Další typ prefabrikovaného přístřešku pro SŽDC vyrábí Prefa Žatec. Vypadá takhle:
cekarna_prefa_zatec.jpg
Katalogový list výrobce je ke stažení tady:
http://www.prefazatec.cz/userFiles/dilc ... ekarny.pdfA ještě dva referenční obrázky ze stejného zdroje.
Jednoduchý přístřešek - Obora u Kaznějova:
obora-u-kaznejova.jpg
A dvojitý ve Stebnici:
stebnice.jpg
I když ani v tomto případě nejsou přístřešky žádnou designérskou perlou, evidentně jejich uzavřený tvar chrání před nepohodou mnohem lépe než konstrukce ŽPSV.
Z obrázků je vidět, že primitivní konstrukce nabízí možnost výroby modelu "from scratch" doslova v neděli odpoledne při kafi.

V TT bych použil knihařskou lepenku 1 mm, v eNku 0,8 mm, lepil bych natupo. Přesto s tím mám jeden problém: Z obrázků, které jsem při internetové rešerši našel, mi není jasný materiál ani způsob položení střešní krytiny. Na střešním panelu aspoň na některých čekárnách evidentně nějaká krytina je - plech? Takže využívám této příležitosti a prosím někoho, kdo to má někam blízko, abyste skoukli a nafotili některý z těch přístřešků seshora a obrázky pověsili sem. Tady je seznam těch přístřešků, o kterých vím:
Bělá nad Radbuzou zastávka, Holečkov, Holetice, Cheb-Všeboř, Chlumčany u Loun, Lom u Stříbra, Mokrosuky, Obora u Kaznějova, Pernolec, Peruc, Plzeň-Bílá hora, Plzeň-Orlík, Pomezí nad Ohří, Přehýšov, Radomyšl zastávka, Řípec, Salajna, Stebnice, Vratislavice nad Nisou, Žiželice.
Děkuji předem za ochotu.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.