Jacek píše:budu se možná opakovat, už jsem to psal mnohokrát. Tovární zvuky je třeba brát jako standard, moje jako lepší alternativu, nadstandard. Cílem není konkurovat, ale přinést něco navíc. Je na každém jestli se spokojí se základem, nebo je náročnější. Dřív pro to musel něco udělat, dnes už si jen stáhne a nahraje soubor nebo to udělá prodejce. U Roco v TT a zejména v H0 pak platí zásada nekupovat analog, ale přímo ozvučenou verzi a tu pak případně přehrát. Už víc tomu jít naproti nelze.
jenže Vy pořád chcete ujištění, že ten standard je lepší než kterákoliv z těch mých šesti verzí. To se přece nedá porovnávat. Nehledě ještě na množství variant ČSD, ČD, ZSSK.
Na youtube je dost videí verze H0, podle všeho by to měla být 16-bitová verze Artol. Je to 810, je to autentické, jako základ určitě dobré. Chcete-li víc, rozdíly jsou popsané v tom článku výše.
Petře, děkuji za informace. Skutečně jsem nehledal, zda je zvuk výrobce lepší než váš, opravdu ne. Viz můj příspěvek.
Vím, že někdy výrobce dá do mašiny zvuk klidně z úplně jiné loko a neřeší to.
Takže odpovědi jsem se dočkal, když zvuk bude od Artolu. Jeden mám v barče, je to pro mne ok, ale skutečně to není pro fajnšmekry, jako vaše zvuky.
Pro mne zazněla důležitá informace, že v případě Roco kupovat digitální verzi a pak případně přehrát zvuk. To je pro mne zásadní info a nechám tedy objednanou verzi DCC a tím, že to možná přehraju.
Samozřejmě beru veškeré informace s rezervou, protože reálný model v TT ještě nikdo na kolejích neměl.
Tim bych to za mne uzavřel a ještě jednou děkuji za cenné informace.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!