Roco Čmelák T669.0

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Roco Čmelák T669.0

Příspěvekod Barbucha » sob 17 kvě, 2014 4:22 pm

Doja píše:Asi to sestavuje Dr. Jekyll a p. Hyde:-)

Jak jsem psal, až oběsí pár Číňanů co to przní, tak bude vše v pohodě :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod flopik » ned 18 kvě, 2014 2:23 pm

Ahoj všem,

hledal jsem loko dekoder Plux 22 (bez zvuku) do Čmeldy od Roca a našel následující 3 adepty:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Má někdo zkušenosti, doporučení jaký vybrat ?
Dikes za info :wink:
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod A2C » ned 18 kvě, 2014 5:06 pm

Vzhľadom k tomu že používam aj ESU aj Zimo a nejdená sa teraz o zvuk by som odporúčal sa orientovať podľa ceny
ale nepoužívam ich v čmeliakoch, nakoľko sa ešte len chystám na Roco Čmeliaka v zelenej :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod fulda » ned 18 kvě, 2014 6:59 pm

Ještě třeba DH16A-4
Moje doporučení - nekupuj roco, u ostatních je to celkem jedno. D&H má někdy podivné chování pokud ho ovládáš multimausem, ale zase má slušné chování motoru, takže si nevybereš.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Myšpulín » ned 18 kvě, 2014 7:42 pm

fulda píše:Ještě třeba DH16A-4
Moje doporučení - nekupuj roco, u ostatních je to celkem jedno. D&H má někdy podivné chování pokud ho ovládáš multimausem, ale zase má slušné chování motoru, takže si nevybereš.

Chceš říci, že to jeho zastavování případně nereagování na povely je způsobeno jen pokud je centrálou myš a černá kostka co by zesilovač? Třeba s NanoX se to neprojevuje?
Sorry, že to píšu sem, ale když už to tu padlo.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod TTmili » ned 18 kvě, 2014 8:50 pm

Myšpulín píše:
fulda píše:Ještě třeba DH16A-4

Chceš říci, že to jeho zastavování případně nereagování na povely je způsobeno jen pokud je centrálou myš a černá kostka co by zesilovač? Třeba s NanoX se to neprojevuje?
Sorry, že to píšu sem, ale když už to tu padlo.

Tohle mě také zajímá. Pokud ale admini usoudí, že se to sem nehodí, pak se to může klidně přemístit. Ostatně celá ta diskuze o výběru dekodéru by se hodila spíš do DCC.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod horak » pon 19 kvě, 2014 4:57 am

fulda píše:Moje doporučení - nekupuj roco, u ostatních je to celkem jedno.

Nevidim dovod, preco ROCO nekupovat...

Je to ZIMO dekoder predavany pod znackou ROCO. Staci si stahnut manual zo stranky ROCO.

To nie su nedokonale skompletovane modely bez vystupnej kontroly, kde to cinania iba prznia... je to dekoder... :mrgreen:

Ja mam osobne dobre skusenosti so ZIMOm... mam ich podstatne viac ako ESU. Ten spomenuty ESU je tiez v pohode, ale ma menej CV na nastavovanie - je jednoduchsi....
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod fulda » pon 19 kvě, 2014 12:10 pm

TTmili píše:Tohle mě také zajímá. Pokud ale admini usoudí, že se to sem nehodí, pak se to může klidně přemístit. Ostatně celá ta diskuze o výběru dekodéru by se hodila spíš do DCC.

Odpověď je TADY.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod George V. » úte 27 kvě, 2014 4:12 pm

Roco čmelák je doma, tak se s vámi podělím o první dojmy :) . Na první pohled je to čmelák :D ; na vzhledu není nic, co by mne na první pohled praštilo do očí, že tvarově nesedí. Kabina je opravdu lépe provedená, než od PIKO. Měl jsem trochu obavu z toho, že je užší, než by měla být - "ochoz" pod bočními okny se na fotkách zdá poměrně široký; naštěstí fotky zkreslují a ve skutečnosti to vypadá OK. Co mne na druhou stranu zklamalo, je kvalita výlisků některých dosazovaných dílů, např. na podvozku, nebo konzole na zvedání lokomotivy. Tady je PIKO v některých detailech lepší, např. vratné pružiny pákoví brzd, hadice písečníků, a pod. Zde hojně komentovaný nesprávně umístěný řetěz ruční brzdy je opravdu jenom prkotina. Náprava je velmi jednoduchá. Původně jsem to neplánoval řešit hned, ale protože na mne jeden brzdový válec doslova vypadl, zkusil jsem to. Stačí vysunout brzdový válec - je do masky jen lehce zasunut - a vytáhnout čep brzdového pákoví. To nemusí jít vždy snadno, ale pokud už je brzdový válec venku, tak jde krásně "vykroutit". A pak stačí jen brzdové válce prohodit, pasují stejně. Jízdní vlastnosti jsem ještě nezkoušel, ale je více než patrný horší posuv středního dvojkolí zadního podvozku - maska je jakoby užší. Je to zajímavé, protože by masky předního i zadního podvozku měly být totožné. Ale případná náprava by měla být snadná.
Přílohy
Rucni_brzda.JPG
Rucni_brzda.JPG (96.89 KiB) Zobrazeno 6704 krát
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » stř 28 kvě, 2014 5:31 pm

Doplním včerejší příspěvek.

Výlisky masky předního a zadního podvozku bohužel totožné nejsou, a to z důvodu tříbodového uložení mašiny na podvozcích. Na maskách zadního podvozku jsou nahoře nálitky, kterými se podvozek opírá o rám. A ty masky jsou rozdílné ještě v jedné věci - v uložení na převodovce. Přední maska je bohužel posunutá asi o 1mm výše, takže se mezera mezi podvozkem a rámem téměř ztrácí.

Co se jízdních vlastností týká, tak jsou výborné. Rozjezd je velmi plynulý, bez náznaku cuknutí, minimální rychlost je opravdu "bleším krokem". Nevím o mašině, která by jezdila pomaleji. Hlučnost je přiměřená, odpovídá jiným modelům Roco. Žádné problémy v oblouku (420mm) s pazvuky. Trošku zklamáním je zvukový dekodér. Zvuk je OK, ale to ovládání je dost chaotické a velmi postrádám nezávislé ovládání dálkového reflektoru.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 29 kvě, 2014 6:24 am

George V. píše:Doplním včerejší příspěvek.

... Trošku zklamáním je zvukový dekodér. Zvuk je OK, ale to ovládání je dost chaotické a velmi postrádám nezávislé ovládání dálkového reflektoru.

Dá se řešit přehráním zvuku, který není dle mého názoru vůbec dobrý /říkám tomu zamračená v pračce :roll: /, nastavení je opravdu chaos. Jestli checete komplet přehrajeme zvukem od Jacka. Pokud to máte blíž na Moravu, tak to hoďte přímo Jackovi...

Jinak množí se mi tu dotazy na chybějící barvu na pluhu u verze ČD, tedy reps. co tam je a mělo být za odstíny. Kdo nechce čekat na výměnu pluhu (víme jak to je s nádržemi na zamračený...), tak bílá RAL 9001, červená RAL 3002 - tou je skříň lokomotivy a lokomotiva je tedy světlejší oproti Piku, což je správně. Běžně se užívala tmavší červená. To že je tahle loko světlejší je dáno obnovou jejího nátěru v depu a ne v dílnách. Připravená verze bez pruhu pro Roco je už tmavší. Alespoň to nebude stejný. Kdy ale konečně najdou ztracenou formičku na tabulku netuším...
ReichenbergW

Příspěvekod Jacek » čtv 29 kvě, 2014 9:37 am

George V. píše:...Zvuk je OK, ale to ovládání je dost chaotické a velmi postrádám nezávislé ovládání dálkového reflektoru.

O světlech jsem tu nedávno psal, tovární nastavení je nějaké nelogické - http://www.jacek-modely.cz/cmelak-roco-svetla-zvuk/
No a o zvuku jsem se tu asi taky zmiňoval - http://www.jacek-modely.cz/zvukovy-proj ... ove-verze/
Jacek

Příspěvekod flopik » čtv 19 čer, 2014 5:39 pm

Ahoj všem,

mám dotaz nevíte někdo jestli Roco plánuje uvést jinou barevnou ČSD variantu z funkčními "prosvětlenými" tabulkami?
Popřípadě rámcově datum vydání? Budou krom 2 uhláků dříve ohlášených ještě vůbec nějaké ČSD vozy?
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod horak » sob 28 čer, 2014 2:55 pm

horak píše: 17.4.2014
Ja som prave odoslal na reklamaciu jedneho Cmeliaka... Spraval sa podobne. Pri vyssich rychlostiach sa triasol ako osika. Po pripojeni jedneho vagona klasicke ockove spriahlo doslova nadskakovalo. Tak som ho nasledne zabehaval cca 5-6 hodin. Najskor na prazdno, potom aj so zatazou dvoch cistiacich vagonov. Nic sa nezmenilo. Uvidime ako sa bude spravat druhy kus...

A este k leptom stieracov... vypadavaju a stracaju sa. Dobre je si objednat do zasoby nahradne a zakvapnut ich lepidlom.

-------------

11.5. 2014
Ja som po prvej reklamacii (vymene kus za kus) reklamoval aj druhy kus. Oba boli z prvej dodavky z 1.4. (ze by si ROCO robilo z nas blaznov...???). Oba (zvukove) kusy sa pri jazde na plny plyn triasli okolo pozdlznej osi (obdoba chvenia TILLIGovych Ypsilonov). Prvy sa triasol tak, ze az ockove spriahlo skakalo ten druhy bol kludnejsi, ale aj tak nic moc. Pri jazde na minimalnej rychlosti bolo pocut vrzganie (predpokladam) motora - podla pravidelnosti zvukov. Kym prvy Cmeliak mal kovove leptane zabradlia a stupacky v zasade bezproblemove, ten druhy mal vsetko krive - zabradlie som povyrovnaval, ale stupacky na strechu to bola jedna kriva katastrofa. S tym sa neda nic robit, iba vymenit.
Celkovy dojem? Za vela penazi malo muziky. Aj ked je Piko Cmeliak jednoduchsi (menej detailny, lahsi, horsie sprevodovanie, chudobnejsie spracovane Plux), tak ma nastrek farby lepsie prevedeny (nema prelisy zaliate farbou ako Roco), kovove zabradlia pevnejsie, jazda je kludna bez chvenia.
V celkovom hodnoteni ma podla mna navrch Piko. Ked Roco vychyta problemy s pojazdom a kvalitou montaze, tak mozno zmenim nazor...

V pondelok (23.6.) som bol vyzvany, ze obaja cmeliaci su z reklamacie spat v predajni. Cely nateseny, ze konecne mozem cmeliaka prevetrat na kolajisku... aaaa bolo z toho jedno velke sklamanie... ROCO v ramci reklamacie neurobilo na cmeliakoch absolutne NIC. Iba doplnilo obalove materialy okolo zabradlia. Reklamovane vady - chvenie ostali bez zmeny, dokonca u toho prveho som mal pocit, ze sa to este zhorsilo. Druhy naviac nebol kompletny - chybalo mu jedno spriahlo aj s dielikom co sa zasuva do kulisy (ani v krabicke nebolo). Naviac chybal kompletny navod.

Netusim ako to ROCO dokaze... Takto si zle meno neopravia, naopak pokazia...

Som zvedavy ako dopadne dalsi "vylet do servisu"... :evil:

Som z pristupu ROCO sklamany a rozcarovany....
Takto sa slusna firma nesmie spravat...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod petr47 » sob 28 čer, 2014 7:14 pm

Napiš to i výrobci...
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)