Tak "stage 0" (podkladové patro XPS) položeno a přilepeno, trať ani pražce ještě nejsou připevněny jen se tam tak povalují

Dostávám se do fáze, kdy kroky, které dělám, přímo ovlivní viditelnou část a musím říct, že se mi z toho občas motá hlava, protože vše souvisí se vším

I když rád hodně plánuju připravuju kontroluju, v určitou chvíli se spíš upínám na heslo "Nejdřiv to udělej, vyladíš to potom" jinak bych se neposunul a zacyklil se v "dokonalém" plánování, který bych stejně první akcí narušil

Na obrázku lze vidět malé dřevěné hranoly jako podpory pod převislé konce, kde budou mosty (ted tam trat není položená celá a nekde ještě není odřízlá, takže to není úplně čitelné).
Dokud to bylo dobře přístupné, předvykotlal jsem si budoucí strouhu (v hodně hrubém profilu, myslim že budu hodně hmoty spíš vracet, ale chtěl sem trochu rezervu a radši tvarovat dno přidáváním než řezáním)
Co teď hodně řeším je usazení mostů, furt se nemůžu rozhodnout jakou cestu zvolit.
A) Kolej i s mostem sundávací. (nemusim ted nic barvit, a řešit vzhled a okolí) ale bude tam o spoustu spojů navíc.
B) Nabarvit most a položit na finále, dodělat pak nasazovací pilíře pod to.
C) Most i pilíře finální. (ale pak až budu dodělávat terén okolo budu to muset dělat hodně opatrně)
D) Most i pilíře i terén v okolí pilířů už vyřešit doladit, zvlášt na místech s horší přístupností tak abych most už nikdy nezvedal (to už ale chce celý roh dořešit komplexně, a abych vyřešil roh už bych musel hodně přemejšlet a i nad navazujícím lesem a to nebere konce

Zatím silně koketuju s Cčkem, ale až uklidím bordel, vyzkoušim dostupnost nejzadnějšího mostu, jestli to vůbec s osazeným mostem půjde dodělat.
Což mě přivádí k další věci je že musím v rohu už začít řešit pozadí, jako konstrukci a jak ho tam budu dostávat, a to mě přivádí ke konstrukci pod hrubou skálou (aby navazovala na pozadí), jak ji udělat jako revizní otvor, takže už bych potřeboval finální velikost zámku i se skalama, ale ta je spojená s velikostí stromů a skal a to musím otestovat a nějaký strom vytvořit a vyzkoušet a k tomu bych potřeboval i velikost skal..... No a takhle já si tu žiju

. Nestěžuji si, tohle se mi na tom koníčku líbí, řešit to mě baví, ale jak jsem psal výše někde se prostě musí začít i za cenu špatnýho startu, jen aby se něco začlo dít.