HO 400*100*130

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Workous - moduly

Příspěvekod workous » čtv 15 zář, 2016 2:43 pm

Nebude.... :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod hank61 » čtv 15 zář, 2016 5:10 pm

workous píše:Nebude.... :D

.... myslim ze ani u tebe neni vsem dnum konec :D
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod Sandy » pát 16 zář, 2016 7:18 am

workous píše:Také jsem to zkoušel vzal jsem blok polyše manželce do ruky plátek pilky na železo a nějak jsem si vytočil(operativně uskočil :D ) a hned bylo "skalisko" jak z Anděla na horách :D .....musí se to dělat venku bordel neuvěřitelný..

Hele, a už jste zkoušeli horkovzdušnou pistoli a kapku nitroředidla?
Sandy

Příspěvekod workous » pát 16 zář, 2016 8:14 am

Sandy píše:
workous píše:Také jsem to zkoušel vzal jsem blok polyše manželce do ruky plátek pilky na železo a nějak jsem si vytočil(operativně uskočil :D ) a hned bylo "skalisko" jak z Anděla na horách :D .....musí se to dělat venku bordel neuvěřitelný..

Hele, a už jste zkoušeli horkovzdušnou pistoli a kapku nitroředidla?

Takže si mám připojistit barák než to začnu zkoušet? :D
workous

Příspěvekod workous » sob 17 zář, 2016 5:38 pm

Tak dnes bylo mimořádné počasí na modelaření a tak jsem řádil okolo nádraží a usadil pilu :D ..u souseda jsem okoukal jak ve Wintraku přidat žebra a hned se mi bude dělat stoupání lépe,ale tom až jindy.
Přílohy
nadraží1.jpg
nadraží2.jpg
workous

Workous - moduly/DCC SN

Příspěvekod workous » úte 27 zář, 2016 10:17 am

Pracuji na stoupání do horní stanice...., ale než to zaklopím stále nemám vyřešenou automatiku v obou SN .....nechci jezdit vždy přes PC, ale tuto možnost nevylučuji :D ...takže představa je, že souprava dojede do SN zastaví a čeká na další příkaz...na kolejišti mám izolované úseky od výhybky k výhybce pokud to jen šlo..

a) izolované úseky - tam mě vadí, že zvuková mašina po vjezdu do úseku divně ztichne :D
b) ABC - bohužel nemám ve všech dekodérech a měnit je zatím nebudu
c) z dob minulých mám koupeno Rocomotion - takže přes soft asi jediná čistá možnost, ale to bude jen s PC

další možnosti nevím jestli má někdo nápad budu rád - předem všem děkuji .....optickou kontrolu si dovedu udělat přes detektor obsazení, takže kde loko stojí to nebude problém....

Nechtěl jsem zakládat další vlákno, tak jsem to šoupnul sem.
workous

Příspěvekod sidlo » úte 27 zář, 2016 10:39 am

a) pokud je vlak v tunelu, tak by měl normálně ztichnout, opak by mi přišel divný
c) pro potřeby detekce v izolovaném úseku jsem udělal optický snímač pod koleje mezi pražce https://sites.google.com/site/sidloweb/elektrika/s88-ir-detektor
sidlo

Příspěvekod workous » úte 27 zář, 2016 10:48 am

sidlo píše:a) pokud je vlak v tunelu, tak by měl normálně ztichnout, opak by mi přišel divný
c) pro potřeby detekce v izolovaném úseku jsem udělal optický snímač pod koleje mezi pražce https://sites.google.com/site/sidloweb/elektrika/s88-ir-detektor

To je ono reálně určitě by to, tak mělo být, ale na ploše 3,2*1,6 tam už to ztichnutí asi bude vypadat divně.. .. taky bude záležet na nastavení dekodéru jak se chová zvuk při odpojení napájení a zase připojení....to jsem nikdy nezkoušel zatím jen jezdím ...

detektor od tebe mám "naštudovaný" ....:)
workous

Příspěvekod sidlo » úte 27 zář, 2016 10:53 am

Mě to ztichnutí v tunelu naopak přijde normální.
jacek na to má tlačítko F28 - ztlumení zvuků.
Prostě vjíždím do tunelu mačkám F28, vyjíždím z tunelu a mačkám F28 :lol:
sidlo

Příspěvekod workous » úte 27 zář, 2016 11:10 am

Hmm, tak F28 říkáš :D
workous

Příspěvekod fulda » úte 27 zář, 2016 11:18 am

pokud máš komplexní kolejiště a na něm ti jezdí dekodéry různé kvality (bez ABC až po zvukové), tak to máš dost těžkou úlohu.
Potřebuješ soft, který bude ochoten si udržet informaci o tom, která souprava vjela do daného úseku. Na to ti asi osmibity typu arduino nestačí.
Takže bych se možná zamyslel nad použitím nějakého maskovaného počítače, dejme tomu notoricky známé raspberry pi (ale dovedu si představit i jiné), které spustíš včetně nějaké embeded verze softu (Rocrail??) a necháš ho kontrolovat část kolejiště.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod workous » úte 27 zář, 2016 1:27 pm

fulda píše:pokud máš komplexní kolejiště a na něm ti jezdí dekodéry různé kvality (bez ABC až po zvukové), tak to máš dost těžkou úlohu.
Potřebuješ soft, který bude ochoten si udržet informaci o tom, která souprava vjela do daného úseku. Na to ti asi osmibity typu arduino nestačí.
Takže bych se možná zamyslel nad použitím nějakého maskovaného počítače, dejme tomu notoricky známé raspberry pi (ale dovedu si představit i jiné), které spustíš včetně nějaké embeded verze softu (Rocrail??) a necháš ho kontrolovat část kolejiště.

No jo Jindro, tady, ale končí moje možnosti dobře vím, že na to nemám něco programovat, takže to musí být něco co zvládnu anebo přestanu dělat "Zagorku" a začnu použivat Rocomotion a bude klid :D . Jinak ti děkuji za úvahu a zhodnocení každá rada dobrá...
workous

Příspěvekod fulda » úte 27 zář, 2016 2:45 pm

workous píše:
fulda píše:pokud máš komplexní kolejiště a na něm ti jezdí dekodéry různé kvality (bez ABC až po zvukové), tak to máš dost těžkou úlohu.

No jo Jindro, tady, ale končí moje možnosti dobře vím, že na to nemám něco programovat, takže to musí být něco co zvládnu anebo přestanu dělat "Zagorku" a začnu použivat Rocomotion a bude klid :D . Jinak ti děkuji za úvahu a zhodnocení každá rada dobrá...

Místo Rocomotion se podívej na RocRail, je to hotovej produkt. Je připravenej pro provoz na minipočítačích.

Ještě mne napadla jedna věc - existuje něco, co se jmenuje "generátor brzdového signálu", to by ti možná mohlo pomoci, ale není to moc spolehlivé a populární.
Podívej se třeba na Lenz LG100 (a jeho ekvivalenty)
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod workous » úte 27 zář, 2016 3:53 pm

Místo Rocomotion se podívej na RocRail, je to hotovej produkt. Je připravenej pro provoz na minipočítačích.

Ještě mne napadla jedna věc - existuje něco, co se jmenuje "generátor brzdového signálu", to by ti možná mohlo pomoci, ale není to moc spolehlivé a populární.
Podívej se třeba na Lenz LG100 (a jeho ekvivalenty)[/quote]

OK mrknu na to
workous

Příspěvekod workous » čtv 29 zář, 2016 8:41 am

Tak tohle bylo o fous :) původně měly být v SN 4 koleje a najednou je jich tam 6 - stoupání do vrchní stanice 3,5cm/m pro všechny loko žádný problém.
Naposledy upravil workous dne ned 21 kvě, 2017 6:13 pm, celkově upraveno 1
workous

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště