Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
MarekD píše:Dále bych potřeboval poradit jak na návěstidla. Na hlavním nádraží budou pouze 3 odjezdová návěstidla mechanická. Vjezdová jsou jakože před tunelem, takže tam nebudou vůbec.
Jsem trochu mimo jak se to řeší, pro začátek připomenu, že ovládání vlaků mám pomocí DCC multimausky a výhybky a všechno další si řeším analogově. Teď, ale nevím jak na ty návěstidla. Co mě zatím napadlo, je udělat ho jednoduše na tlačítko se signalizační ledkou. Ale když vlak projede, tak jak se mi vrátí zase do základní polohy?
Nějaký nápad jak se to řeší?
D píše:MarekD:
Zatím jsme gumu řezali jen kolmo. Planžetovým nožem podle ocelového pravítka několika tahy. Myslím, že by úhel měl jít také, ale asi pracněji, než s korkem.
Nevím, proč bych to řezal pod úhlem. Pro svůj modul jsem si uřízl pruh gumy normálně kolmo a hrany dosypal štěrkem.
miroslav lengyel píše:A jde Ti jen o ovládání návěstidla nebo také o jízdu vlaku kolem návěstidla?
marfdknl píše: následně je za zhlavím optočlen který schodí všechny odjezdové návěstidla.
Ferda píše:Pěkná práce. Jen bych ti ještě poradil oddělit srdcovku od jazyků. Značně si zjednodušíš zapojení a vyloučíš možnost nechtěných zkratů.
Viz:
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Jak_vyrobit_vyhybku/#
Uživatelé procházející toto fórum: Čouda a 8 návštevníků