od JiriKTT » úte 14 led, 2025 9:51 pm
V tom návrhu z 9:27 jsou ta seřaďovací návěstidla zakreslena na naprosto nesmyslných místech. Mnohem lépe to navrhl sidlo. Jde o to, že návěstidlo musí být před námezníkem výhybky, ne až ve výhybce. Takhle posun, který zastaví před návěstidlem, už blokuje druhou kolej ve výhybce a tak nedává žádný smysl takto návěstidla umisťovat. U skladiště na pravé straně patří návěstidlo přibližně do míst, kde je přechod drátovodu pod kolejí. Jak je namalované platí i pro posun ze záhlaví, ne jen od skladiště. Zcela stejný problém je na levé straně - takto umístěné platí jak pro kusou odstavnou kolej, tak pro jízdu ze záhlaví a rozhodně nezakazuje posun na kusé koleji k námezníku. A rozhodně není důvod ho umisťovat vlevo.
Jinak je to takové "nedodělané" Sidlo rozmístil návěstidla logicky tak, aby jimy mohl být řízen veškerý posun ve stanici. Teď zbyla jen některá návěstidla. Nicméně vzhledem k těm naznačeným drátovodům jde o model elektromechanického zabezpečovacího zařízení a tam lze i ve skutečnosti vidět různé kombinace.
Na pravém zhlaví je námezník u angličana mezi 4. a 5. kolejí ještě před návěstidlem u 4. koleje. Návěstidlo musí být před námezníkem.
A jestli dobře vidím, tak u angličana jsou dvě samostatná výhybková návěstidla. Ta by ale neukazovala nic smysluplného. K angličanu patří jedno společné umístěné uprostřed. Teď honem nemám fotku.
Omlouvám se za tolik kritiky. Pochopitelně, ať si to autor udělá, jak uzná za vhodné. Jen mi přijde líto, když se rodí docela pěkné kolejiště, aby v něm byly takové chyby. Ale uznávám, že jsem postižen znalostí železnice a to, co mě dráždí, většině diváků vadit nebude.
TT, DR5000