@hopeter: Deptá mě, že nejsem schopen vymyslet ani malé jednoduché kolejiště

. Co se přístavku týče, už mě napadlo různé odnímatelné rozšiřování například do "L" půdorysu a podobně, nicméně už tento hlavní panel (2550x850) zřejmě zabere poslední volné místo, které v bytě ještě máme. Má vyhrazený kousek volné stěny, o kterou se bude ve složeném stavu, na stojáka schovaný ve skříňovém rámu, opírat. Byt máme vskutku miniaturní a musím tak počítat každý centimetr. Už jen samotný fakt, že sem dokážu umístit panel o výše zmíněných rozměrech, považuji za takový menší zázrak.
@milan ferdián: Mám v hlavě poněkud razantní zjednodušení celého Opavského plánu. Vlastně bych spíše mluvil jen o inspiraci. Pokusím se něco vypotit a určitě se potom pochlubím.
K nákresu filosofie, za který děkuji, mám jeden dotaz. Už teď tuším, že je hloupý, ale lepší se teď hloupě zeptat než se později divit: Chápu správně, že je to nákres pouze schematický a přímo nezobrazuje vzájemné umístění jednotlivých sekcí kolejového plánu? Samotná stanice s kolejemi dlouhými až pro 5Y + širá trať + skryté nádraží + smyčka by se v daném měřítku v řadě za sebou na délku 2550 zřejmě nikdy nevešly?