Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod Makate » ned 22 kvě, 2016 12:05 pm

Vojtiku,
kuwa nespěchej!!! :)
Makate
 
Příspěvky: 89
Registrován: pon 07 zář, 2015 6:51 am

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 kvě, 2016 4:18 pm

I kdybych chtěl spěchat, nemám kdy :lol:
Suchdol pro me padá, 26.o máme prezkousky.
Do Mohelky nadro + výtaznou kolej , oblouk a jeden rovnej k odbocce
Naposledy upravil VojtikJ dne ned 22 kvě, 2016 4:22 pm, celkově upraveno 2
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » ned 22 kvě, 2016 4:19 pm

Děláš zajímavé překlepy...

Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » ned 22 kvě, 2016 4:21 pm

Autokoret na tabletu :lol: :oops:
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » stř 08 čer, 2016 12:34 pm

nechci zakládat další vlákna tak se radši zeptám u sebe....
mám dekodér ESU LokPilot micro V4.0 MM/DCC/SX (Next18)...
nemá s ním někdo zkušenosti? Rád bych si jej trošku upravil (převážně mi jde o světla (MTB 742)) Jen teda nevím zd ana Roco MM s tím něco udělám, nebo zda si to budu muset od někoho upravit.
Předem díky.
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod pepiknemecek » stř 08 čer, 2016 8:50 pm

ESU dekodéry používám. MM Roco by je měla umět nastavovat ale problém bude správná hodnota u správného CV. Já používám pragramovačku ESU a PC a jednotlivé CV nemusím řešit. V případě zájmu mohu pomoci.
Uživatelský avatar
pepiknemecek
 
Příspěvky: 156
Registrován: stř 02 úno, 2011 6:43 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » sob 06 srp, 2016 9:10 am

U Mnitky jsem si koupil černou krabičku na statickou trávu a sešlo se to přesně s časem na modelaření. V práci je trošku volnějí, až moc překvapivě, tak jsem vyrazil na kole na objížďku za Pardubice kde by se tak dala nabrat vhodná hlína. Kupa se našla, šup s ní domů, přesít a usušit.
To se povedlo, moduly byli v hnědé tak stačilo přetřít lepidlem, posypat hlínou a jít do práce :D chvilku to leželo, mezi tím jsem si udělal sypátko a hned jsem jej vyzkoušel.
výsledek na fotce:
zm.jpg

jen mě teda překvapilo jak ta statická tráva zvýraznila povrch. Polyš na oko dobrý, po ubrouskách taky dobrý, po natření taky dobrý, hlína OK a teď statika ukázala všechno :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod mnitka » pon 08 srp, 2016 8:37 am

To dá rozum, že každá "nepřírodnost" se takhle projeví. Spraví to jen další vrstvy statiky, nebo všechno pryč a znovu vytvarovat terén s větší pečlivostí.
Doporučoval bych nebýt tolik hrrrrrrrrrr. :wink:
Uživatelský avatar
mnitka
 
Příspěvky: 1158
Registrován: úte 28 říj, 2008 7:08 am
Bydliště: Brno

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod mlha » pon 08 srp, 2016 9:05 am

co tak trochu keřů, ty by ten zlom taky schovaly. Jak píše mnitka, trochu se vyhraj s terénem
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
Uživatelský avatar
mlha
 
Příspěvky: 2615
Registrován: ned 27 led, 2008 7:27 pm
Bydliště: Hluk

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » pon 08 srp, 2016 10:05 am

tak je to jeden z prvních pokusů o trávu. Na kolejišti jsem dělal terén z kratónu a papíru a tady prvně z polystyrénu. Trafopájku nemám. Né dólu nic nepůjde :D . To se schová v porostu :)

Reším z čeho udělat nejvhodnější násypku na statickou trávu. Přiložená mřížka je moc velká, jen to na ní položím a všechno propadne aniž bych to zapl :D Zabavil jsem doma sítko, velikost je dobrá, ale asi to chce mít uzavíratelnou nádobku.
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod fulda » pon 08 srp, 2016 11:11 am

VojtikJ píše:...velikost je dobrá, ale asi to chce mít uzavíratelnou nádobku.
Uzavřenou a kovovou. Hledej hliníkové cukřenky
Obrázek Obrázek
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » pon 08 srp, 2016 11:26 am

A jaký jsou zkušenosti s tím to? Jelikož flokojuju poprvé tak se přikláním k drobnému sítku.
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod fulda » pon 08 srp, 2016 12:20 pm

VojtikJ píše:A jaký jsou zkušenosti s tím to? Jelikož flokojuju poprvé tak se přikláním k drobnému sítku.

Flokuje to parádně, ale trochu to probíjí , takže se to musí doplnit o plastové držátko/násadu.
Dají se v tom měnit sítka, pro různou délku trávy.
Například si člověk udělá "větší dírky" a pak vkládá sítka z kovového čajového sítka, nebo kovové moskytiéry nebo z něčeho jiného...

Něco ke čtení je TADY.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » pon 08 srp, 2016 6:20 pm

Mám naprosto opačné doporučení - stejné plastové cukřenky se šroubovacím víčkem o průměru cca 6cm a výšce 11cm. Do jednoho víčka vlepit sítko a přendávat ho z nádoby na nádobu, ve kterých mám různé trávy.
Důvodů, proč nepoužít celokovovou cukřenku mám hned několik, ale nechci vyvolat další flamewar.

Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » úte 09 srp, 2016 6:18 am

neboj, kovový určitě to mít nebudu krom samostatného sítka :D takhle to mám obalený a i tak nemám dobrej pocit :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník