Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod George V. » čtv 02 led, 2014 5:37 am

Já to vyřeším tak, že ještě více zaostřím svůj zrak a budu kupovat jen ty modely, které svojí kvalitou odpovídají ceně. A u ostatních si počkám na slevu...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod alik » čtv 02 led, 2014 9:27 am

George V. píše:Já to vyřeším tak, že ještě více zaostřím svůj zrak a budu kupovat jen ty modely, které svojí kvalitou odpovídají ceně. A u ostatních si počkám na slevu...

To vypadá jako dobré řešení, ale má to jeden háček. Pravděpodobně si s tímto přístupem již žádný model nekoupíš. Těch, co by odpovídala kvalita vysoké ceně, je jako šafránu a všichni výrobci změnili již před rokem svou obchodní politiku tak, že nevyrábějí prakticky nic na sklad, takže ani nehrozí výprodej. Co neobjednáš dopředu, nebo nenajdeš u prodejce, co toho vzal víc, nebude. Platí to již dnes. Rád bych se mýlil, ale bohužel je to tak.
alik

Příspěvekod George V. » čtv 02 led, 2014 9:42 am

Zas to nemůžeš brát úplně doslovně. Dneska je velký výběr a na druhé straně omezené finance, takže nelze kupovat všechno, co má na sobě ČSD/ČD. Takže budu kupovat opravdu jen to nej-nej-nejlepší a ostatní si nechám v klidu ujít, když to nebude ve slevě...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod petr47 » čtv 02 led, 2014 9:45 am

No stačí se podívat jak nám mizí třeba Brejlovci... :(
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod Rtep » čtv 02 led, 2014 10:43 am

Již několikrát zmiňovaný model řady SB 29 v provedení DR epocha II
Obrázek
Rtep

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 02 led, 2014 11:08 am

petr47 píše:No stačí se podívat jak nám mizí třeba Brejlovci... :(

Přesto se pořád dají sehnat i pod 3500 kč... A tak to bude i dál... Prostě - předobjednat můžeš, koupit nemusíš! Dokud to neuvidíš naživo a nebudou reference, je blbost cokoliv kupovat. A když to bude vyprodané... No co, svět se nezboří - však on se ten model zase objeví, at už na burze, modelbazaru, aukru, e-bay, nějakým e-shopu, u známých aj aj... Jsou důležitější věci než modely a nemá cenu se nechat "vydírat" výrobcema!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radeksindy » čtv 02 led, 2014 11:31 am

Již několikrát zmiňovaný model řady SB 29 v provedení DR epocha II

Už se těším, měla by být za cenu kolem 260Eur. Počkám si na provedení I.epochy bez budky, další verze ještě rozmyslím. Ale co nikde nevidím jsou vozy WLB. Na veletrhu ve Vídni mě hodně zaujaly, začal jsem o nich přemýšlet.
radeksindy

Příspěvekod A2C » čtv 02 led, 2014 1:45 pm

Kedysi som nie vzdy suhlasil s Petrom, ale v poslednom case sa neda inak len prikyvovat, asi zacinam dospievat :-D
Presne ako postrehol Peter v poslednej dobe sa mi zda ze si vyrobcovia ako Roco, a co ma velmi mrzi po pocine s Cmeliakom aj Piko, a to ma maximalne mrzi lebo som im fandil :-(, mylne zacinaju predstavovat trh.
Mam rad masinky ale vsetko ma svoje medze, nikto mi predsa neprikaze ze mam modelovat vyhradne CSD a ZSSR, obavam sa ze zachvilku sklznem k LNER, alebo Union Pacific, kde vyrobcovia modelov sa vedia vpratat do koze a chovat sa k zakaznikovi primerane.
Koniec koncov, vacsinu modelov som kupil zdruhej ruky minimalne pouzivanych a radost z modelu, mi to vobec nezmensilo. Jednoducho cena lokomotiv pre mna akceptovatelna je do 150€ ano bolo zopar drahsich, ale povedzte srdcovkam nie :-D
Piko nastavilo ceny dobre, zvysenim to po***li, keby nastavili ceny na sucasnu hranicu nic by sa nestalo, cena akceptovatelna, a ziadny podraz na zakaznikov by sa nekonal.
Uz len z principu to podporovat nebudem, radsej to ozeliem, pripadne zas kupim z druhej ruky :-D

Koniec koncov v sucasnosti mame 73 vagonov, cez 40 lokomotiv, na vagony sme si stanovili hranicu 100ks typov lokomotiv co by som rad mal v zbierke je len nieco cez 60, a vzhladom k tomu ze mam len 27 rokov, zivot pred sebou si budem riadne vyberat co a za aku cenu si este prikupim ;-)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod kubulak » čtv 02 led, 2014 6:48 pm

Petr Zatrepalek píše:Prostě - předobjednat můžeš, koupit nemusíš!

Tim bych si od Noveho roku nebyl tak uplne jisty. Novy Obcansky zakonik (Zakon 89/2012 Sb), ktery 1.1.2014 vstoupil v platnost, zavadi mj. tez pojem "predsmluvni odpovednost". Tj. pokud si s nekym neco predbezne dojednate, a pak z toho chcete cuknout, druha strana po vas muze vyzadovat dodrzeni dohody a to i kdyz jeste nebyla podepsana smlouva. Zrovna na ruseni rezervaci/predobjednavek se to celkem hodi. Uvidime na prvni judikatury soudu, pak budou vsichni chytrejsi.
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod A2C » čtv 02 led, 2014 7:39 pm

ak to bude s tymi predobjednavkami tak horuce a s novymi modelmi rovnako problematicke ako modely v poslednej dobe, jednoducho sa aj modelari naucia nic nepredobjednavat, a mozno nakoniec sa vyrobcovia naucia robit modely poriadne na prvy pokus. Alebo uvolnia trh niekomu kto to dokaze
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod fousek » čtv 02 led, 2014 7:42 pm

Přesně tak, některé věci se vyplatí kupovat v Německu. A Piko se vyplatilo kupovat v Německu snad vždycky. Náhodně jsem kouknul na jeden ze svých oblíbených e-shopů: Novinkový čmelák za 111E, T679.2 za 91E, Balm za 50E.
fousek

Příspěvekod tusakvlasta » čtv 02 led, 2014 9:16 pm

forex píše:Pro zajimavost k tem cenam,dnes jsem nakupoval v Nemecku, za cenu pres 8 % pod doporucenou cenou, konkretne Piko a k tomu navic jeste 5% sleva.
pred Vanoci zase vozy Roco taky pod doporucene ceny a jeste dalsi sleva 10%.....tak ono to tak zhave s tim, ze v Nemecku maji ceny doporucene a u nas je nutno je dorovnat nebude asi tak zhave......za chvili mozna v Nemecku bude levneji a pokud clovek sezene Eura levneji, tak jistotne.

Tak už jsem to nevydržel a chci sdělit svůj názor. Kde bere tu DRZOST veleslavné Roco, případně i další co by to chtěli zkusit diktovat našim prodejcům konečný ceny???
Tohoto, a každého jiného výrobce má zajímat KVALITA a ODBYT, a né za kolik se prodávají!!! Já osobně jsem velmi citlivý na poroučení, a v tomto případě už vůbec NEE.
Tak buď se k Nám nebudou chovat jako někde v Supermarketu, a nebo Tradaaaa...... Já JE přece k životu nepotřebuji. :idea:
tusakvlasta

Příspěvekod Adam_B » čtv 02 led, 2014 9:35 pm

Tak už jsem to nevydržel a chci sdělit svůj názor. Kde bere tu DRZOST veleslavné Roco, případně i další co by to chtěli zkusit diktovat našim prodejcům konečný ceny???
Tohoto, a každého jiného výrobce má zajímat KVALITA a ODBYT, a né za kolik se prodávají!!! Já osobně jsem velmi citlivý na poroučení, a v tomto případě už vůbec NEE.
Tak buď se k Nám nebudou chovat jako někde v Supermarketu, a nebo Tradaaaa...... Já JE přece k životu nepotřebuji. :idea:

Je to spíš jako u Applu jednotné ceny(v rámci Evropy), jediný rozdíl je podle dané země s ohledem na daň. Myslím, že je to tak lepší pro prodejce. Otázka, jestli to opravdu převedou do praxe....
Adam_B

Příspěvekod tusakvlasta » čtv 02 led, 2014 10:33 pm

Adam_B píše:

Je to spíš jako u Applu jednotné ceny(v rámci Evropy), jediný rozdíl je podle dané země s ohledem na daň. Myslím, že je to tak lepší pro prodejce. Otázka, jestli to opravdu převedou do praxe....

Lepší to bude tak leda pro mistra financí a jeho daně. Že by pro Kalouska? :?:
tusakvlasta

Příspěvekod vvitty » čtv 02 led, 2014 11:33 pm

To chce klid, spousta US firem jeste stale stanovuje ceny pro Evropu v kurzu 1USD = 1 EUR....
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)