martin.40 píše: Ahoj Michale, jsem rád žes mi ten plánek pořádně zkritizoval (myslím to v dobrém) moc dobře vím že je to přeplácaný a blbě vymyšlený. Prostě to byl první pokus. Ale uvědomil jsem si že prvním příspěvku jsem nenapsal že mě zajímá pouze nákladní doprava, takže nevim jestli by to mělo při posuzování nějakej vliv , ale asi jo. Osobní doprava mě nikterak neláká. Ale zase nechci mít jenom nákladní nádraží. Chci vidět ten vlak taky projet krajinou.
Ahoj, jsem rád, že to bereš normálně, občas mám strach, aby se dotyčný nenaprdnul. To co píšu není žádné dogma, je to můj názor, který nikomu nevnucuju. To co jsem psal ale platí pro osobní i nákladní dopravu. Co se týká posunu, ten v případě nákladní dopravy mnohem důležitější něž u osobáků. Na rozdíl od osobních vlaků, které jezdí většinou jako stejné nebo téměř stejné soupravy (celý den jeden motor ř. 810, paňťák, stejná souprava vozů tam a zpět max. objíždí lokomotivy), se u manipulačních vlaků mění složení skoro v každé stanici. Takže více kolejí v nádraží a nějaké "skryté" nádraží, které simuluje zbytek trati odkud vlaky přijíždějí a kam odjíždějí je nezbytnost. Nakonec zkus si porovnat (třeba na leteckých snímcích) rozsah kolejiště pro osobní a nákladní vlaky. Problém je jak všechno smrsknout na danou plochu včetně vleček a ještě kousku přírody.