Hopeter: Díky moc za připomínky.

Určitě si dám pozor, abych to časem trochu vylepšil. Některé detaily rozbije porost, jak jsi napsal, a některé ne. Zkusím je ale vysvětlit a vezmu to ale popořadě.
hopeter píše: Obloukové zdi u spodních tunelů jedna jako druhá.
Vypadají podobně, ale nejsou stejné, rozdílná je jak délka, tak výška. Bohužel poloměr je podobný neb jak jsem psal, za nimi se skrývají vratné smyčky. S tím nic moc nenadělám, jen to mohu zkusit zamaskovat nějakým porostem.
hopeter píše:Hranaté orámování zdí nahoře na koncovém zhlaví a jejich stejná výška po celém obvodu. Kopec vzadu má rovný vrch.
Nad tím jsem nějak nepřemýšlel, mně se to líbilo a prvek jsem převzal z Milanova návrhu. Ale i zde stromy určitě tento dojem zamaskují. Kopec jsem nemohl hnát moc do výšky neb jsem výškově limitován. Ta ploška vlevo vzadu je jen nedodělek daný tloušťkou styrodurové plotny. To ještě upravím.
hopeter píše:Přímost silnice vpravo nahoře a její zlom do pravého úhlu.
Ta silnice je vlastně jen slepá ulice vedoucí k areálu továrny a dále pokračuje účelová komunikace, která dříve měla nezpevněný povrch dnes vylepšený makadamem. Jen přemýšlím, zda betonový mostek před vchodem do dolu nenahradit dřevěným. Mám ale dojem, že vzhledem k tomu, že po něm mohly projíždět náklaďáky, tak by dřevěný most nebyl to pravé ořechové. Nebo ano?

hopeter píše:Souměrnost zdí u mostku
To je stavebnice od firmy Busch, kterou jsem použil hned na začátku. proto jsou stěny souměrné. Ale jak jsi napsal, dá se to zamaskovat zelení.
Konec konců, až se proberu skoro ke konci realizace, klidně zase odbagruji svah a mohu předělat podjezd či cokoliv jiného. Prostě se nevyvíjí jen moje kolejiště, ale i já.

Michal Šuhajda píše:Ahoj, ta celková fotka je taková, že prozradí spoustu věcí, které v detailu nevyniknou. ...
Ahoj Michale, některá vysvětlení viz výše. S tou silnicí to promyslím, ale nejsem si jist, zda to nebude vypadat ještě více násilně. Co se týče té kusé koleje v koncovém nádraží, má opravdu sloužit k odstavení osobních vozů mimo dobu provozu. Ale i nad tím se zkusím zamyslet.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail, TC, MP1