od el_salamo » pon 03 lis, 2025 2:32 pm
Třetí pokus o sypané nástupiště a konečně spokojenost. Vrátil jsem se k metodě štěrk a pak dvě vrstvy písku pro činčily.
Dosypal jsem většinu výhybek, kolem jazyků je potřeba sypat fakt opatrně. Dělám to tak v mezičase, když mi něco schne.
Definitivně jsem se rozhodl nedělat výkolejky, zatím na ně nemám. Zvážím, jestli tam nedat imitace, ale možná se na to vyprdnu úplně.
Postupně stavím sýpku, rozhodně platí 'pamatujte, chybama se člověk učí'. Neměl jsem to lepit vteřiňákem, u krovu jsem měl být pečlivější a ztratil jsem aršík s komínama - buď se ještě objeví, nebo doplním jinýma. A taky mám z pár věcí radost: vypadá to pěkně, vagónům to tam vyloženě sluší a prostě těším se na ten kout kolejiště. Patina to pěkně dotáhne a nepovedené detaily schovám za trsy trávy. Už jsem položil i panelovou plochu k sýpce, zbývá ještě dosypat štěrkem n-frakce mezi panely a zase do koutů doplnit trsy trávy. Nařezal jsem si je z tvrdšího papíru, 33x11mm, vyskládal a stříkl šedou základovkou.
Chtěl bych teď o nějaké pěkné, volné sobotě postavit další dva moduly, potom pokročím v dalších stavbách - skladiště, výpravní budova, záchodky, budka pro výhybkáře. Pak finální patina kolejí, nástupišť a štěrku a doplnění detailů (vodní jeřáb, odjezdová mechanika, drátovody...)
Čeká mě volba vhodného průmyslu a taky pomalu postavím dva další moduly širé trati a odstavné nádraží, ať si můžu trochu zajezdit.
- Přílohy
-

-

-