vmucha píše:Co tu lokalku narovnat (vest za dvojkolejkou) a ta esička vest stejně, jen zrcadlově otočena kolem osy x.
Ahoj Milane,
na pětku jsem se netěšil marně. Vmuchův návrh se mi taky líbí.
Edysi, neboj, viadukty nezmizí. Jeden povede přes řeku, druhý přes boční údolí s potokem. Pokud bude lokálka stejně stoupat vychází mi minimální výšky řeka hladina - 0 2K trať - +5 cm (nad stoletou vodou)
spodek konstrukce mostu +11 cm (průjezdný profil + rezerva) konstrukce mostu min. 2 cm.. Tedy most vychází cca 13 cm nad řekou. Téměř stejné to bude nad strží s potokem, i když ta může být strmější, ale zase lokálka o něco nastoupá. Nabízí se i udělat most přes řeku např. ocelový příhradový s horní mostovkou, a most přes strž kamenný ala Žampach, nebo Podlešín.
Pokud se nebudou nadjíždět trati může být stoupání menžší, vyjde i menší výška ale nNabízí se posunout oblouk dvoukoljeky tak aby šikmou hranu otáčecího dílu přecházela kolmo. Řeku bych nechal +- ve stejné pozici, jen oblouk mezi mosty přisunout blíž k okraji, na hraně kolejiště mít jen nízký břeh a vznikne i místo pro dva mosty dvoukolejky.