Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice TT kolejivo Kuehn

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 dub, 2015 4:15 pm

Musím upřímně přiznat,že poslední dobou přemýšlím,jestli jsem si také nenaložil víc,než jsem schopen unést. :? Tedy popravdě řečeno,spoustu času mi ukrádá účast na různých fórech. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod hank61 » pát 24 dub, 2015 4:23 pm

Barbucha píše:
miroslav lengyel píše:
Barbucha píše:Tome v klidu. Já už hlášky doma nevnímám, aspoň mi do bytu nelezou nějaký cizí slepice a jestli to kolejiště dostavím za dva roky nebo za dvacet let, je úplně jedno. Hlavně že je na čem se odreagovat. Já si myslím, že není potřeba závodit s Honzou :lol: . A kdybys náhodou měl chmury, začni z drátů dělat stromečky, to tě zabaví a jak jsem se koukal na část plánku, máš co dělat do vánoc :mrgreen: .

Ne že bych ti nepřál,ale ten druhý časový údaj bych možná drobátko poupravil. :D

No a? Tak bych se konce nedožil, ale to neznamená, že bych se neprojel :mrgreen:

JJ. Svatá pravda. Žádný spěch. :wink: A na odreagování od "pro živobytí důležitých činností" je to opravdu perfektní činnost - dokonce i to drátování :D :D :D
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 dub, 2015 4:26 pm

hank61 píše:JJ. Svatá pravda. Žádný spěch. :wink: A na odreagování od "pro živobytí důležitých činností" je to opravdu perfektní činnost - dokonce i to drátování :D :D :D

Tak to říká ten pravej. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » sob 25 dub, 2015 11:05 am

:shock: je tam skutečně úplně všechno.
Jestli tomu dobře rozumím,tak všechny ty koleje co jsou na tomto posledním plánku jsou viditelné? Jestli ano,tak klobouk dolů,to předčilo moje očekávání.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » sob 25 dub, 2015 11:11 am

Ano,to co vidíš,budeš vidět i v reálu.Moravský Krumlov má kapacitu 5 x "Y"+brejlovec.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » sob 25 dub, 2015 5:19 pm

Dílna bude nakonec taky. Dnes mi to doma odklepli :D
Přílohy
WP_20150425_001.jpg
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » ned 26 dub, 2015 3:30 pm

Kdo poradí?

Ve sklepě co budu dělat tu dílnu,bude potřeba natáhnout elektřina. do sklepa už mám z bytu přiveden přívod. Teď už to stačí pouze rozvést po sklepě. Stačí pouze zásuvkový okruh.Světlo tam je.
Nechce se mi však mlátit a dávat dráty do zdi,ve sklepě mi to připadne zbytečné. Napadlo mě to udělat podobně jako se to dělalo dříve. Vest kabel po zdi..(uchyceno to bývalo takovýma černýma bakelitovýma svorkama)...skoro každej sklep takhle byl udělanej. Nějak teď pátrám po netu a nemůžu nic podobnýho najít..to už se nepoužívá?Nesmí se to takhle dnes dělat? Vím,že se to dá nacpat do lišt,ale připadne mě to zbytečný. Zásuvky bych použil takový ty s deklíkama "vodovzdorný" dají se taky přichytit na zeď. Víc by se mě sice líbil ten typ co je na zásuvky 400V,ale na 230V jsem to nenašel. Krabice jsem koukal že taky existují nějaký "nástěnný" ,ale šlo by použít klasickou krabici do zdi a tu našroubovat na zeď z deklíkem?
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » ned 26 dub, 2015 3:47 pm

DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » ned 26 dub, 2015 4:45 pm

Pro nedočkavce.Vedení tratí do Oslavan a M.Krumlova se musel přepracovat.Moravské Bránice nahoře,uprostřed Moravský Krumlov a dole Oslavan s elektrárnou.Vidíte sami,že moc prostoru na nějakou kreativitu není.Za kulisou je dostatečný prostor pro vložení ruky pro vykolejené vozidlo.

Krajiny nám přibývá.Uhelný vlak projíždí v zářezu vyrubaný ve skále,obloukem přes most údolím se stáčí do koncové stanice Oslavany.Uhelné vlaky vjíždějí přímo do elektrárny.Naproti staniční budovy je opěrná zeď a šturc končí v hlubokém zářezu tvořen též opěrnými zdmi.
Přílohy
M.B.4 – kopie (2).png
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MiG » ned 26 dub, 2015 4:50 pm

Bych řekl, že toto je náhrada černých příchytek.
http://elektropellar.proeshop.cz/cs/zbozi/prichytka-kabelova-distancni-ph-16mm-dvojdilna
A jestli příchytka, nebo lišta? Lišta je na nemalé části trasy další izolace navíc...

A nástěnné krabice jsou na stěnu vhodnější (když vynecháme dohady o tom, co je povoleno a co ne). Má lepší krytí a není tolik "děravá", případně není se stěnami/možnými kabelovými průchody "z papíru".
MiG

Příspěvekod Barbucha » ned 26 dub, 2015 5:53 pm

Nojo a navíc stačí dojet ke zmíněnýmu Pellarovi a bude mít všechno na prodejně a poradí.
Barbucha

Příspěvekod Rocky_MK » ned 26 dub, 2015 5:59 pm

Chápu to dobře, že to úplně vpravo dole je část elektrárny a samotná vlečka je skrytá za kulisou?
Jinak moc pěkný plánek :) akorát ty vmáčknuté Oslavany působí trochu násilně. Já bych je úplně vyhodil. Ale to je na vkusu každého...:)
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod fulda » ned 26 dub, 2015 6:31 pm

Tomáš píše:Nechce se mi však mlátit a dávat dráty do zdi,ve sklepě mi to připadne zbytečné. Napadlo mě to udělat podobně jako se to dělalo dříve. Vest kabel po zdi..(uchyceno to bývalo takovýma černýma bakelitovýma svorkama)...skoro každej sklep takhle byl udělanej. Nějak teď pátrám po netu a nemůžu nic podobnýho najít..to už se nepoužívá?Nesmí se to takhle dnes dělat? Vím,že se to dá nacpat do lišt,ale připadne mě to zbytečný. Zásuvky bych použil takový ty s deklíkama "vodovzdorný" dají se taky přichytit na zeď. Víc by se mě sice líbil ten typ co je na zásuvky 400V,ale na 230V jsem to nenašel. Krabice jsem koukal že taky existují nějaký "nástěnný" ,ale šlo by použít klasickou krabici do zdi a tu našroubovat na zeď z deklíkem?

Ony se ty bakelitové kameny už nedělají, protože o ně nikdo moc nestojí.
Výrobní náročnost stejná jako u lišty, navíc lišta víc chrání vlastní kabel proti prodření když k němu opřeš nějakou skříň. A hlavně - pokud jsi vyvazoval viditelně, tak bylo pracné udělat rovnej drát, zatímco lišta dělá rovinu tak nějak sama od sebe - položíš, projedeš natloukací hmoždinkou a za minutu máš hotovo. Nikdo si nevšimne, jestli je kabel uvnitř rovnej, nebo se ti vlní. navíc si tam klidně schováš kousek drátu, kterej ti přebejvá.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Barbucha » ned 26 dub, 2015 6:42 pm

Rocky_MK píše:Chápu to dobře, že to úplně vpravo dole je část elektrárny a samotná vlečka je skrytá za kulisou?
Jinak moc pěkný plánek :) akorát ty vmáčknuté Oslavany působí trochu násilně. Já bych je úplně vyhodil. Ale to je na vkusu každého...:)

Hmm a jak by pak fungoval provoz? Z Bránic do Bránic?
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » ned 26 dub, 2015 6:43 pm

Rocky_MK píše:Chápu to dobře, že to úplně vpravo dole je část elektrárny a samotná vlečka je skrytá za kulisou?

Ano,koleje elektrárny pokračují za kulisu.O Oslavanech jsem psal hned zkraje.Já bych to nechal na Tomášovi,on je investor.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště