[/img]
JaroHo píše:....pantogravy má roco dokonalé, acme pak vypadají jak jaká si podivnost napodobující pantograf.....
Zase tak dokonalé ty ROCO poloptg nejsou

Kloub je zcela jiný, než by měl být a zvlášť u žlutých ptg, vzhledem k tomu, že mám lokomotivu nakoukanou, to bije do očí a byl to jeden z důvodů, proč jsem 372 obratem poslal dál. Horní rameno je nějak zalomené (v reálu tam je zúžení k trubce, ale tady je to ohnuté) a drží ho packy či co. Možná mají připodobnit pomocná ramena horního ramena, která v reálu vedou přes pákolismus do hlavního ramene - kdo ví... Hned vedle kloubu je další nesrovnalost - rovný příčný okap. ROCO v návalu vlastní tvořivosti a pravděpodobně na základě nějaké fotky šípového okapu zepředu vytvořilo na tom rovném okapu dokonce stříšku, vprostřed je vyšší, než na okrajích.
Někde tu byla fotka pantografové čtyřlišté hlavy na 230 DR. ROCO ji má přímo obrovskou

PIKO i ACME má, co tak nějak hrabu ze svých vzpomínek, hlavu velikostně odpovídající. Ale v tomhle nestrkám ruku do ohně, nicméně už na první pohled ta věc na ROCO působí nepravděpodobně.
Snažím se hodnotit obojí objektivně a nejsem zaujatej pro toho či onoho výrobce. Dělám to tak, že koupím všechno a co se mi nelíbí, posílám do světa bez ohledu, od koho to je. Ale tady k tomu napíšu svůj názor - když mi stojí lokomotiva na kolejích a já jsem nad ní, nevidím na střeše přesné a jemné detaily, ale vidím základní tvary a ty mi ROCO poskytuje špatné. Samozřejmně neshazuju detailní propracování ROCO, taky se rád dívám zblízka, ale zachovat tvary, to by měla být priorita.
No a spíš otázka - kolik šprušlí měla původně lávka na čele? ACME má čtyři, ROCO tři.
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio