Moderátor: Michal Dalecký
Mcx píše:Tak jsem hledal ve vláknu na čem pan Dušan ty Rybáky měl, no DR5000 a v normálním provozním stavu, tu mám doma taky a od doby před x lety co mně uvařila ve dvou loko zvukové dekodery - se zvukovými i kouřovými efekty motorů lokomotiv, ve třetí loko ho naklepla - už od té doby není 100%, tak ji používám pouze k programování přes JMRI a u programování funguje OK, ale jezdit jsem s ní již nikdy nejezdil - nevěřím ji a dodnes nevím co se tehdy stalo. Ovšem dva zničené motory - roztavily se komutátory motorů a dekodery bylo kruté prozření.
Takže jako první bych já vinil centrálu DR5000 a teprve potom bych pátral dále.
Myslím, že majitelé jiných centrál se nemají čeho obávat
sidlo píše:Při proudu 60 mA a napětí 12 V je výkon na odporu 0,72 W, spíše více.
To je ono, co mě zprvu zmátlo a přisuzoval jsem to té kostečce - tlumivce. Ale poloha, jen mírně od středu vozu, si myslím že odpovídá.fulda píše:... že vyhřátí příliš neodpovídá "podlouhlosti" toho rezistoru a ani jeho poloze na desce...
Možná pro mě o důvod víc, si vagon osadit svým vlasním osvětlením (ovládané magnetem). Zatím s ním mám kladné zkušenosti, i když krátkodobé.fulda píše:Pokud dekodér propaluje střechu, není to úplně dobrá dekodér a asi bych ho nepoužíval. Představa co by mohl udělat když nechám vagón stát někde v podzemí (kde je opravdu málo vzduchu na chlazení) je nehezká.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník