Jirkátor píše:Honzo, to kroužení už synka téměř nebaví, když už vyndám ten cvičný okruh, tak si párkrát zakrouží, pak posunuje a těší se, až se bude moct jezdit s víc vlakama. Ten stryťák je tak dlouhý, protože tak prostě vyšel. Alespoň se do něj bude líp trefovat. Mám jeho provoz celkem vymyšlený, vydrž.
Tím líp, když se synovi líbí i posun. Určitě to bude ještě lepší s více vlaky. U mých vnuků to bylo ovlivněno tím, že měli od počátku dost vlaků, dostatek staničních kolejí a dlouhé tratě, to umožňovalo pestrý provoz bez potřeby dosahovat variabilitu posunem. Stačilo vzít si jiný vlak z jiné koleje. Hra je úplně jiná na klubovém modulovém kolejišti s koncovou tratí, kde nákladní vlak veze řadu vozů odněkud někam, určených pro různé stanice po trati kde je posun nutný pro jejich seřazovaní a rozřazování. Na domácím kolejišti je zajímavý automatický provoz se střídáním vlaků, posun se tam moc neuplatní. Účelem skryté stanice je zvýšení počtu provozovaných vlaků, ovšem měla by být dobře přístupná, což je důležité u N - lehké mašiny snadno ztratí kontakt s kolejemi (i přes časté čištění koleček i kolejí).
Ale jde o můj názor a určitě mohou být i zcela jiné přístupy, to je život. Nepřesvědčujte mne že nemám pravdu a pište o svých řešeních kolejišť i provozu.