Moderátor: Michal Dalecký
Rudolf píše:Mám pár nových poznatků:
1. šachta není delší, ale na konci, kde je připojena kulisa, jsou dva kulaté nálitky (pozůstatek po odlévání) přesně v místě, kde mají být zobáčky, které drží spřáhlo v šachtě. Tj. spřáhlo nelze zasunout až do konce. Je třeba je odstranit a spřáhlo pak drží bez problémů.
2. na čelní straně spřáhla je také pozůstatek po odlévání, je třeba ho odstranit.
3. Otvory pro madlo uprostřed dveří je nutné vyvrtat vrtákem 0,6 mm. Předtím je dobré sejmout podvozky a přitlačit kulisu spřáhla k opačné straně vozu, protože pokud vrták projde při vrtání spodního otvoru skrz, tak může "trefit" kulisu.
4. Otvory pro madla v čelech vozu jsou dostatečně velké a není třeba je zvětšovat.
alik píše:I pres vyse uvedene neduhy, ktere se vyskytuji i u mych vozu, se jedna o nadherne vozy, ktere i vyborne jezdi a jsoz ozdobou kolejiste i bez madla, ktere privrtavat odmitam (riziko za to nestoji). Sprahla FL jsem nasadil bez problemu a drzi, mezera 3-4 mm je sice nehezka, ale da se prezit. Predpokladam, ze to u dalsich vozu opravi a ted je otazka, jak to bude vypadat s temi stavajicimi dohromady. Koupe nelituji, za slendrian to nepovazuji a uz se tesim na sluzebni vuz.
alik píše:... Kazdy vyrobek ma sve nedostatky od auta po rohlik, v Cechach i Nemecku...
alik píše:I pres vyse uvedene neduhy, ktere se vyskytuji i u mych vozu, se jedna o nadherne vozy, ktere i vyborne jezdi a jsoz ozdobou kolejiste i bez madla, ktere privrtavat odmitam (riziko za to nestoji). Sprahla FL jsem nasadil bez problemu a drzi, mezera 3-4 mm je sice nehezka, ale da se prezit. Predpokladam, ze to u dalsich vozu opravi a ted je otazka, jak to bude vypadat s temi stavajicimi dohromady. Koupe nelituji, za slendrian to nepovazuji a uz se tesim na sluzebni vuz.
George V. píše:Tak trošku na odlehčení - v některé TT diskuzi jsem zaznamenal krásnou hlášku: "...s rostoucí cenou se mi při pohledu na model zostřuje zrak..." Přesné a výstižné...
Ferda píše:Už vidím němce, který si jde koupit Audi za cenu Mercedesu a v krámě mu s úsměvem sdělí: Ta mezera mezi kapotou a blatníkem je jen kosmetický nedostatek.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků