mpinta píše:Nejspíš to vše prezentuji zcela zbytečně. A přitom hlavním motivem je pomoc začínajícím.
Spousta věcí je velmi jednoduchých, ale pořád na diskuzi vidím, že se "vymýšlí amerika".
To neplatí jen o konstrukci, platí to ve většině dalších věcí.
http://lokopin.wz.cz/body.php/kolejiste/01_sn.htm
Drobný posun ve stavbě kolejiště nastal tento týden a dnes jsem dodělal novou základní desku. Postupně jsem dospěl k tomu, že to kroucení panelu by pro budoucí použití nebylo vhodné, stejně tak jako bylo špatné rozhodnutí lepit na původní panel 2 vrstvy slabší překližky. Toto všechno, po jízdních testech a rozpojování a vykolejování vagónů vedlo k tomu, že jsem ze zbytků po stavbě prvního rámu postavil zcela nový. Inspiraci jsem vzal na stránkách Lokopina, tak jak mi na začátku radil (a já na to nedbal). Důkladně jsem si jeho stránky přečetl a podle jeho návodu jsem udělal nový rám. A ano, má diagonální vzpěry a ano, je tuhý jak beton. Přesně jak píše Lokopin. Takže sice to bude vyžadovat trochu víc práce, ale věřím tomu, že to za to úsilí bude stát. Taktéž jsem místo lepené desky ze slabších koupil rovnou topolovku síly 8mm a tu tam přilepil. A už i před tím byl panel podstatně festovější než ten minulý. A jako malý "bonus" navíc je tento panel o 1kg lehčí než původní a to má silnější základní desku. Takže samá pozitiva.
Tudíž by se dalo říci, že zase začínám od začátku, ale rozhodně ne zase od nuly. A jak se říká, zkušenosti jsou k nezaplacení a hlavně již vím, čemu se vyvarovat.