návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 18 bře, 2025 4:06 pm

Tak lajdák se zase vzmužil a něco dělal. :lol: Vyzkoušel jsem magnetická,vodivá spřáhla Peho.Elektřinu to vede dobře, ale jsou o pisl kratší než je žádoucí, takže při sunutí se v oblouku zaklesnou nárazníky. :x Budu muset malinko upravit nárazníky.
https://photos.app.goo.gl/mF9LA1osXuBVfXBVA
https://photos.app.goo.gl/NiggLK94Ap5VV3TQ8
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Zlámalík » stř 19 bře, 2025 4:25 pm

Nepomohlo by upravit uložení do šachty nějak podobně, jak to dělá Jirka Sládek u spřáhel v TT? Přidat tam ještě jednu sadu kolíků?
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 19 bře, 2025 4:58 pm

Nějak se s tím poperou,jestli to bude ok při tažení,tak na to dlabu. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 13 lis, 2025 2:23 pm

Tak se mi po x měsících povedlo konečně dostat také ke kolejišti a natočit nějaké video. :) Na konci roku definitivně končím na velké železnici a doufám, že mi zbyde více času na tu malou. :idea: https://photos.app.goo.gl/czE1GsMugWVJbQ8U6
miroslav lengyel

Příspěvekod playback » čtv 13 lis, 2025 4:05 pm

Nádhera, troleje.
To muselo dát práce, ... :D
playback

Příspěvekod workous » čtv 13 lis, 2025 5:56 pm

Tvl Míro, se po---ru máš to krásný ....smekám
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod HonzaM » čtv 13 lis, 2025 6:22 pm

Je to paráda, takové detaily, nejen troleje, ale dokonce i telegrafní dráty. U trolejí ovšem není jen problém je instalovat, ale také údržba pod nimi nebo nedej bože opravy. Těšíme se na další videa, která nás seznámení s provozem.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 14 lis, 2025 5:52 am

Kluci díky.No vypadá to sice pěkně,ale bez chyb to není a spoustu věcí bych udělal dnes jinak. S trolejemi problém není, docela to šlo,ale můj oblíbený výrobce Hobbex jaksi před lety skončil, takže mi nezbylo než se pustit do vlastní výroby.A no to docela šlo, takže plánuji výměnu vedení ještě v původní části, kde to trakční vedení vypadá jak polena.A samozřejmě se najdou chyby ve sjízdnosti některých míst, kde se při stavbě jaksi s některými typy vozidel nepočítalo nebo vznikly mou lajdáckou prací. :oops: Něco lze snadno upravit jiné bude asi masakr a vůbec se mi do toho nechce, protože by to znamenalo vyjmout propojovací díl, abych se k inkriminovanému místu dostal a zjistil, jak velký zásah by to byl.Takže např. VT137 holt jezdí mezi stanicemi kyvadlově ,což až tak nevadí.Obrat udělá ve SN, kde je i vratná smyčka ,takže to smysl dává. Co se čistoty a prachu týče, tak to je v pohodě, bo se v pokoji netopí ,chodí se tam minimálně, okno se neotvírá a žaluzie jsou stále v téměř zatemněné.Jinak mám samozřejmě čistící vozy, vysavač a v nejhorším i kostku. S tou se mi povedlo několikrát usmrtit výměnové těleso, co stojí cca 4 kilča, takže velká radost. :x Telegrafní dráty jsou ještě z doby, kdy jsem poněkud lépe viděl, dnes už bych se do lepení hedvábných nití na izolátory asi nepouštěl. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod adix » pát 14 lis, 2025 9:39 pm

Jaká provozuješ vozidla, jsou zaměřená na určitou epochu a železniční správu? A jak provoz vlaků ovládáš?
adix

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 14 lis, 2025 10:07 pm

II.epocha,DRG.Hnací vozidla digitál, příslušenství analog.
miroslav lengyel

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště