Moderátor: Michal Dalecký
Jacek píše:Ty Vaše rozbory![]()
A toto je co![]()
https://www.youtube.com/watch?v=6dLWNlskdUk
o 4x vyšší paměti a až neuvěřitelných možnostech ve skriptování ani nemluvě.
Nevím proč kupujete model za 7 tisíc a pak tam dáváte nějaké Laisy za tři stovky s lamentováním, že to a tamto nejde naprogramovat.
No malá ochutnávka E 669.2, tohle opravdu s dekodéry ESU a Piko nejde. A se Zimo MX jen něco málo z toho
https://www.youtube.com/watch?v=ZqdNwG7tD6w
A2C píše:"odstrihli MX, rozdiel je v tom len technicky, zvukovo tých 16bit na tom malom chrčiacom pseudo repráku aj tak nespoznáš."
A2C píše:...A teraz poviem ešte jednu zásadnú vec. 99,9% železničných modelárov nevyužije 90% a viac, funkcií toho dekodéra.
..
jipol57 píše:Přiznal jsem se k tomu, a dal je do opravy taky, s vědomím, že za opravu zaplatím. Mají tam taky možnost, když nejde opravit, tak nový prodají se slevou.
jipol57 píše:Po nějaké době jsem dostal všechny 3 opravené a nic za ně neplatil. A nahrané zvuky v nich zůstaly.
Na Zimo se mně líbí, že je to vyvíjející produkt, na kterém pořád pracují a zlepšují ho. Jsou to nadšenci, nejen výrobci.
Jacek píše:- MS 81,4%, většina tedy ty rozdíly ve zvuku pozná
A2C píše:Marcel Doliňák píše:...ZIMO už nevie čo od rozkoše pýtať za dekodéry. Veď čipovo-dopravná kríza už dávno skončila. Alebo mi niečo ušlo
Je pravda, že Zimo má vysokú cenu, až príliš, ale spôsobili si to sami. Prišli s tými MS dekodérmi, odstrihli MX, rozdiel je v tom len technicky, zvukovo tých 16bit na tom malom chrčiacom pseudo repráku aj tak nespoznáš.
Problém nastal v dobe, kedy museli kupovať mnoho rôznych procesorov a pre ne upravovať Firmware. A keďže si neobjednali dopredu čipy, tak museli brať čo bolo.
Nebudem hovoriť o tom, že sa vykašlali na to aby si kúpili linku na výrobu týchto starých predpotopných procesorov....
Faktom ale je, že MS dekodéry sú tak kazové, až to pekné nie je.
Jacek píše:jipol57 píše:Přiznal jsem se k tomu, a dal je do opravy taky, s vědomím, že za opravu zaplatím. Mají tam taky možnost, když nejde opravit, tak nový prodají se slevou.
Zaplatil si výrobní cenu nového pokud byl neopravitelný. Licenci za fw (tu větší část ceny) už si zaplatil.
V tomto pozor na některé prodejce, kteří si naúčtují tisícovku za poslání nebo rovnou řeknou kupte si nový.
vvitty píše:
Dovolim si par poznamek.
Zadne "ruzne procesory s upravami firmware" se nekonaly. V MX je neustale PIC, v MS je neustale STM32L4 (mimochodem procesor co vznikal i na mem stole).
Vyrobni linka na ty stare predpotopni procesory neni 3D tiskarna co si koupis a z jedne strany lejes resin a z druhe padaji vytisky. To se neda koupit ve vyprodeji .... (nebo presneji ta linka ano, ale rozhodne ne v te dobe a navic je to nakladove mimo). Kdyby se ty linky daly poridit tak snadno tak to Microchip udela okamzite a ST taktez
vvitty píše:Poprosil bych admina o presun vykecavani se ohledne dekoderu a zvuku nekam do hospody.... s modelem to ma malo co spolecneho.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník