návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 pro, 2015 4:35 am

Barbucha: To já mám na podlaze bordel jak v tanku :oops: ale budu muset uklidit,protože včera jsem dostal na odřezcích z papíru malý smyk a málem jsem hodil šipku do kolejiště. :twisted: Navíc přijdou zítra na odečty tepla,takže se musím k radiátoru nějak dostat. :lol:
Gene_Simmons: Tak nějak :D ,ony mi došly domy a takže jsem musel přiobjednat.Jeden koupím ten samý co už mám(bude za rohem)2 jsem objednal u Fallera a dolů k nádraží dám už tenhle typ.Jedu teď převážně KIBRI,protože ty stavebnice jsou pecka.Jednotlivé díly se secvaknou a barák stojí,ostatně převážná většina stávajících domů je sestavená jen nasucho. :D
Obrázek
Obrázek
Jo a taky jsem koupil ještě městskou bránu od Fallera,protože ta původní od Kibri se nevyrábí. :?
Obrázek
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » pon 07 pro, 2015 7:42 am

Míro,Kibri ještě stále žije nebo ty stavebnice kupuješ ve výprodeji?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 pro, 2015 7:47 am

Milane,Kibri jede na plné pecky od té doby co ho koupil(stejně jako Vollmer)Viesmann.http://www.viessmann-modell.com/kibri/i ... 32&lang=de
Samozřejmě nejvíc toho dělají v H0,ale najde se i něco pro N,třeba ty hradby. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » pon 07 pro, 2015 7:54 am

Jsi zlatej,protože uvažuji o koupi městských staveb,sice v N-ku,ale vhodně zpracovaná patina,trochu počeštit a neměl bych co řešit.Jenže jak dostat stavebnice do české republiky.Že jsou e-shopy to vím,jen nevím jak s platbou (Kibri) a nechce se mi zřizovat nový účet.Poradíš Míro :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 pro, 2015 8:02 am

Poradím zcela zdarma. :D http://www.masinky.cz Bezproblémová komunikace,pokud něco na eshopu v nabídce není,tak se stačí s panem Valterem domluvit a pokud to výrobce má,tak to objedná.A nezapomeň se zaregistrovat,ceny jsou pak malinko jiné a doprava třeba zdarma. :wink:
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 pro, 2015 8:30 am

Pokud chceš městské stavby,tak by tě mohlo zajímat třeba tohle.
http://www.masinky.cz/produkt/8026-N-Na ... /index.htm
Jinak Kibri dělá vícebarevné lití,takže hrázdění je již součástí dílů,takže odpadá pracné dolepování,což je pro nás starší docela fajn.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pon 07 pro, 2015 9:03 am

milan ferdián píše:Jsi zlatej,protože uvažuji o koupi městských staveb,sice v N-ku,ale vhodně zpracovaná patina,trochu počeštit a neměl bych co řešit.Jenže jak dostat stavebnice do české republiky.Že jsou e-shopy to vím,jen nevím jak s platbou (Kibri) a nechce se mi zřizovat nový účet.Poradíš Míro :wink: .

Kibri mám rád, na rozdíl od Auhagenu, kde mě občas čerti berou, tak je to pohodová práce, kde si člověk odpočine. Kdybys, Milane, potřeboval něco zaplatit do Evropy v Eurech, tak dej vědět, není to pro mě problém, platím tak běžně. Kurz je asi o 70 hal horší jak uvedený ČNB, ale neplatím žádné poplatky za převod. Některé banky mají horší kurz a ještě chtějí 250 kaček za převod.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » pon 07 pro, 2015 10:28 am

Barbucha píše:.....

Děkuji za vstřícnost... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Gene_Simmons » pon 07 pro, 2015 10:01 pm

[quote="miroslav lengyel"]Barbucha: To já mám na podlaze bordel jak v tanku :oops: ale budu muset uklidit,protože včera jsem dostal na odřezcích z papíru malý smyk a málem jsem hodil šipku do kolejiště. :twisted: Navíc přijdou zítra na odečty tepla,takže se musím k radiátoru nějak dostat. :lol:
Gene_Simmons: Tak nějak :D ,ony mi došly domy a takže jsem musel přiobjednat.Jeden koupím ten samý co už mám(bude za rohem)2 jsem objednal u Fallera a dolů k nádraží dám už tenhle typ.Jedu teď převážně KIBRI,protože ty stavebnice jsou pecka.Jednotlivé díly se secvaknou a barák stojí,ostatně převážná většina stávajících domů je sestavená jen nasucho. :D

Jo, tak to bude městečko, jak má být :wink:. KIBRI má ten klik-klak systém, ale určitě bych ty stavby nenechával jen na sucho secvaknuté a zalepil bych je. Aby se ti pak na kolejišti nerozpadly a nemusel jsi povolávat demoliční četu :lol:. KIBRI a Faller má moc pěkné městské stavby a i Auhagen není k zahození, když stavebnice nemá staré formy ještě z NDR, tam soudruzi občas udělali nějakou chybu :lol:a pak stavebnice nesedí :(.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 08 pro, 2015 5:01 am

Tak to je jasné,že je slepím,jen jsem to zbouchal,abych mohl to mohl postavit na plac a měl jakousi představu. :D Jinak ten kostel je od Vollmera,taky má pěkné stavby,ale na rozdíl od Auhagenu má tu papírovou výstelku s tenkého papíru.Auhagen špatný zase tak není,asi záleží na tom jaká stavba, :idea: s tím co jsem stavěl žádné problémy nebyly.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jarda H. » úte 08 pro, 2015 7:25 pm

miroslav lengyel píše: ..... Až budu mít k dispozici tělocvičnu místo mého pokojíčku :roll: ....

Míro, jak tě sleduju, nebude na prodej sousední byt :lol: ?! Ten "pokojíček" s panelem už musí být malý ... Jinak ale držím palec, ať ti to šlape pořád v pohodě !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 08 pro, 2015 8:09 pm

Jardo,to bych musel koupit i chodbu nebo se probourat do vedlejšího vchodu. :lol: Je toho tak akorát a tohle už bude finální podoba. :idea: Dnes jsem toho zrovna moc nepodělal :oops: ,bo jsem celý den vybíral vhodnou lokalitu k vánoční lyžovačce,kterou jsem slíbil své choti. :wink: A co ty,už jsi se do něčeho pustil?
miroslav lengyel

Příspěvekod Jarda H. » stř 09 pro, 2015 7:05 pm

Abych neplevelil, máš tam ode mně delší SZ :D !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod tusakvlasta » stř 09 pro, 2015 10:46 pm

miroslav lengyel píše:Velmi poučné... :wink: Otázkou je,jak kdo si vezme tvoji dobře míněnou radu k srdci...[/quote]

Těžko říct,ale aspoň se nemůžou vymlouvat,že je nikdo nevaroval :D Já jsem si dal na začátku strop 35000,-Kč,pak jsem to rychle přehodnotil na cca 13500,-Kč a pak už to jelo s kopce :o Zrovna nedávno jsem počítal lidičky a dospěl jsem k sumě cca 20OOO,-Kč aby to trošku vypadalo.Počítám tak cca 50000,-Kč a mohlo by být finále,pokud si zase něco nevymyslím :o Je pravda,že baťoh stály mašiny(epocha II.Fleischmann a ještě ke všemu zvukovky)a to jsem měl obří kliku na dobrý kup ať od zdejších či zahraničních dodavatelů.A to mám štěstí,že od loňských Vánoc dostávám dárky výhradně zaměřené na modelovou železnici a k padesátinám jsem dostal hromadu dárečků včetně dvou lokomotiv,které samozřejmě ještě přijdou ozvučit:lol: Zrovna včera mi paní při návštěvě NDR pořídila nějaké dárky pod stromeček :mrgreen: ,takže už se moc těším. :D Míra

Zdravím. Reaguji na varování ohledně rozpočtu. V budoucnu plánuji kolejiště v digi ovládání o velikosti možné zastavěné plochy 8 krát 3,5 metrů v HO, kolejivo Tillig, dlouhé flexi vyhýbky a dlouhé oblouky (min r 850) pro maximální věrnost. Provoz hlavně parní Čsd, krajina kopcovitá, osídlení a budovy spíš roztahanější (né vše na malém prostoru), s možností dalšího vylepšování o doplňky. Ještě dodatek, stavba bude na kovových rámech + překližka.
Zajímalo by mně které složky jsou tak asi nejdražší při stavbě z vašich zkušeností. Nakolik třeba vyjde v průměru digitalizace a materiál na zatravnění, foliaže apod. Vozový park nepočítám, už mám slušnou flotilu a stromky bych si taky dělal sám až se to naučím, dobře naučím.
Kolejiště máte fakt pěkné, hlavně smysl pro detail se mi líbí. Já bych chtěl využít tu svou plochu když už mám to štěstí, takže míň zástavby ale víc metrů kolejí a předpokládám asi o 30% víc vyhýbek než máte Vy. Uvítám i názory ostatních stavitelů o rozpočtu a snad od toho neuteču. Děkuji.
tusakvlasta

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 10 pro, 2015 1:51 am

Tak to těžko odhadnout,záleží na tom, zda při digitalizaci použiješ profi výrobky věhlasných značek nebo sáhneš po domácích made in fulda.Také jde o to, zda budeš chtít full digi nebo jen trakci a tam zase záleží na tom,zda jen digi nebo i sound.Co se týče krajiny,tak tam jsou rozdíly mezi fóliážemi poměrně značné,levněji vyjde zatravnění.
Lampy,návěstidla,opět velké rozdíly.A to nemluvím o figurkách,stavbách atd.Kolejivo,veksle budeš stavět sám nebo kupovat hotové?Volná plocha bez zástavby je fajn,ale já jsem teď na přístavek zvolil radši tu zástavbu,protože když jsem začal počítat stromy,tak mi to vyšlo mnohem dráž.Samozřejmě jsem počítal kupované,ale dají se samozřejmě vyrobit o něco levněji doma(ne o moc) nebo koupit stromky od HEKI,jsou pěkné a za rozumný peníz.Ovšem když jich pořídíš 1000,tak je to stejně řacha,já jich mám (domácí výroba) cca 1700 na té staré části.Na nové jsou nějaké stavebnice od Heki a teď jsem koupil přírodní stromky od Nocha,protože mi zbylo dost listí s fóliáží.Kdosi tady někdo uváděl,že metr čtvereční vyjde cca na 10 tisíc,tak počítej.Nedá se říct,že by byly nejdražší mašiny nebo vagóny,záleží kde co koupíš,já mám něco nové a něco z eBay za velmi slušný peníz.Jinak je fajn,že se ti mé kolejiště líbí,ale jednak jsou lepší a za druhé ani ta stará část ještě není zcela dle mých představ.Moje zkušenost je taková,že to nemá cenu počítat :D já to počítal kdysi kvůli pojišťovně a říkal jsem tehdy,že to už stačí a stejně dělám přístavek. :lol: Je to o penězích,ale zároveň je to tak,že máš buď fůru času a nedostává se peněz nebo máš prašule a zase schází čas. :? Tak hlavně hodně trpělivosti a ať se ti daří.
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště