Který ČSD/ČD model nejvíc chybí?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Který ČSD/ČD model nejvíc chybí?

Příspěvekod ondras » ned 08 zář, 2013 2:01 pm

U mě :
Páry -
310.0 , 423.0/433.0 , 534.03 a 556.0
Motory -
M131, M262 , M286 a M240 + Balm (050) a Balm (020)

Elektriky nevedu :D
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod jarnotrulli » ned 08 zář, 2013 3:56 pm

Já bych v H0 nejvíce ocenil něco z tohodle:
Páry:
354.1 Všudybylka
434.2 Čtyřkolák
534.0 Kremák
475.1 Šlechtična (tuhle asi nejvíc)
556.0 Štokr
498.0 (1) Albatros (nebo zuhle)
486.0 Zelený Anton
433.0 Skaličák

Motoráky:
M131.1 Hurvínek

Vagóny:
D - služební pro nákladní vlaky (počátek III.ep)
jarnotrulli

Příspěvekod petrha » ned 08 zář, 2013 6:24 pm

soundman73 píše:Zajímalo by mě, které modely lokomotiv a vagonů vám na našem trhu nejvíc chybí.
Třeba popostrčíme nějakého výrobce, když uvidí, že nějakého modelu ČSD/ČD by se hodně prodalo...

Mě třeba chybí 810 (M 152) a Btax nebo jsem si aspoň nevšiml, že by je někdo za rozumný peníz vyráběl.

Tak to je tedy trefa do černého :!: :!: :o Slyšíte páni z firmy BRAMOS, je potřeba vyrobit konkurenční 810 asi v částce do 2.000,- Kč :!: :!: :roll: :roll:

Já jsem to pochopil tak, že by bylo dobré udělat anketu o tom co chybí na trhu (který český model), a zatím to vypadá na to, že chybí víc výrobců stejných modelů. Ono to asi v TT s brejlovcema nestačilo. :!: :!: :x
petrha

Příspěvekod petrha » ned 08 zář, 2013 6:38 pm

chybí motorové a přípojné vozy, krom jednoho již zmiňovaného, kterého ještě navíc vyrábí nebo vyráběl Fuggerth.
M262 + Balm (který jezdil za čímkoliv)
M 296 + Baim, BRam. Aam, Bam ( z toho by se dala složit Vindobona), zvlášť bych vyzdvihl BRam, který jezdil na nejen na mot.vlacích
petrha

Příspěvekod petrha » ned 08 zář, 2013 6:45 pm

forex píše:Tak ono od Bramosu neni problemova jen ta 810 :wink: a klidne za ni dam 8 000, a budu mit pocit,ze sem koupil neco kvalitniho,nez v soucasne dobe mit pocit,ze jsem vyhodil pres pet tisic za neco,co se moc nepovedlo.

Vše co je dvounápravové je problémové, a to nejen M 152, ale i tří nápr. rosnička. A navíc M 152 se už vyrábí několik let, chtěl bych vidět, který výrobce by se znova do toho pustil, většinou se tomu všichni vyhýbají
petrha

Příspěvekod petrha » ned 08 zář, 2013 6:52 pm

jarnotrulli píše:Já bych v H0 nejvíce ocenil něco z tohodle:
Páry:
354.1 Všudybylka
434.2 Čtyřkolák
534.0 Kremák
475.1 Šlechtična (tuhle asi nejvíc)
556.0 Štokr
498.0 (1) Albatros (nebo zuhle)
486.0 Zelený Anton
433.0 Skaličák

Motoráky:
M131.1 Hurvínek

Vagóny:
D - služební pro nákladní vlaky (počátek III.ep)

vždyť polovička zmiňovaných párovek se vyrábí, sice od 30tis výš, ale jsou. Roco prý uvažovalo o albatrosu, ale cena by byla také okolo 30 tis. ale průzkum trhu je odradil.
petrha

Příspěvekod jirkan » ned 08 zář, 2013 8:03 pm

Ono ve skutečnosti jsou všechny tyto modely k dostání za dost nehorázný prníze od jednoho nejmenovaného zahraničního malovýrobce. Problém je, že dodací lhůta je tak rok a kvalita taková, že výrobce na svých stránkách raději zrušil diskusi... :oops: Já sám jsem na nabídku skočil a pořídil si kremáka v bláhové naději, že když výrobce inzeruje, že je to na pojezdu 58 ROCO, tak to snad nepůjde tak moc po..... a bude to slušně jezdit :?: . Ukázalo se ale, že to po..... jde :mrgreen: . Takže odtud už nikdy!!!!! No a o kvalitách KMB také asi není třeba diskutovat.
Ono po pravdě řečeno i ty dvounápravové motoráky jsou k mání od dalšího nejmenovaného výrobce snad všechny zajímavé, problém je, že i tady je názor na kvalitu dost různorodý.
Proto bych řekl, že bychom se měli bavit o modelech, které jsou přiměřeně věrné a současně disponují takovými vlastnostmi, že je lze používat na běžných kolejištích. A snad v dnešní době nebude přehnaný požadavek, aby model byl digitalizovatelný, ozvučitelný, aby byl vybaven krátkým spojením lokomotivy a tendru a kinematikou a šachtou pro kráké spřáhlo. A taky rozumně řešené osvětlení.
jirkan

Příspěvekod Ronoath » ned 08 zář, 2013 8:35 pm

Osobně mi nejvíce chybí vozy řad Bt/Bdt. Studénka je vyráběla roky, za 75x jsou jak vyšité. Zejména s ohledem na existující "ypsilony", se kterými by bylo možno nakombinovat mnoho souprav, od typicky osobních, až po rychlíky s vozy Bp.

Také by se mi líbily řady A(p)ee, B(p)ee, ale na rozdíl od předešlých bych si vzal jen po jednom, maximálně dva :wink:

A motoráky? Divím se dlouhodobé absenci řad 830/831. Vždyť jen změnou popisů je lze (s přimhouřením oka) prodávat od třetí do šesté epochy, nosily jen minimum speciálních nátěrů (v porovnání s motorovými lokomotivami) a za ně si skoro každý vybaví jako typický Balm/Bix. Domnívám se, že by je využil každý modelář, který má kolejiště situované do našich končin (mimo druhé a nižší epochy, samozřejmě) a i ti, co mají dráty, by jich užili v dobách nižší poptávky po přepravě :)

Osobně se mi také nepozdává absence typických prvorepublikových a rakouských rychlíkových vozů, vhodných za 375.0 (nepočítám kořistní). Nicméně, pro mě je to spíše obecný zájem o tyto vozy, než provozní potřeba v kolejišti.

Epocha V. párám nepřeje, ale je jasné, že 475.1 za rozumnou cenu by se také jednou na kolejšti objevila. Domnívám se, že je opět široce použitelná (od expresů přes osobní až po nákladní vlaky)

Elektriky mě nepálí, nepočítám s elektrifikací. Stejně tak doufám, že v oboru motorových lokomotiv časem budou k dispozici další nátěry "Bardotek", nic víc nepotřebuji :D
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod soundman73 » ned 08 zář, 2013 9:05 pm

petrha píše:Tak to je tedy trefa do černého :!: :!: :o Slyšíte páni z firmy BRAMOS, je potřeba vyrobit konkurenční 810 asi v částce do 2.000,- Kč :!: :!: :roll: :roll:

Přesně tak to myšleno nebylo (ale nebránil bych se takové částce).
Mě spíš šlo o rozumný poměr cena/výkon (kvalita).
soundman73

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2013 5:35 am

soundman73 píše:Mě spíš šlo o rozumný poměr cena/výkon (kvalita).

Kluci,kluci a jsme znovu tam,kde jsme nechtěli být.Za chvíli tu bude X příspěvků,jak by měl výrobce lacino produkovat ve špičkové úrovni.Já už jsem to tady jednou psal.Je to jen nerealizovatelný český sen :wink: Jedině,že by značku našich modelů měla podpis "MADE IN CHINA". :D A to nevím jak by se vám dlouho líbilo...
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » pon 09 zář, 2013 5:46 am

milan ferdián píše:
soundman73 píše:Mě spíš šlo o rozumný poměr cena/výkon (kvalita).

Kluci,kluci a jsme znovu tam,kde jsme nechtěli být.Za chvíli tu bude X příspěvků,jak by měl výrobce lacino produkovat ve špičkové úrovni.Já už jsem to tady jednou psal.Je to jen nerealizovatelný český sen :wink: Jedině,že by značku našich modelů měla podpis "MADE IN CHINA". :D A to nevím jak by se vám dlouho líbilo...

Ale Milane není potřeba kupovat předražené modely jednoho malosériového výrobce z hlavního města,pan Báňa razí cestu dobrých modelů za dobrý peníz.Nechci tímto říct,že nemají chyby,ty má asi každý model i postavený doma,ale v dnešní finanční některých modelářů(sám se sem řadím)situaci je to dobrá cesta.Protože trh motorových mašin není nekonečný tak myslím,že dojde i na motorové vozy od tohoto výrobce.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2013 6:27 am

To,že někteří výrobci chcou za své paskvily přemrštěné ceny,to se ví.Mám pocit,že problematika spadá víceméně k maloseriovým výrobcům než ke klasickým výrobcům.
Víceméně dost pochybuji,že v našich českých končinách se této šance někdo chytne.Stačí se vrátit do minulosti a zjistíme postupně časem kolik již výrobců a jejich produkty zmizelo z našeho trhu.Jeden úspěch jste ale vy modeláři v HO zaznamenali a to docílit úpravy formy pro vůz osmidvéřové Baiky.Bylo by dobré,kdyby jste si pohlídali i ostatní vozy,teď například Da.Dle mého gusta málo fotek a chtělo by kapku více náhledů na služební vůz Da.

Ale nechme toho.Pišme o tom co nám chybí a jak jsem četl již zde řadu příspěvků,tak to vypadá ,že vše a není třeba ani rozlišovat modelovou velikost.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 09 zář, 2013 6:31 am

Co se týká parních lokomotiv, mě chybí zejména ty, které končily parní provoz, tzn. dojezdili v letech 1976-81.
Tedy 556.0, 534.03, 475.0, 464.0, 434.2,1, 423.0, 433.0, 354.0. Abychom se vyhnuli poznámkám, že většinu strojů někdo vyrábí, mám na mysli modely určené pro "běžné" jezdění a za rozumné peníze (nemyslím tím dumpingové nebo nereálné ceny, ale ceny odpovídající podobným strojům DB či DR).
Tedy ne 556.0 nebo 475.0 za 1500€, které si projedu párkrát a pak je raději schovám do vitrínky.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod greenery » pon 09 zář, 2013 11:08 am

... spousta nákladních vozů. Předchůdci Faccs, cisterny, vtdr a jeho variace, i Ztr by si zasloužil inovovat a mnohé jiné.
greenery

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 zář, 2013 11:34 am

forex píše:Proc Milane "nechme toho", myslim,ze to tu neni hadka, a urcite to tu snad neni placene forum nektereho vyrobce,abychom tady museli mlcet, nicmene,ja o nekolik postu vyse napsal,ze klidne za motoraka dam 8 000, ale musi to k necemu stat, takhle bych povazoval soucasnou cenu M 152 za vyhozene penize. Kazdopadne tato poddiskuze v tomto vlakne vznikla prave proto, ze chybi i poradna M152, bez ohledu na fakt,ze ji nekdo dela, stejne tak,jak tu bylo zmineno v jedne reakci,ze pulka parnich loko, co tu jini kolegove postradaji, jsou,ale v cene,ze to proste normalni modelar nekoupi za takove castky.....stejne tak kolem osmidveraku uz jsem zaznamenal mimo toto forum reakce, ze si Ti,co vyvolali predelavku osmidveraku maji zkusit ,jak je narocne neco postavit a neremcat......ale to bychom teprve zase uz byli u toho, ze v lide u nas jsou ochotni koupit leckdy cokoliv,bez ohledu na kvalitu a cenu....

Tak jsem to nemyslel,chtěl jsem se držet jen danému tématu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)