Workous - moduly

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Workous - moduly

Příspěvekod workous » ned 23 úno, 2014 7:43 pm

Zdravím, zase po čase chtěl bych navázat na předchozí projekt. Chtěl bych pokračovat, ale na rovno už nic do zatáčky :)a po modulech.Místo na uložení 170*70 dle toho rozměry modulů. Zkusil jsem navrhnout dva moduly nádraží,ale nejsem si jist zda je tam vše ok.Stavby jako nádraží,remíza, skladiště továrna jsou dané a složené ....Kolejivo RocoGeoline....Předem děkuji za kritiku.....
Přílohy
Modul nádraží I.jpg
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1647
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Workous - moduly

Příspěvekod vmucha » ned 23 úno, 2014 8:08 pm

Já bych přidal jednu výhybku a propojil ti strojovou kolej se čtvrtou koleji (počítáno od staniční budovy). A mám pocit, že máš návěstidla na pravé straně koleji (mají být vpravo ve směru jízdy).
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha
 
Příspěvky: 576
Registrován: stř 10 bře, 2010 11:42 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » ned 23 úno, 2014 8:24 pm

Myslíš takto ....semafory bych nechal na konec...
Přílohy
Modul nádraží 2.jpg
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1647
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Workous - moduly

Příspěvekod vmucha » ned 23 úno, 2014 8:26 pm

Ano, tak jsem to myslel. Čtvrtá a pátá kolej manipulační.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha
 
Příspěvky: 576
Registrován: stř 10 bře, 2010 11:42 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Workous - moduly

Příspěvekod vmucha » ned 23 úno, 2014 8:33 pm

Ještě když na to koukám, co kdybys zkusil natočit remízu o 45 stupňů, aby šly koleje remízy rovnoběžně s vyhybkami zhlaví. V pravém dolním rohu pak vnikne prostor na nějaký nepořádek a nebude to tak symetrické.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha
 
Příspěvky: 576
Registrován: stř 10 bře, 2010 11:42 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » ned 23 úno, 2014 9:45 pm

Možná takto...prostor na bordel by byl :)
Přílohy
Modul nádraží 3.jpg
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1647
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Workous - moduly

Příspěvekod vmucha » pon 24 úno, 2014 4:14 am

Jj a jak se to líbí tobě?
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha
 
Příspěvky: 576
Registrován: stř 10 bře, 2010 11:42 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » pon 24 úno, 2014 8:12 am

Změna není nijak zásadní (jen dvě výhybky navíc...:)) asi to lépe lahodí oku ještě poladit levou stranu - mám naftové zbrojení a zaúhlovaní a tak bude asi lepší vyhodit továrnu na dřevo a umístit to tam a továrničku na jiný modul - jinam už to asi nejde :)
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1647
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Workous - moduly

Příspěvekod vmucha » pon 24 úno, 2014 8:51 am

Tu naftu dej na kolej vedle remízy a zauhlování vynechej. Můžeš předpokládat že zbrojení uhlím je jinde, zde doplní páry jen vodu ze stojanů vedle dopravní koleje. A levý roh můžeš využít na fabriku.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha
 
Příspěvky: 576
Registrován: stř 10 bře, 2010 11:42 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » stř 26 úno, 2014 10:38 pm

TAk materiál na dva moduly mám a začíná doba dřevěná a polyšová :)
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1647
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Workous - moduly

Příspěvekod Tomáš » čtv 27 úno, 2014 6:37 pm

Už jsi zkoušel manipulovat s dílem, který bude mít 170cm? Zkušenost nemám, ale kdysi jsem měl "modul" 120x50cm a na manipulaci to bylo dost nemotorný, natož se s tím pak někde vytáčet, když to bude osázený lampama návěstidlama atp.
Já osobně bych to možná raději rozdělil na tři části. Ale nechám se rád poučit, protože podobnou věc též chystám.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Uživatelský avatar
Tomáš
 
Příspěvky: 3148
Registrován: pon 02 črc, 2007 8:36 pm
Bydliště: Brno - Bosonohy

Re: Workous - moduly

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 27 úno, 2014 6:50 pm

Ja mam sice normalni kolejiste, ale na 4 casti: 120x120, 120x120, 120x60 a 120x60 ... a nektere na vysku az 65 cm :D Takze vsechno jde, hlavne opatrne :lol: :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek
 
Příspěvky: 1004
Registrován: ned 03 čer, 2012 12:20 pm
Bydliště: Trowbridge, UK

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » pát 28 úno, 2014 8:12 am

Ahoj Tome, zkoušel mám jeden rám složený vím, že až to bude naložený, že to bude těžší, ale kouskovat už to nebudu více spojů více problémů....hlavně rám padne do úložného prostoru takřka přesně - prostě se bude muset dávat pozor :) jak píše Jirka :)
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1647
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Workous - moduly

Příspěvekod Janek.KP » pát 28 úno, 2014 8:15 pm

máš mojí podporu, řeším podobný problém, s největší pravděpodobností budu sochat na dvou kusech 185x65cm v TT, ale oproti Tobě nebudu to svoje zubaté segmen(t)sme(t)iště rozebírat často...
Mělo by v Tvém případě smysl dělat nějaký "transportní poklop" proti ulámání z neopatrnosti? Třebas z kartonu...
ČSD, IV epocha, TT, digitál
Uživatelský avatar
Janek.KP
 
Příspěvky: 115
Registrován: čtv 03 kvě, 2012 4:32 pm

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » sob 01 bře, 2014 10:05 pm

Tak pravé zhlaví zkušebně položeno....
Přílohy
20140301_230007.jpg
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1647
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Další

Zpět na Modelové kolejiště

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků