Zdravim panove, chvilema premyslim, jestli jsem na diskusnim foru a nebo v agitacnim stredisku

Reknu to jinak. Kdyby byly ve vyrobe Zhlaviky, tak tady ted nic neresime a ja uz davno stavim. Sice to nekomu pripada jakou rouhani a trha si vlasy, ze clovek v dnesni dobe pri stavbe kolejiste by chtel analogove ovladani prislusenstvi.

Co se tyce toho cenoveho srovnani Lenz a Digitrax. Podle meho predbezneho rozpoctu. Kolejiste bude mit celkem 29 vyhybek a jednoho anglicana. Tj. 31 vyhybek. Z toho 2 muzou byt trvale prehozeny a nebylo by treba je ovladat (kuse koleje u vlecky do pily a u odbocky Jezero). Celkem 18 navestidel (3x c/b, 9x m/b - oba typy trpaslici, 6x 4 svetelne navestidlo, 1x 5-ti svetelne vjezdove navestidlo). Co se tyce izolovanych useku, tak SNA (4 koleje), SNB (4), SNA - odb. Jezero (2), odb. Jezero - SNB (2), odb. Jezero - Drinov (1), nadrazi Drinov (5), vlecky (2), kuse koleje v nadrazi Drinov (5) .. celkem tedy 25 useku (z toho 1 je programovaci kolej, tam byt nemusel). Plus svetelny a zvukovy prejezd jednokolejny

Dopredu zduraznuji, ze jsem zatim totalni amater, ktery to vsechno jeste bude muset zkonzultovat, takze nevim, jestli polozky a jejich pocty odpovidaji mym skutecnym potrebam.
Lenz: Centrala - Lenz set 100 ......... 1 ks............. cca 7000,- Kc, Dekoder vyhybek LS150 (6 vyhybek) ...5 ks po 1100 ... cca 5500,- Kc, Zpetne hlaseni LR101 (8 useku) .....3 ks po 1200 ... cca 3600,- Kc, Detektoru obsazeni LB101 (2 useky) ... 12 ks po 400 ... cca 4800,- Kc, Navestidla ND4 (pan Nemecek psal, ze by jejich vyroba mela byt obnovena v 1Q/2013) (4 navestidla) ... 5 ks po nezname cene .... cca neznama cena,- Kc, Pripojeni k PC Interface Hlavacek cca 600,- Kc. Celkem cca 21500,- Kc (plus dekodery ND4).
Digitrax (pocitano kurzem 1 USD = 20 CZK): Centrala DCS51 Zehyr ...1ks...4500,- Kc, Dekoder vyhybek, navestidel a zpetnych hlaseni SE8C (8 vyhybek, 32 navestidel, 8 useku) .... 4ks po 2500,- ... cca 10.000,- Kc, Dekoder obsazeni BDL168 (16 useku) ...2 ks po 3000,- ... cca 6.000,- Kc, Pripojeni k PC .. PR3 USB .. 1ks... cca 2000,- Kc. Celkem za 22.500,- Kc.
Jeste jednou pisu, ze nevim, jestli jsou uvedene pocty spravne, to mi bude muset jeste nekdo poradit. Takze cenove to vychazi sul nul. Co se tyce anglictiny, tak tady fakt problem neni, kdyz se tim zivim

Je fakt, ze distribuce Lenz je tady u nas v UK na bodu mrazu.

Ale zpatecni letenka do CR se da poridit uz za 1000,- Kc, takze neni problem si tam kdykoliv zaletet, dokoupit, zreklamovat.

Jde spise o toho pritele na telefonu, protoze k cemu mi to bude, kdyz nad tim budu sedet sam a nikdo mi nebude schopny poradit. Navic jak se rika, nejsem prece tak bohaty, abych si mohl dovolit kupovat levne veci

Rozhodnuty fakt jeste nejsu, ale zatim vede Lenz, protoze povedomi o nem ma vice lidi, kteri by byli schopni mi poradit.
Takze vynechame tady agitace, co je a co neni lepsi. Mne ted spise zajima, jestli mam v poradku navestidla, izolovane useky, kam mam v Drinove nacpat tankovani pro lokomotivy, kam a jake mam dat predzvesti, rychlostni tabulky apod.

Aby pak nekdo s tim neprisel s krizkem po funuse

Jirka