Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jirkátor píše:Ještě bych ty dvě kusé koleje natáhl co to půjde (musí okolo projet "patrák"). O smyslu depa na horním nádraží můžeme diskutovat, když se z něj nedá dostat na polovinu kolejí ve stanici jinak, než přes spojku na trati. To už je ale problém v základním návrhu.
chphoto píše:Code 80 a 55 jsem použil z toho důvodu, že v code 80 jsou výhybky s úhlem odbočení 14 stupňů, to v code 55 není ale zase v code 55 je kolejová spojka co v 80 není. Proto ty dva typy kolejí.
chphoto píše:Použil jsem výhybky N - SL-E395 a E396 s vodivou srdcovkou.
https://www.itvlaky.cz/peco-n-code-80-v ... 7-code-80/
HonzaM píše:Ta oblouková kolejová spojka ovšem nemá vodivou srdcovku, ale poměrně dlouhou plastovou srdcovku.
chphoto píše:HonzaM píše:Ta oblouková kolejová spojka ovšem nemá vodivou srdcovku, ale poměrně dlouhou plastovou srdcovku.
No to mě na tom taky trochu vadí, musím se na to podívat a zkontrolovat, jak budou vycházet kolečka na Vectronech a Taurusech, jestli to bude vycházet "přesně" nebo ne. A nejlepší bude samozřejmě nanečisto vyzkoušet jestli nebude problém s průjezdem.
HonzaM píše:chphoto píše:HonzaM píše:Ta oblouková kolejová spojka ovšem nemá vodivou srdcovku, ale poměrně dlouhou plastovou srdcovku.
No to mě na tom taky trochu vadí, musím se na to podívat a zkontrolovat, jak budou vycházet kolečka na Vectronech a Taurusech, jestli to bude vycházet "přesně" nebo ne. A nejlepší bude samozřejmě nanečisto vyzkoušet jestli nebude problém s průjezdem.
To bude jistě lepší než na to přijít až bude kolejivo položené. Počítej i s tím, že ne všechna kovová kolečka budou stále stoprocentně vodivá, stačí trocha znečištění. Já bych tyhle výhybky na své kolejiště nedal.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků