Aleson píše:No ano.
Super, díky moc, to musím zkusit.

Moderátor: Michal Dalecký
Aleson píše:No ano.
Aleson píše:To ohýbání závitů na konci pružinky je trochu "nimravá" práce, napřed ty 2 závity trochu odehnu vysunutým lámacím nožíkem ( pozor na prsty) a pak to doohnu drobnými plochými kleštičkami. Dělal jsem to už na několika mašinách.
To dáš. Přeji hodně zdaru.
Aleson píše:No, neměl jsem to původně vůbec v plánu,ale nedalo mi to a rozhodl jsem se pro tvoji lepší představu udělat úpravu pružin na jednom šestikoláku (stejně bych to někdy musel udělat ) a vyfotit tedy nějakou fotku :
Jednu polovinu ze dvojice těch pružin se mi podařilo zkazit ( při opakovaných pokusech o správné natvarování toho odehnutého dvojitého závitu mi praskla, takže už pak byla příliš krátká ), takže jsem nakonec vyrobil 2 nové zkrácené pružinky a jako náhradní mi zbyla jen jedna. Ale to se zkrátka občas stane...
Doufám, že ten obrázek už bude dostatečně vypovídající. Gondoly tam naštěstí nejsou lepené, takže jdou dobře vyndat a pak stačí zase jen zatlačit kolíčky do příslušných otvorů. Drží tam dobře. Nevím, jak by se to chovalo pod trolejí, to vyzkoušené nemám. Ale vzhledem k tomu, že ty pantografy jsou celé takové "vachrlaté", spíš by to asi nebyla žádná velká sláva. Možná by se musela pružinka zase trochu natáhnout ,aby síla zvednutí byla o něco menší .... No nevím. Asi by se to muselo prostě vyzkoušet a doladit. Pokud by ovšem to otírání o trolej vůbec vydržela ta smykadla.
Deathlosopher píše:Paráda, díky moc za fotky a podrobný popis! Je to hned lepší.Už jsem první pružinu přeštípl na půlky, tak v následujících dnech zkusím ten nový konec uzpůsobit na zaháknutí. Ty panťáky jsou opravdu vachrlaté, trochu mi vadí, že se celé velmi snadno naklápí dopředu či dozadu. Ale pokud drží nahoře i dole tak, jak mají, tak je to v pořádku. Tak pak dám vědět, jak jsem dopadl.
Deathlosopher píše:Zřejmě to ani lépe nepůjde, ono se to světlo té LED zřejmě rozptyluje na oknech a pak to osvěcuje i to stanoviště.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků