nedávno jsem se přestěhoval a získal jsem k dispozici docela slušné prostory v bytě a dokonce i volný čas ve městě kde nikoho neznám (Mladá Boleslav, kdyby to někoho zajímalo

Co vím:
- měřítko TT
- epocha V/VI (možná i VII, jestli se jí dožiju

- hezká česká krajina
- rozměry - malé. Prostoru mám sice dost, ale jdu po kvalitě, ne po rozlehlosti. Celková plocha by měla být kolem 1m2, tzn. třeba 100x100cm, ale může být i 120x70 (asi spíš, kvůli dosahu a lepší skladovatelnosti). Čím menší, tím lepší.
- specifický požadavek - nechci skryté nádraží (spousta drahých výhybek, které nejsou vidět, zdravím gabena

- nemám nic, jen jeden 15 let starý Tilligácký start set (BR86 + 3 zelené dvouosáky, plechové kolejivo), který bych použil čistě jen na testování průjezdnosti
- provoz - nějaké 810tky, regionova, 854+Bte (nebo s čím to jezdí), 708 s pár vagonky ... celkem tak 5-7 postupně kupovaných/stavěných motorizovaných vozidel na lokální trati. Bez "Brejlí s 5ti Ypsilony".
- stavba skutečného kolejiště začne až někdy kolem Vánoc, zatím nemám ani pořádný stůl, natož nějaké vybavení. Ale začal bych nějakými domečky, stromečky, vozidly od MŽ a tak dále, znáte to.
- mám zkušenost s různými druhy CNC opracování, rapid prototypingu, stavby plastikových modelů
Co nevím:
- námět. Nemám nějak určeno, jestli to má být koncová stanice, úvraťová, průjezdná s oválem, nebo jen vlečka (depo ne, moduly ne)
- DCC. Chtěl bych, je to moderní a elegantní. S PC jsem kamarád, ale elektronice nerozumím, v životě jsem v ruce nedržel pájku (na to mám lidi) a také je to na tak malé kolejiště drahé. Teoreticky mě to v přípravné fázi nemusí zajímat. Domečky a vagónky jsou stejné pro digitál i analog.
- vůbec nerozumím návěstidlům a takovým věcem. Ideálně bych žádné nechtěl, ale pokud musí být, asi bych dal jen nefunkční makety. Pokud bych jim někdy přišel na chuť a pochopil jejich zákonitosti a funkce, pak bych je třeba i rozsvítil

Co už jsem udělal:
- pročetl si skoro celé tohle fórum
- podíval se na všechny Milanovy plánky pro menší kolejiště, hodně se mi líbí třeba Ronov, Mrázov (kde bych ubral jednu smyčku), Louky nebo horní část Dolní Lhoty, pochopitelně s tím, že by bylo třeba je předělat do V/VI epochy a změnit celé skryté části nebo i nájezdy do nich. Ale nevím, nemůžu si vybrat, všechno je moc hezké.
- sebral odvahu se zaregistrovat
Co hledám:
- nevím, zatím asi někoho, kdo mi řekne, že je to celé dobrý nápad