Stanice Nová a Stará Ves

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice Nová a Stará Ves

Příspěvekod Tempotaxi » ned 07 pro, 2025 2:38 pm

Začínající souprava už vypadá takhle a na fotce jsou všechny vozy, které patří do podniku Podbrezová.
Obrázek
Tempotaxi

Příspěvekod michal_d » ned 07 pro, 2025 3:21 pm

Vůz je pěkný a neobvyklý, ale ten náklad jakože zbytků z válcování finálních výrobků, tedy oceli, nekoresponduje s popisem surové Fe. Čekal bych že vůz s tímto popisem byl používán na zbytky opravdu surového Fe před zpracováním v ocelárně a válcovně.
michal_d

Příspěvekod Tempotaxi » ned 07 pro, 2025 4:19 pm

michal_d píše:Vůz je pěkný a neobvyklý, ale ten náklad jakože zbytků z válcování finálních výrobků, tedy oceli, nekoresponduje s popisem surové Fe. Čekal bych že vůz s tímto popisem byl používán na zbytky opravdu surového Fe před zpracováním v ocelárně a válcovně.

Ano máš naprostou pravdu, ale XVII sjezd KSČ nastínil správné úkoly v národním hospodářství a na počest slavných dnů byl svazácký sběr šrotu se svazáckou tavbou k mírovému využití oceli.
Pro dobrou věc se na nějaký nápis nehledělo.
Hlavně že bude Rudá standarta a prémie.
Obrázek
Tempotaxi

Příspěvekod Jirkátor » ned 07 pro, 2025 5:52 pm

Začínám s tebe mít frustraci - ty tu ukážeš fotku vagónu a za dva dny fotku hotového vozu. Že při tom vůbec nespíš, je mi jasné, ale mám pocit, že ani jíst nemůžeš. :mrgreen:
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod Milan.D. » ned 07 pro, 2025 8:08 pm

Jirkátor píše:Začínám s tebe mít frustraci - ty tu ukážeš fotku vagónu a za dva dny fotku hotového vozu. Že při tom vůbec nespíš, je mi jasné, ale mám pocit, že ani jíst nemůžeš. :mrgreen:

Moje řeč, navíc musím říct, že jak provedení vozů, tak ztvárnění zkorodovaného povrchu vůbec nevypadá špatně. :D
Milan.D.

Příspěvekod Michal Šuhajda » ned 07 pro, 2025 10:05 pm

Hlavně mám pocit, že Tempotaxi má kromě neuvěřitelného nasazení a tempa i kouzelnou dílnu, kde nepotřebuje žádné „technologické” časy na schnutí barev, tvrdnutí lepidel apod. :D
Mám pocit, že u mě je to naopak.
Tenhle víkend jsem chtěl zazelenit depo a skončil jsem s odřenýma ušima na třech vrstvách floků. Při pokusu o zkráceni pauzy na schnutí lepidla jsem si pouze omylem odsál kus štěrku, který nebyl dost vytvrdlý v hloubce… :roll:
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště