madla hodně tlustá. Nevím který je který ale žádný z výrobců neumí zapasovat světla tak aby opravdu nevyčuhovala z kastle.
A jízdní vlastnosti? :wink:
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod Eury » pát 05 úno, 2021 8:45 am

elvis.jarous píše:Krásné srovnání. díky. Ale nevím, který je který. Na spodní fotce to vidím takto: pravý vectron, jemné madla a tak se mi to líbí ale stříbrný nástřik je pomeranč a dost ošklivý.
Levý vectron-vodiče od sběračů, pochozí plechy na čele krásně znázorněné, kouhouty u hadic pěknější, madla hodně tlustá. Nevím který je který ale žádný z výrobců neumí zapasovat světla tak aby opravdu nevyčuhovala z kastle.
A jízdní vlastnosti? :wink:

Vlavo a dole je LS models, Vpravo a hore Roco (ten reklamny). Ano, shuhlasim, kazdy ma svoje plusy aj minusy. A oba su velmi solidne modely. Ta strieborna je asi o nieco krajsia na tom LS models ale ani na Roco to nie je nazivo zle - ono trochu tu pomarancovitost robi ten metalicky efekt. A kohuty hadic ma LS trochu jemnejsie a uz z vyroby pomalovane. Co sa tyka jazdnych vlastnosti, oba jazdili dobre aj ked s tym LS models som kvoli pandemii zatial vela nenajazdil.
Eury

Příspěvekod xmatejx » pát 05 úno, 2021 9:26 am

Tato diskuse by tedy patřila spíše do jiného vlákna...

Nicméně, mě překvapilo na fotografiích výše, že každý model je jinak dlouhý. Mám tu docela dost cargo Vectronů od LS i Roco, dva koupené v posledních měsících (obojí SBB Cargo) jsem teď oměřil a sedí délkově velice přesně. Jeden z výrobců (Roco?) zřejmě upravil formu. Co se madel týče - Roco s tím má problém, kupř. na jeřábu EDK750 s ohledem na jeho detailnost působí čelní zábradlí skutečně jako pěst na oko. Nové Roco Vectrony ale nemají madla osazená a v příslušenství jsou madla cca 0,4 mm průměru, která poměrně přesně odpovídají realitě. Takže ani to bych neviděl tak tragicky a Roco RegioJet Vectron bude zřejmě vyrobený v podobném duchu. Velikou výhodou Roco modelů je pro modeláře fakt, že Roco nelepí. Vše ostatní krásně sedí - nárazníky jsou souosé u obou modelů postavených proti sobě. Oba modely jezdí krásně tiše, při všech rychlostech. Subjektivně bych řekl, že LS je ještě o maličko tišší.

Viděl bych tu ale jeden podstatný rozdíl s ohledem na mentalitu českých modelářů, kteří jsou nepochopitelně postižení zimománií. LS využívá výhradně LokSound 5 dekodéry, zatímco Roco tradičně ZIMO. U modelů LS si můžete zvukový projekt upravovat (v ceně modelu) podle libosti, protože zvukový projekt je celý odemčený zdarma na webu ESU. U Roco můžete maximálně koupit nahrání jiného zvukového projektu, pokud stávající nevyhovuje a chcete zachovat instalovaný DCC. Subjektivně bych řekl, že Roco má atraktivnější zvukový projekt (rozjezd), na druhou stranu při startu stroje jsou zřetelně slyšet pazvuky digitálních úprav spojených s redukcí šumu pozadí a přesamplováním. To se mně osobně velmi nelíbí.

Jediná vada na kráse LS je skutečně cena. Jedná se o model dražší. A to podstatně.
xmatejx

Příspěvekod Aleson » pát 05 úno, 2021 9:59 pm

Se zájmem jsem si prohlédl detailní fotky Vectronů Regiojet LS a Roco a dovolím si pro porovnání přidat ještě zmíněné PIKO. Lokomotivu jsem koupil proto, že mě Roco zklamalo se svým reklamním nátěrem, který mě rozhodně nezaujal. Vectron PIKO je z řady Expert, ale přesto má řadu zjednodušení. Madla u dveří do kabin nejsou madla, ale jen "výstupky" potištěné stříbrnou barvou, některé detaily na střeše (např.kabely ke sběračům) jsou jen naznačeny, zrovna tak kohouty hadic na čelnících.Stříbrné děrované disky na kolech jsou taky oproti Roco jen zjednodušeně natištěné. Největším úskalím byly pro mě ale sběrače. Ty byly hoooodně Hobby. Mohutné, humpolácké ... Rozhodl jsem se je vyměnit za modelové. Piko je má jako náhradní díl v několika variantách pro různé státy. Bohužel ten typ, který jsem potřeboval, nebyl dlouhodobě dostupný, tak jsem nakonec objednal ty 2 další, které byly skladem. Výměna modelu rozhodně dost pomohla, i když to zcela neodpovídá předloze. Model má velmi slušnou povrchovku, jezdí klidně a tiše a celkově po výměně sběračů působí vedle Vectronů Roco téměř rovnocenně. Cenově vyšel i s výměnou sběračů o něco levněji, než zmiňované Roco - ale to nebyl hlavní cíl koupě ....

Vectron-PIKO-u.jpg
Aleson

Příspěvekod Eury » sob 06 úno, 2021 12:06 am

Ospravedlnujem sa, ze sme uz trochu od temy ale este ne upresnenie:
Dlzka oboch modelov by mala byt +-mm rovnaka (meral som to sublerou na 2x, kedze nemam dost dlhu takze preto ta odchylka), tie rozdiely na fotkach su pravdepodobne vecou sosovky fotoaparatu pri foteni nablizko.

Piko vie pekne spravit povrchovku, mna odradili od kupy ich modelu prave tie spomenute zjednodusenia... skoda ze vectron nespravili v kvalite laminatky alebo aspon traxx 3, aj ten je uz o nieco lepsi ako vectron - u Piko vidiet progres co sa tyka detailnosti.

Este aby sme dokoncili vypocet Vectronov v mierke H0, existuje aj model Marklin/Trix, ten som v ruke nemal ale podla foto by som ho zaradil cca na uroven Piko a tento rok ma vyjst s vectronom aj jaegerndorfer, ktory robi pekne modely. Udajne ma byt karoseria z kovu, co tazko povedat ci bude plus alebo minus. Kazdopadne trh s vectronmi zacina byt celkom zaplneny.
Eury

Příspěvekod JaroHo » sob 06 úno, 2021 4:16 am

Za mě: je sekce recenze modelů a nikdo tam recenze pořádně nedává, vždycky se to chrlí do novinek. Dělejte recenze, a pak to bude cajk. Mě například chybí pohled na velký Taurus od JG a další viz vectronin LS. Mějte pěknou sobotu.
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod George V. » sob 06 úno, 2021 5:34 am

Na PIKO se dají pořídit jako ND i lepší dvojkolí. Prodává se celá sada. Jinak novější provedení Vectrona (ČD počínaje) už je mají, stejně tak nové modelovější sběrače a to dokonce dvou provedení, jiné pro DC a jiné pro AC, což asi ani jiný výrobce nemá...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Highway » sob 06 úno, 2021 3:44 pm

Pavel, H0, začátečník podruhé po 20ti letech
Highway

Příspěvekod JarPi » pon 15 úno, 2021 6:10 pm

Dobrý den, věděl by tu někdo, zda je tento kořistní vůz (zřejmě saského původu) ČSD od Pika založen na realitě nebo je zda to čistá fikce?
http://www.modely.biz/modelova-zeleznic ... uz-ca-csd/
JarPi

Příspěvekod mnitka » ned 21 úno, 2021 7:12 am

mnitka

Příspěvekod JarPi » ned 21 úno, 2021 6:09 pm

mnitka: děkuji za odkaz
JarPi

Příspěvekod look23 » pát 26 úno, 2021 8:23 am

Newsletter od Roco, že to myslí s Plux22 vážně u Brejlovců a Zamračených.
Die allseits beliebten Modelle der Diesellokomotiven von ROCO, die tschechische „Taucherbrille" (Art. Nr. 72946, 72947) sowie „Bardotka" (Art. Nr. 70920, 70921) erhalten mit ihrer Auslieferung in diesem Jahr ein technisches Update!

Die genannten Diesellokomotiven rollen erstmals mit einer neuen Platine mit PluX22-Schnittstelle auf die H0-Gleise. Damit verfügen auch diese Modelle über eine zeitgemäße Schnittstelle und können einfach mit einem PluX22-Decoder nachgerüstet werden. Die Soundmodelle erhalten den Decoder natürlich bereits ab Werk. Überzeugen Sie sich selbst!
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod Adam_B » pát 26 úno, 2021 10:04 am

Hlavně, aby využil ten Plux22 jinak tam můžou pořád dávat co chcou...
Adam_B

Příspěvekod look23 » pát 26 úno, 2021 10:42 am

To by byl gól, tam dát Plux22 a pojit ho jako 8 pinový.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)