Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
greenery píše:... podívej se na toto, jak mají vypadat modelové skály
https://shop.vgbahn.info/media/pdf/661202.pdf
Radek Strnad píše:Tady Tomáši nejde o obhajobu.Pokud se ti to takto líbí-tvoje volba.Pokud ne,zkus popřemýšlet nad radami a něco udělat jinak.Je to +pro tebe,protože se posuneš někam dál.Já bych postupoval tak,že bych tmavá zákoutí nechal a postupně to přidáváním hnědé zesvětloval.Čím vystouplejší místa,tím světlejší.Proč?Protože vedle máš jakýsi utržený svah nebo půdní splaz.Ten je světlý.Nevím,co znázorňuje-pokud je to zemina,tedy podle barvy nějaký písek.Barevně převládá hnědá či okr.Potom i skalisko nebo balvany,by měly mít alespoň na některých místech nádech okru nebo sv.hnědé.Jako žel.spodek se vždy používá štěrk,tedy nahrubo drcená žula.Ta má ale úplně jinou barvu než to,co tam máš ty.Tvůj násep je také nějaký pískový,jako svah vedle.Chce to,když nic jiného, zarezit ho.Ty keře na skalisku jsou,jako bys je tam naházel vidlemi.Chce to upravit-nejdřív drny,pak nějakou tu větvičku keře,která roste z pukliny a pak i tu souš z kořínku rostliny.Že je to celé malé vidím-už podle kolejí,pražců atd.Právě proto to můžeš předělávat několikrát a nestojí to mnoho času a můžeš si na tom leccos vyzkoušet.Žádný učený z nebe nespadnul.Co já se navstekal se skalami na mém kolejišti.....Dneska,když zde vidím nádherné práce některých kolegů,tak bych si ruce urazil a udělal nejradši vše znovu a jinak.Ale na více než metru čtverečním skal už se experimentuje a předělává podstatně hůř a dráž.Tedy směle do dalšího díla.
mnitka píše:TomBart - snažím se aby stopy po dlátu nebyly zřejmé. Sádru používám jakoukoli, na míchání mám však fígl díky kterému je práce jednodušší a výtvor je pak i věrohodnější.
Tomáš píše:díky za tip.Trochu jsem na tom zapracoval. Taky na to trochu hodil šedou barvu. Je líp vidět co a kde.
http://tauvec.rajce.idnes.cz/skalni_stena#P1010237.jpg
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník